Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

När crossovers, stadsjeepar och andra derivat rullades ut i slutet av 90-talet och början av 2000-talet, började den kompakta sedanen försvinna i skymundan och ersattes av passagerarbaserade konkurrenter som CR-V, RAV4 och Forester, för att nämna några namn, i skuggan. Det är väl och bra, men ibland behöver du bara en pålitlig och okomplicerad liten bil.

De bästa småbilarna på marknaden som listas nedan är ett bevis på att den eviga “treboxdesignen” fortfarande kan vinna pragmatiska köpares hjärtan. Om du letar efter en mindre bil rekommenderar vi följande modeller.

Honda Civic 2023

Elfte generationens Civic är Hondas renässansbil, och den japanska biltillverkaren har övervägt alla aspekter med sin perenna kompakta sedan. Civic var gjord för det Helt ombyggd för årsmodell 2022 , och varianten för 2023 markerar inträdet av Civic Typ R , den senaste iterationen av Hondas fickraket med en 315 hästkrafter 2,0-liters turboladdad motor.

Honda Civic finns som sedan eller halvkombi, varav den senare kan konfigureras med manuell växellåda. Dessutom har Civic Si en 1,5-liters turboladdad motor med 200 hk och en sexväxlad manuell låda – perfekt för Civic-fans som längtar efter glansdagarna.

proffs

 • roligt och sportigt
 • Utmärkt bränsleekonomi
 • Utrymme för passagerare och bagage

Nackdelar

 • Inget främre svankstöd
 • Körbeteende på motorvägen
Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

Basen Honda Civic Sport har en naturligt aspirerad 2,0-liters fyrcylindrig motor som producerar 158 hk och 138 lb-ft. av vridmoment. Sedanen levereras som standard med CVT-automatlåda och framhjulsdrift, medan halvkombin har en sexväxlad manuell växellåda som tillval. EPA betygsätter den CVT-utrustade Civic sedan en utmärkt stad med 31 poäng, 40 poäng på motorväg och 35 poäng tillsammans.

Civic EX (sedan) och EX-L (hatchback) kommer med en 1,5-liters turboladdad motor som producerar 180 hk och 177 lb-ft. av vridmoment som genereras. Denna motor är endast tillgänglig i kombination med en CVT-växellåda, men uppnår bättre förbrukningsvärden vid 33/42 i stadstrafik och 36 på motorväg.

Inredning & lastutrymme

De Honda Civic 2023 Sedanen har en hjulbas som är 1,4 tum längre och ett bredare spår bak än tidigare. Den förra ger mer benutrymme bak, medan den senare förbättrar bilens hållning och köregenskaper. Som ett resultat erbjuder den upp till 99 kubikmeter passagerarutrymme och 14,8 kubikmeter lastutrymme i bagageutrymmet, vilket gör den till ett av de rymligaste och mest praktiska fordonen i kompaktklassen.

2023 Civic halvkombi erbjuder 24,5 kubikfot lastutrymme bakom baksätena, med en 1,6-tums bredare bakluckaöppning för att bättre kunna ta emot skrymmande föremål. När du fäller ner baksätena har du ännu mer utrymme inuti Civic halvkombi.

Basen av Honda Civic kommer med 18-tumshjul, LED-strålkastare, nyckelfri ingång, klimatkontroll, en 7-tums pekskärm, ett ljudsystem med åtta högtalare, Apple CarPlay och Android Auto-anslutning. Andra utrustningsnivåer får ett taklucka, klimatkontroll med dubbla zoner, uppvärmda säten, en större nio-tums pekskärm och ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare, för att nämna några.

Honda Civic säkerhetsbetyg och funktioner

IIHS tilldelade Honda Civic ett Top Safety Pick+, medan NHTSA gav den ett totalt femstjärnigt betyg för säkerhet. det här är ACE-arkitektur (Advanced Compatibility Engineering) från Honda, som förbättrar krocksäkerheten genom styvare chassikomponenter. Dessutom kommer varje Civic som standard med de avancerade Honda Sensing förarassistanssystemen som automatiskt helljus, adaptiv farthållare, filbytesvarning och mer.

Honda Civic garanti

Honda Civic har en stötfångargaranti på tre år, 36 000 miles och en drivlinagaranti på fem år, 60 000 miles. Vår omfattande guide till Hondas utökade garantier är ett bra ställe att börja om du kör fler mil än allmänheten.

Honda Civic 2023 Entry MSRP

Honda Civic 2023 sedan finns i fyra utrustningsnivåer: Sport (26 145 euro), EX (27 545 euro), Touring (31 145 euro) och Si (30 690 euro). Civic Hatchback finns som Sport M/T (26 545 euro), Sport CVT (26 545 euro), EX-L (28 845 euro) och Sport Touring (31 645 euro). Alla priser inkluderar överföringskostnaderna på 1 095 euro.

Toyota Corolla 2023

Det är inte förvånande att Toyota Corolla 2023 toppar vår lista över de bästa kompakta bilarna, även om den inte är lika spännande eller sportig som en Civic eller Mazda3. Ändå har Toyotas rykte för hållbarhet och reservdelstillgänglighet gjort Corolla till ett säkert kort i det kompakta segmentet. Han är också den vackraste Corollan hittills!

2023 års Toyota Corolla finns i flera varianter: sedan, halvkombi, hybrid eller som GR Corolla med sin 300 hk 1,6 liters trecylindriga kolv.

proffs

 • bränsleförbrukning
 • Förfinad styling
 • Rymlig stuga
 • Rimligt pris

Nackdelar

 • Högljudd körning på motorvägen
 • Tona motorns prestanda
Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2023 Toyota Corolla sedan och halvkombi är tillgängliga med en enda motor: en naturligt sugande 2,0-liters fyrcylindrig kopplad till en CVT-automatlåda. Den har 169 hk och ett vridmoment på 151 lb-ft. och är därför bättre än den livlösa 1,8-litersmotorn av den tidigare modellen.

Den större 2,0-litersmotorn är effektivare och förbrukar 32 city, 41 highway och 35 kombinerat, enligt EPA. Dessutom delar Corolla halvkombi samma CVT-transmission och framhjulsdrift som sedanen, vilket ger den liknande prestanda och bränsleekonomi.

Inredning & lastutrymme

2023 Toyota Corolla är inte lika rymlig som 2023 Honda Civic och erbjuder mindre bagageutrymme, men inte mycket. Den erbjuder 88,6 kubikmeter kabinutrymme och 13,1 kubikmeter bagageutrymme, tillräckligt för att förbli konkurrenskraftig i detta segment. Om du vill ha en Corolla men behöver en större bagageutrymme, erbjuder Corolla halvkombi 17,8 kubikfot lastutrymme, med ännu mer utrymme tillgängligt med fällda baksäten.

Basversionen av Toyota Corolla LE har en åtta-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto trådlös anslutning, 16-tums stålfälgar och automatisk klimatkontroll. Corolla XSE har LED-strålkastare, konstläderklädsel, taklucka, uppvärmda framsäten med mera.

Toyota Corolla säkerhetsbetyg och funktioner

Toyota Corolla 2023 var en IIHS Top Safety Pick+ och har en Fick femstjärnigt betyg från NHTSA . Dessutom kommer alla Corollor som standard med Toyota Safety Sense 3.0, ett förarassistanspaket som innehåller uppdaterade säkerhetshjälpmedel som automatiskt helljus, filbytesvarning, radar dynamisk farthållare, filbytesvarning och en backkamera.

Toyota Corolla garanti

Alla Toyota Corollas lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti, en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti och en 60 000 mils obegränsad korrosions- och perforeringsgaranti.

Dessutom erbjuder Corolla halvkombi två år eller 25 000 miles av fabriksschemalagt underhåll och 24-timmars vägassistans i två år/obegränsade miles. Kolla in vår Toyotas utökade garantiguide för alternativ för att skydda din Corolla ännu längre.

Toyota Corolla 2023 inträde MSRP

Toyota Corolla 2023 Sedan finns i tre utrustningsnivåer: LE (22 645 euro), SE (25 045 euro) och XSE (27 795 euro). Priserna för Corolla halvkombi börjar på 24 060 euro (SE) och 27 525 euro för topputrustningen XSE, inklusive en destinationstillägg på 1 095 euro.

Mazda3 2023

De Mazda 3 är den kompakta bilen par excellence när styling och körkomfort är högsta prioritet. För 2023 års modell har Mazda lagt ner basmotorn på 2,0 liter och gett den fyrcylindriga Skyactiv-G på 2,5 liter som standard fem hästkrafter till, vilket ger en snabbare åktur. Och trots sina lyxiga utnämningar och högkvalitativa material är Mazda3 fortfarande prisvärd, vilket gör den till en säker utmanare för vår lista över de bästa kompakta bilarna.

proffs

 • Nobel interiör
 • Knasig hantering
 • Finns fyrhjulsdrift

Nackdelar

 • Lite benutrymme bak
 • Mindre stam
Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

Basen Mazda3 2,5 S har en naturligt aspirerad 2,5-liters fyrcylindrig som ger 191 hk och 186 lb-ft. av vridmoment på en diet av 87 vanlig eller 93 oktanig premiumbensin. Den har nu fem hästkrafter mer än den tidigare 2,5 S-modellen, och Mazda har mixtrat med motorns cylinderavstängning för att förbättra bränsleekonomin.

Som ett resultat uppnår den en EPA-uppskattad 28 stad, 37 motorväg och en kombinerad 31 mpg, fantastiska siffror för utan tvekan den mest potenta basmotorn på denna lista. Framhjulsdrift och sexväxlad automat är standard, men fyrhjulsdrift finns i 2,5 S Carbon Edition-utförande. 2,5 S Premium Package FWD har också en sexväxlad manuell växellåda.

Mazda3 2.5 Turbo har en 250 hk, 320 lb-ft, 2,5-liters Skyactiv-G fyrcylindrig. vridmoment med 93 oktanigt bränsle. Med 87 oktan kommer den fortfarande ut på 227 hk och 310 lb-ft. av vridmoment. Turbomotorn erbjuds exklusivt med fyrhjulsdrift och sexväxlad automat. Dessutom suger den bränsle vid en EPA-uppskattad 23/32 stad/motorväg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning & lastutrymme

2023 års Mazda3 finns som sedan eller halvkombi, men ingen av dem är bäst i klassen när det gäller innerutrymme och lastutrymme. Sedanen erbjuder 13,2 kubikfot bagageutrymme, vilket mäter dåligt mot Civic och Corolla. Mazda 3 halvkombi har dock anständiga 20,1 kubikfot lastutrymme, och fällning av baksätena avslöjar respektabla 47,1 kubikfot.

Även om Mazda3 inte är den rymligaste av kompaktbilar, är dess plyschiga interiör kronan på verket och gör att den känns som ett dyrare fordon. Basversionen av 2,5 S har en 8,8-tums infotainmentpekskärm, startknapp, ett ljudsystem med åtta högtalare, en backkamera och svarta tygsäten. Turbovarianter har en uppvärmd läderratt, konstläderstolar, 18-tums lättmetallfälgar och mer.Mazda3 Säkerhetsklassificering och funktioner

Mazda3 Säkerhetsklassificeringar och funktioner

2022 Mazda3 sedan designades av NHTSA med IIHS Top Safety Pick+ och fem stjärnor (2023 års modell var inte betygsatt när denna artikel skrevs). Alla Mazda3 är utrustade med i-Activesense, ett paket som bland annat innehåller en radarfarthållare, ett filbytesvarningssystem, en uppmärksamhetsassistent och ett intelligent bromsstöd. Högre trimnivåer har ytterligare säkerhetshjälpmedel som Blind Spot Detect, Cross-Traffic Detect och Rear Cross-Traffic Braking.

Mazda3 garanti

2023 Mazda3 kommer med en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti och en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti. Vår Mazda-guide för utökad garanti visar ytterligare täckningsalternativ för upp till nio år eller 100 000 miles.

Mazda3 2023 Initial MSRP

Priserna för 2023 Mazda3 2,5 S börjar på 23 615 € (sedan) och 24 615 € (kombi). 2.5 S finns även med Select, Preferred, Carbon Edition och Premium-paketen. Turbovarianten med fyrhjulsdrift som standard börjar på 32 450 euro, 2,5 Turbo Premium Plus på 35 065 euro (sedan) och 36 365 euro (kombi). Dessa belopp inkluderar destinationsområdestillägget på 1 065 euro.

Hyundai Elantra 2023

Hyundai Elantra, den 2021 utsågs till “Årets bil i Nordamerika”. , hamnar på vår lista över de bästa kompakta bilarna på grund av sin udda design, omfattande standardutrustning, rymliga interiör och överkomliga grundpris. Dessutom erbjuder Hyundai en direkt konkurrent till VW Golf R och Honda Civic Type R i kraftfulla Elantra N med en 276 hk 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig.

Liksom Honda med Civic täcker Hyundai också alla områden med sin Elantra sedan. Den finns som en N-Line-variant med en sexväxlad manuell eller en åttastegad dubbelkopplingsautomat, eller som en hybrid som uppnår en kombinerad bränsleekonomi på 54 mpg.

proffs

 • Rymlig interiör
 • Bra bränsleekonomi
 • Förfinad hantering

Nackdelar

 • basmotor
 • Plasthytt
 • Inget AWD-alternativ
Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

Basen Hyundai Elantra har en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor med 147 hk och 132 lb-ft. Den har framhjulsdrift och en standard CVT-automatväxellåda, vilket ger den en EPA-uppskattning på 33 city, 43 highway och 37 kombinerat. Elantra har den minst kraftfulla basmotorn bland sina konkurrenter, men den utmärkta bränsleekonomin är värd att överväga.

Elantra N-Line imponerar när det kommer till prestanda med sin 201 hk 1,6-liters turboladdade fyrcylindriga motor. I paketet ingår framhjulsdrift, sexväxlad manuell eller sjuväxlad dubbelkopplingsautomat.

Om du letar efter Civic Type R så är det här Elantra N ett bra val med sin turboladdade fyrcylindriga motor. N-märket inkluderar en sexväxlad manuell eller en åttastegad dubbelkopplingslåda. EPA betygsätter Elantra N med automatisk växellåda en 20/30 stad och 23 motorväg. Den manuella växellådan presterar bättre på 22 i staden, 31 på motorvägen och 25 tillsammans.

Den mest effektiva Elantra är förstås hybridvarianten. Den har en 1,6-liters fyrcylindrig bensinmotor, en elmotor, ett litiumjonpolymerbatteri och en sexväxlad dubbelkopplingsautomat för att få en EPA-uppskattad poäng på 53/56 stad/motorväg och 54 kombinerat för att nå .

Inredning & lastutrymme

De Hyundai Elantra 2023 är större jämfört med tidigare generationer och erbjuder en inre volym på 113,6 kubikmeter, en av de bästa i detta segment. Den har också en generös koffert med 14,2 kubikmeter utrymme för att förvara matvaror, sportutrustning eller tillbehör till husdjur.

Basversionen av Hyundai Elantra har en åttatums infotainmentpekskärm med trådlös Apple CarPlay och Android Auto. Andra klädselnivåer inkluderar nyckelfri ingång, klimatkontroll med dubbla zoner, satellitradio, klädsel i äkta nötläder och en större 10,25-tums pekskärm.

Hyundai Elantra Säkerhetsklassificeringar och funktioner

Den sjunde generationen Hyundai Elantra är en IIHS Top Safety Pick med en NHTSA femstjärnigt totalbetyg . Alla Hyundai Elantras kommer med en lång lista med avancerade körhjälpmedel, såsom: B. Kollisionsundvikande, Lane Departure Warning, Döda vinkeln Monitoring, Back Cross Traffic Collision Avoiding, Safe Exit Warning och Automatisk bakbromsning för att nämna några.

Hyundai Elantra garanti

Hyundai erbjuder den bästa garantin på denna lista. Elantra har en stötfångargaranti på fem år/60 000 mil och en garanti på 10 år/100 000 mil på drivlinan. Dessutom kommer hybrid Elantras med ytterligare 10 års/100 000 mils hybridgaranti. Trots utmärkt fabrikstäckning kan vissa Hyundai-ägare dra nytta av en utökad garanti.

Hyundai Elantra 2023 inträde MSRP

Hyundai Elantra finns i utrustningsvarianterna SE (22 065 euro), SEL (23 315 euro), Limited (27 915 euro), N-Line (28 615 euro) och Elantra N (34 015 euro), var och en inklusive en destinationstillägg på 1 115 euro . Elantra Hybrid finns i färgerna blå (25 665 euro) och begränsade (27 915 euro).

Subaru Impreza 2024

Under Subaru Impreza 2023 är en av de bästa kompaktbilarna, har den japanska biltillverkaren redan Uppdateringar för 2024 års modell har börjat . Ändå kommer vi att fokusera på 2024-modellen här, eftersom det är den senaste Impreza i skrivande stund.

Nu i sin sjätte generation är den nuvarande Impreza långt ifrån sina ikoniska turboladdade boxerföregångare och rallyhärstamning att matcha. 2024 års Impreza har dock Subarus symmetriska fyrhjulsdrift som standard och sportig ny RS-trim som tillval.

proffs

 • Beprövat AWD-system
 • Överkomligt inträdespris (MSRP)
 • Generös standardutrustning

Nackdelar

 • Genomsnittlig bränsleförbrukning
 • Lama grundmotor
Bästa kompakta bilar (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2024 Subaru Impreza är endast tillgänglig med en halvkombi, men biltillverkaren har gett den ett 10 procent styvare chassi för att förbättra hanteringen och kurvtagningen. Basmotorn är en naturligt sugande 2,0-liters boxer-fyra som producerar 152 hk och 145 lb-ft. av vridmoment. Impreza RS, å andra sidan, har en större naturligt aspirerad 2,5-liters boxermotor med 182 hk och 178 lb-ft. av vridmoment. Alla Impreza kommer med CVT-växellåda och fyrhjulsdrift, men Sport- och RS-varianterna har en uppgraderad åttaväxlad CVT med paddelväxlare.

Den 2,0-liters boxerfyran har ett EPA-betyg på 27 city, 34 highway och 30 kombinerat. Den större 2,5-liters boxern har en poäng på 26 city, 33 highway och 29 kombinerat. Om du har koll på RS-trimmet med 2,5-liters boxermotorn tappar du inte mycket i bränsleeffektivitet trots effektökningen.

Inredning & lastutrymme

Imprezas interiör är inte lika snygg som Mazda3, men den har bra standardutrustning. Basversionen av Impreza har styrbara strålkastare, dubbelzons klimatkontroll och två sjutums infotainmentskärmar med Apple CarPlay och Android Auto. Impreza är en praktisk halvkombi som erbjuder 20,8 kubikmeter lastutrymme bakom baksätena. Behöver du mer kan du fälla baksätena och få 55,3 kubikmeter förvaringsutrymme, vilket är bland de bästa i kompaktsegmentet.

Subaru Impreza säkerhetsklassificeringar och funktioner

2023 Subaru Impreza var en IIHS Top Safety Pick med en NHTSA Fem stjärnor , och vi förväntar oss liknande recensioner för 2024 års modell. Dessutom kommer alla Impreza fabriksutrustade med EyeSight, ett paket som bland annat inkluderar adaptiv farthållare, förkollisionsbromsning och filbytesvarning. Impreza RS har andra säkerhetsfunktioner som detektering av döda vinkeln och automatisk nödbromsning.

Subaru Impreza garanti

2024 Subaru Impreza har en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Garantiförlängningsalternativ är tillgängliga för alla Subaru-fordon, inklusive Impreza.

Subaru Impreza 2024 Entry MSRP

Subaru Impreza 2024 halvkombi finns i tre utrustningsnivåer: Base (24 085 euro), Sport (26 085 euro) och RS (28 975 euro). Priserna inkluderar överföringskostnader på 1 090 euro.

Bästa kompakta bilar: slutsats

De bästa småbilarna tjänar köpare som värdesätter överkomliga priser, ekonomi och funktionalitet utan att ge avkall på stil och körglädje. Och med möjlighet till fyrhjulsdrift för vissa modeller (standard för andra) kan den ödmjuka subcompacten prestera i en mängd olika väderförhållanden utan vikten och högre kostnader som är förknippade med crossovers eller stadsjeepar.