Polestar 5 2024: priser och egenskaper

Polestar Precept-studien är planerad till 2024 as Polestar 5 gå i serieproduktion. Volvos dotterbolag följer med omställningen från studien till produktionsbilen med en YouTube-serie. Här är vad vi vet om räckvidden och det potentiella priset för den helelektriska grand tourern.

Alla som tyckte att Polestar-studien var lika spännande som vi kan börja spara nu: Som vd Thomas Ingenlath bekräftar kommer den helelektriska Gran Tourer att börja serietillverkas. Kan produktionsmodellen, som bär namnet Polestar 5 och kommer att lanseras 2024, behålla den djärva designen? Svaret ger Volvos dotterbolags nya YouTube-serie “Precept: From Concept to Car”, där varumärket följer med omvandlingen av Precept-studien till en produktionsmodell.

Polestar 5 2024: priser och egenskaper

Formgivarna vill hålla fast vid designen som visuellt skiljer sig från de välkända modellerna 1 och 2. De är fortfarande starkt baserade på designen av modermärket Volvo. Ljussignaturen “Thors hammare” har omtolkats i Preceptet och är uppdelad i två. Det speciella: Det finns inget stiliserat kylargrill – det finns plats för en bar med sensorer och kameror, som Polestar kallar “SmartZone”.

I motsats till trenden att göra sådan teknik osynlig, märker Polestar till och med de enskilda elementen. Särskilt iögonfallande är fronthuven med integrerad vinge, som ska styra vinden runt bilen särskilt effektivt. Kameror som ersätter ytterspeglarna förbättrar också den sofistikerade aerodynamiken. På glastaket på Polestar Precept (2024) finns en så kallad Lidar-pod (Light Detection and Ranging), som förser assistanssystemen med exakta miljödata – till exempel för autonom körning. Polestar märker till och med de enskilda elementen.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Särskilt iögonfallande är fronthuven med integrerad vinge, som ska styra vinden runt bilen särskilt effektivt. Kameror som ersätter ytterspeglarna förbättrar också den sofistikerade aerodynamiken.

Polestar 5 2024: priser och egenskaper

Polestar 5 kommer att gå i massproduktion 2024

Interiörutrymmet i Polestar 5 (2024) ska vara generöst trots den eleganta siluetten och det stora batteriet i underredet – tack vare 3,1 meter axelavstånd. Interiören i den tillhörande studien kännetecknas också av många element gjorda av återvunnet material. Sätena är 3D-tillverkade av återvunna PET-flaskor, medan klädseln och nackstöden är gjorda av återvunnen korkvinyl. Till mattorna används återvunna fiskenät medan invändiga paneler och ryggstöd är gjorda av Bcomps linkompositmaterial.

Polestar 5 2024: priser och egenskaper

Det senare sägs ge en viktbesparing på upp till 50 procent jämfört med konventionella material. Sittbrunnen domineras av två skärmar sammanlänkade av en lysande ram. Instrumenten visas på en 12,5-tumsskärm. Varumärkets nya infotainmentsystem, utvecklat i nära samarbete med Google, styrs via Polestar Precept (2024) centrala 15-tums pekskärm. Spännande: Tack vare eyetracking-teknik kan skärmarna också styras med en blick.