BMW i5 2023: Tekniska data, pris, motorer

BMW elektrifierar 5-serien. de BMW i5 kommer snart ut på vägarna och vi såg nyligen en testbil på provkörningar.

Efter i4 det var bara en tidsfråga innan BMW donerade en elektrisk version till sin mellanklass sedan. Denna kallas då BMW i5 och upptäcktes samtidigt som den fortfarande var kraftigt kamouflerad. Vi berättar vad som är känt hittills.

  • BMW i5 upptäcktes under en provkörning
  • Presentation planerad till 2023
  • 700 hk M-version möjlig
  • Bygger på 2:a generationens CLAR-plattform
  • Puristisk interiör som liknar i4 och iX

I framtiden kommer i5 att tävla mot Mercedes EQE som redan har presenterats och den kommande Audi A6 e tron på .

exteriör design

Du ser inte mycket än. i5 är fortfarande mycket kraftigt kamouflerad, vilket indikerar att fordonet fortfarande är i ett mycket tidigt utvecklingsstadium. Proportionerna kan fortfarande ses. Och det du känner igen påminner dig mycket om den klassiska 5-serien. BMW, till exempel, håller sig mer till den välbekanta sedan-looken med den elektriska versionen än hos konkurrenten Mercedes med EQE.

Självklart döljer kamouflaget en hel del sensorer och vad gäller assistans och säkerhetssystem så kommer nog i5 inte på något sätt vara sämre än 7-serien.


Motorer och tekniska data

iX kunde redan ha visat vilka motorer vi kan förvänta oss i i5, eftersom båda modellerna använder femte generationens eDrive-teknik. Rent konkret betyder det att vi troligen skulle kunna se en i5 eDrive40 och en i5 xDrive50 vid marknadslanseringen, som ska ge 340 och mer än 500 hk.

Räckvidden kan vara upp till 600 kilometer och det är att vänta att andra versioner av BMW i5 kommer ut på marknaden under de kommande åren som erbjuder ännu mer räckvidd och som också kan vara ännu sportigare. Vi pratar såklart om en M-version som skulle skälla ut BMW i5 M60 och som redan har lagts ned. Det är ännu inte klart om det kommer att finnas ett elektriskt alternativ till den fullfjädrade M5:an.


BMW i5 2023 pris & försäljningslansering

BMW i5 förväntas presenteras 2023. Det återstår mycket att göra fram till dess och vad elsedan kan kosta är därför inte helt förutsebart.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar