BMW 5 2023: priser och egenskaper

Sjunde generationens BMW 5-serie fyller fem år i oktober, men kommer att finnas kvar på marknaden tills en helt ny 5-serie lanseras i mitten av 2023. Nästa generations BMW 5-serie var inställd på att bli den sista av förbränningsmotorn 5-serien och kommer att se några stora förändringar i alla aspekter.

BMW 5 2023: priser och egenskaper

Utanför

BMW 5-serie antog en sportig design med den föregående kompletta modellbytet och förväntas bli ännu sportigare i nästa. Designers bör behålla välbekanta egenskaper som ett kort främre överhäng, en lång motorhuv, ett tillbakadraget passagerarutrymme, en rak trottoarkant och Hofmeister-knäcket.

Framänden kan bli biffigare med en hajliknande nos, tack vare ett nytt njurgaller med en aggressivt utskjutande toppsektion och nya, distinkt konturerade strålkastare inspirerade av G42 2-serien. Den låga taklinjen skulle flyta smidigt in i den bakre delen, vilket ger bilen en välbekant siluett. Bakljusen kan designas smalare och vassare, vilket ökar sportigheten. Återgivningarna i denna berättelse, verk av veteranillustratören Sugarchow (Instagram: sugardesign_1), skildrar dessa spekulationer perfekt.

Inre

Interiören sägs vara en utveckling av den sjunde generationen av 5-serien. Förvänta dig det BMW 5-serie 2023 kommer att låna några nya prylar från Bimmers som presenterades i år och som kommer nästa år. Den största förändringen för tekniskt kunniga interna kunder kommer sannolikt att vara introduktionen av den nya generationen av BMW iDrive, som körs på BMW Operation System 8. Det nya systemet, inofficiellt kallat BMW iDrive 8, reducerar knappar och strömbrytare med nästan hälften. Den har ett nytt GUI som gör det mer attraktivt. En förbättrad språkassistent med möjlighet till naturlig dialog, användarprofiler (BMW ID), BMW Digital Key Plus med Ultra Wideband (UWB) trådlös teknologi, molnbaserade BMW Maps och OTA-uppdateringar är också en del av iDrive 8.

BMW 5 2023: priser och egenskaper

Förutom de mindre fysiska kontrollerna av mittkonsolen, bör BMW Curved Display bidra till den rena, minimalistiska designen av sittbrunnen. Det är en böjd skärm som slår samman förarinformationsdisplayen och kontrolldisplayen till en. Dessa skärmar mäter upp till 12,3 respektive 14,9 tum. första gången in BMW iX och sedan in BMW i4 I framtiden kommer BMW Curved Display att integrera kontrollerna för luftkonditioneringssystemet.

✓ Du kan också kontrollera:

specifikationer

2023 års BMW 5-serie kommer sannolikt att sitta på en uppdaterad version av CLAR-plattformen. Det kommer sannolikt att ha en högre nivå av elektrifiering. Räkna med fler plug-in hybridvarianter i nästa generations modell. Enligt en rapport skulle nya BMW M550i kunna ha en elektrifierad 3,0-liters raksexa istället för en 4,4-liters V8. Denna första M550i plug-in hybrid någonsin skulle kunna erbjuda cirka 525 hk kombinerad effekt. Överst på stegen väntar en cirka 750 hk M5 plug-in hybrid på dig med den kommande BMW X8 M eller den elektriskt assisterade “S63” dubbelturbo V8:an av BMW XM.

Nästa generations 5-series plug-in hybridalternativ kan inkludera de nuvarande 520e, 530e och 530e xDrive-modellerna med en 2,0-liters bensinmotor och 530e med en 3,0-liters bensinmotor. De budget- och effektivitetsorienterade laddhybridvarianterna borde ge mer värde med ökad räckvidd och minskad förbrukning och CO2-utsläpp.

BMW Group har sagt att de försöker förbättra drivlinorna för att erbjuda en helelektrisk räckvidd på 100 km (62 miles) i sina PHEVs. En av laddhybridvarianterna av 2023 års BMW 5-serie bör ha en helelektrisk räckvidd på 100 km (62 miles), eller åtminstone nära den.

Självklart vidareutvecklar vi drivningen och kommer, beroende på segment, framöver erbjuda en elektrisk räckvidd på upp till 100 kilometer.

Pieter Nota, styrelseledamot för kunder, varumärken och försäljning, BMW Group (BMW Group Media House Interview, juni 2020)

2023 års BMW 5-serie kommer också att finnas tillgänglig som elfordon. Möjligen den allra första BMW i5, den elektriska varianten kommer att vara emot det Tesla Model S , Mercedes EQE och (nästa) Audi A6 e tron tävla.