GMC Hummer EV 2024: priser och egenskaper

Den GMC Hummer 2024 EV SUV är en helt elektrisk remake av en av de mest ikoniska och tuffaste terrängmodeller av förra seklet. Även om Hummer-märket nu ägs av GMC, behålls dess distinkta stil och exceptionella terrängförmåga troget i EV-formen. Den senare kommer att bli mycket mer spektakulär på grund av SUV: s geniala teknik, den fantastiska effekt och revolutionerande funktioner som en fyrhjulsdrift som möjliggör den mycket spetsiga krabba-styrningen.

Den mest intressanta egenskapen hos den omdesignade Hummer är dess Ultium -batteri, som erbjuder snabba laddningstider och kommer med ett större batteri med en ungefärlig räckvidd på 300 miles eller mer. Logiskt nog kommer SUV att låna mycket från Hummer EV -lastbilsvarianten.

GMC Hummer EV 2024: priser och egenskaper

Hummer EV SUV 2024 specifikationer

Den kommande 2024 GMC Hummer EV SUV kommer att låna drivlinan från Hummer -lastbilen. Två eller till och med tre elmotorer används i SUV -varianten. Dubbelmotoruppsättningen erbjuds som standard och denna SUV kommer att producera cirka 625 hk. När det gäller den tremotoriga versionen krävde GMC 830 hästar, vilket är helt fantastiskt.

Vi vet inte varför vridmomentssiffrorna är vilseledande, men tillverkaren uppskattar ett vridmoment på 7 400 och 11 500 lb-ft. Istället förutspår många experter upp till 1000 lb-ft vridmoment för den mest kraftfulla effekten. Hummer EV SUV sprintar från 0 till 60 mph på cirka 3,5 sekunder.

✓ Du kan också kontrollera:

Batterikapacitet och räckvidd

Som tidigare nämnts kommer GMC Hummer EV SUV 2024 att använda ny Ultium -batteriteknik. Enligt tillverkaren är detta batteri mer miljövänligt och erbjuder ett fantastiskt utbud.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Dubbelmotorvarianten levereras med ett vanligt 400 volt elsystem, medan en tremotorig installation levereras med ett 800 volt system. Hummer EV SUV bör använda ett 200 kWh batteri och erbjuda en räckvidd på över 300 miles. Snabbladdning är möjlig, men laddningstid är fortfarande ett mysterium.

GMC Hummer EV 2024: priser och egenskaper

Exteriör och interiör

Återigen kommer GMC Hummer EV SUV 2024 att se ut som Hummer EV Truck. Logiskt nog kommer SUV -en i en annan form och dimensioner, men formspråket är i princip detsamma. SUV kommer också med en kortare hjulbas, 126,7 tum för att vara exakt. Lastbilsvarianten erbjuder å andra sidan en 135,6-tums hjulbas. Tillverkaren kommer att erbjuda gott om terrängutrustning och unika körlägen.

Inuti ser Hummer EV SUV futuristisk ut. Den erbjuder en tredimensionell instrumentpanel med horisontella och vertikala luftventiler. Två stora skärmar är standard, inklusive ett 12,3-tums digitalt instrument. Materialen är av hög kvalitet och i allmänhet är hela hytten mycket hög kvalitet och upprätt. Ett avtagbart tak erbjuds och denna SUV erbjuder 82 kubikfot lastutrymme.

GMC Hummer EV 2024: priser och egenskaper

GMC Hummer 2024 EV SUV -pris, utgivningsdatum

Priset på den helt nya GMC Hummer EV SUV 2024 börjar på cirka 80 000 euro. Sortimentets toppvariant kostar över 100 000 euro. Försäljningen börjar i början av 2023, enligt flera källor. Vi vet dock ännu inte när bokningarna börjar.