Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: Interiör, motor och modifieringar

Den väletablerade amerikanska tillverkaren Chevrolet har avslöjat sin senaste Colorado ZR2 Bison, märkets badass och allterövrande medelstora lastbil med båge. Testad av terrängmästaren Chad Hall på Rubicon Trail, 2024 Chevy Colorado ZR2 Bison bevisade att den kunde gå var som helst. Men ZR2 Bison går ett steg längre: Den är utrustad med all AEV offroad-hårdvara, har de största däcken i sitt segment och ett chassi som är designat för en blandning av arbete och lek.

2024 Chevy Colorado ZR2 Bison: Vad är nytt?

Chevrolet och American Expedition Vehicles (AEV) har arbetat tillsammans sedan 2019 för att få ut den första Colorado ZR2 Bison på marknaden. Det är bevisat att köpare inte kan få nog av fabriksmodifierade stadsjeepar, och Chevrolet har följt samma recept för att täcka marknaden för tunga lastbilar med Silverado HD ZR2 Bison. Men med Ford Ranger Raptor och Toyota Tacoma Trailhunter som stör marknaden visste Chevrolet att det gamla receptet för 2024 Colorado ZR2 Bison inte längre skulle klippa det.

Den viktigaste punkten är däcken, speciellt Goodyear Wrangler Territory lerdäck. Med hela 35 tum (315/70R17) i diameter är Colorado ZR2 Bison och dess stallkamrat, Silverado HD ZR2 Bison, de enda Chevy-lastbilarna i produktion som kommer med 35-tums lerdäck från fabriken – större och elakare än dem Däck på en Ranger Raptor eller Tacoma Trailhunter.

Men det var inte lätt. Chevy-ingenjörer var tvungna att flytta framaxeln framåt 3,1 tum, designa om framskärmarna och bredda spåren (ungefär en tum bredare än en vanlig ZR2) för att ge plats åt dessa monsterdäck. Naturligtvis har Colorado ZR2 Bison även exklusiva AEV-tillbehör som vinschutrustade främre stötfångare, bakre stötfångare, stänkskärmar och skräddarsydda 17-tumshjul med bromsok för att avsluta affären.


Multimatisk stötdämpare

För första gången har 2024 Chevy Colorado ZR2 Bison ett nyjusterat Multimatic-chassi med anpassade främre och bakre stötdämpare. Den sistnämnda säkerställer en mjukare landning och bättre hållbarhet över ojämn terräng, även om däcken är lika stora som standard ZR2 på 9,9 och 11,6 tum fram och bak. Men med de nya 35-tums lerdäcken har Bison en 1,5-tums ökning av markfrigången från 12,2 tum.

Den har också utmärkt underredesskydd med glidplåtar av borstål och vipppaneler som förhindrar flygande stenar och skräp från att träffa underredet.


Turboladdad prestanda

Det hade varit trevligt om Chevy hade utrustat Colorado ZR2 Bison med lite mer kraft, men vi klagar inte på den 2,7-liters, turboladdade fyrcylindriga som ger 310 hästkrafter och 430 lb-ft vridmoment. I paketet ingår en åttastegad automatlåda, fyrhjulsdrift och låsbar främre och bakre differential.

ZR2 Bison har en ny startkontrollfunktion i Baja-läge som den delar med den vanliga ZR2. Den känner automatiskt av vägytan för att maximera greppet och greppet. Allt föraren behöver göra är att trycka på bromspedalen, sänka gaspedalen och släppa bromsen för att accelerera från noll till hundra på sand, gräs, lera eller smuts.


Colorado ZR2 Bison: Dragstång och nyttolast

Colorado ZR2 Bison kan bogsera upp till 5 500 lbs, med en maximal nyttolast på 1 050 lbs. Dessutom erbjuder Bison en avgångsvinkel på 38,2 grader, en avgångsvinkel på 26 grader och en avgångsvinkel på 26,9 grader – siffror som understryker Bisonens mångsidighet.


Interiör uppgradering

Colorado ZR2 Bison är inte bara Chevys mest terränggående medelstora lastbil, den är också utrustad med en hytt som gör terrängupplevelsen ännu roligare. Den har ett digitalt instrumentpanel och en 11,3-tums infotainmentpekskärm med integrerad Google-funktionalitet och trådlös smartphoneanslutning för Apple- och Android-enheter. AEV-detaljer inkluderar anpassade plack på de främre nackstöden och robusta golvbeläggningar som håller interiören snygg.

När det kommer till säkerhet är alla Colorado ZR2 Bisons utrustade med automatiskt helljus, filbytesvarning, automatisk nödbromsning, filbytesvarning, adaptiv farthållare och en främre fotgängarbroms.


Chevy Colorado ZR2 Bison 2024 priser

De första leveranserna av Chevy Colorado ZR2 Bison 2024 kommer att träffa återförsäljare under tredje kvartalet 2023, medan tillverkaren lovar att tillkännage det officiella rekommenderade detaljpriset vid ett senare tillfälle. En liten fågel berättade att grundpriset kunde börja på över 60 000 euro. Det är ett högt pris för en Colorado, men du får mycket för pengarna med Bison ZR2.

Foton och källa: Chevrolet.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar