Maserati Quattroporte 2023: Priser, ändringar, tekniska data

Quattroporte betyder bokstavligen “fyradörrar” på italienska, och denna stora kraftpaket är Ghiblis större och dyrare storebror i sedanserien maserati . Den nuvarande modellen har funnits på marknaden sedan 2013 och Maserati har tillkännagett en halvcykeluppdatering för 2021. Konkurrenter inkluderar andra fullstora lyxsedaner som Mercedes Benz S klass, den BMW 7-serie och den Audi A8.

Vad vi tycker Maserati Quattroporte 2023

Om du letar efter det ultimata lyxiga flaggskeppet är 2023 Maserati Quattroporte inte för dig. Om du istället letar efter en stor Maserati är Quattroporte perfekt. Den av Ferrari De byggda motorerna är spektakulära, V6:an med dubbla turbo har en operativ avgaston och gott om dragkraft, och V8:an tar aldrig ett baksäte som sina Quattroporte-konkurrenter gör.

Quattroporten är också en riktig höjdpunkt när det kommer till hantering. Om du bestämmer dig för att tänja på gränserna för din sexsiffriga lyxbil, är det vad vi ibland kallar “bananskalsdrift” när du stänger av traction control och sänker gaspedalen. Lika mycket som vi älskar ljudet av V6-motorn, är Quattroporte inte lika tyst som sina konkurrenter, som Mercedes-Benz S-Klass.

Infotainmentsystemet, som introducerades med ansiktslyftet 2021, moderniserar interiören med en knivskarp display och intuitiv programvara. Ja, det finns några plaster i Chrysler-stil, men de flesta material är av hög kvalitet. Ändå kommer vissa köpare att finna 7-seriens brist på iögonfallande lyxfunktioner som den kolossala bakre underhållningsskärmen bmw eller ångra S-klassens utmärkta massagestolar. För dem som värdesätter en charmig personlighet mer än utrustning eller det största innerutrymmet är Quattroporte mycket tilltalande.


prestanda och effektivitet

Oavsett version har varje Quattroporte en Ferrari-motor under huven. En åttastegad automatlåda är det enda alternativet, och medan GT och Trofeo endast kommer med fyrhjulsdrift, finns mellanklassen Modena även med fyrhjulsdrift.

Maserati Quattroporte GT 2023

 • Motor: 3,0 liters dubbelturbo V-6
 • Effekt/vridmoment: 345 hk/369 lb-ft
 • Verkningsgrad (stad/motorväg): 16/25 mpg

Maserati Quattroporte Modena 2023

 • Motor: 3,0 liters dubbelturbo V-6
 • Effekt/vridmoment: 424 hk/406 lb-ft
 • Verkningsgrad (stad/motorväg): 16-17/25 mpg
 • Acceleration (0-60 mph): 4,3 sekunder (MT est)

Maserati Quattroporte Trophy 2023

 • Motor: 4,0 liters dubbelturbo V8
 • Effekt/vridmoment: 580 hk/538 lb-ft
 • Verkningsgrad (stad/motorväg): 13/20 mpg
 • Acceleration (0-60 mph): 4,2 sekunder (MT est)

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Quattroporten har inte testats av IIHS eller NHTSA. Maserati erbjuder dock en rad förarassistanssystem på alla trimnivåer, inklusive adaptiv farthållare, filbytesvarning, automatisk nödbromsning, övervakning av döda vinkeln, igenkänning av trafikskyltar och ett 360-graders kamerasystem.


lastutrymme och inredning

Quattroporte kanske inte har de ultralyxiga VIP-baksätena av de bästa i sitt segment, men bagageutrymmet rymmer lätt fyra personer.

Benutrymme (fram/bak) håll
Maserati Quattroporte 42,1/35,0 tum 17,8 kubikfot
Mercedes Benz S klass 41,7/43,8 tum 12,9 kubikfot
Lexus LS 41,0/38,9 tum 16,9 kubikfot

teknologi

Alla utrustningsnivåer på Quattroporte levereras som standard med ett 10,1-tums infotainmentsystem med pekskärm med Apple CarPlay, Android bil och integrerad navigering. Alla modeller har även en 7,0-tums display i instrumentklustret. Medan ett Harman Kardon-ljudsystem med 10 högtalare används i grundversionen kan audiofiler och entusiaster beställa ett Bowers & Wilkins-system med 15 högtalare.


Quattroporte vs Ghibli: Vad är skillnaden?

De två sedanerna från Maserati har mycket gemensamt – körvarianter, infotainmentsystem, utrustningsvarianter – och ändå är de väldigt olika fordon. Den största skillnaden är att Quattroporte är 11,5 tum större på längden, 0,8 tum på höjden och 0,2 tum på bredden. Ghibli är också 155 pund lättare och dess utgångspris är mer än 20 000 euro lägre.


Rekommenderad trim

Vi hade väldigt roligt med V6 Quattroporte, men om du vill unna dig ett fyradörrars Maserati-flaggskepp kan du också välja €153 000 Quattroporte Trofeo. Trofeo är nästan säkert den sista V8-sedan Maserati kommer att bygga, så skaffa en medan du fortfarande kan.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar