Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

När bilindustrin fortsätter att gradvis övergå från förbränningsmotorer till batteripaket, kommer konkurrensen mellan elbilar att bli hårdare och tidiga deltagare kan lämnas bakom. De jaguar Till exempel är 2023 I-Pace nu inne på sitt femte modellår, och det finns nya erbjudanden med längre räckvidd, snabbare laddningstider eller högre prestanda.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

Men I-Pace är en bil som talar mer till hjärtat än till sinnet. Dess lockande hantering, slående exteriörstyling och raffinerade interiör säkerställer att denna Jaguar håller sig i linje. Teknologiska funktioner som ljudsystemet Meridian, 10-tums infotainmentdisplay, förarassistansfunktioner, Apple CarPlay och Android Auto kompletterar paketet. Även om Jaguar inte är i toppen av vår ranking 2023 är det en mycket trevlig bil.

Vad är nytt för 2023?

Jaguar har I-Pace för det årsmodell 2023 några små men anmärkningsvärda innovationer, inklusive återinförandet av sittplatsalternativet Performance, tillgängligt i tre färgvarianter: Ebony, Light Oyster eller Mars Red.Dessutom är I-Pace den första Jaguar med integrerad Amazon Alexa-röstkontroll. Dessutom gör Jaguar trådlös laddning till standard för den elektriska crossovern.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper
Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

I-Pace erbjuds endast i den tidigare topputrustningen HSE. Priset ligger dock närmare den utgående basmodellen. HSE levereras som standard med en rad aktiva säkerhetsfunktioner, inklusive adaptiv farthållare och filbytesvarning. Det finns också ett kraftfullt premiumljudsystem, en head-up-display, läderinteriör, 16-vägs eldrivna framsäten med sätesvärme och kylning, en eldriven baklucka och 20-tumshjul.

EV-motor, prestanda och körbarhet

I-Pace levereras som standard med fyrhjulsdrift och drivs av två elmotorer som tillsammans levererar 394 hästkrafter och 512 pund vridmoment per minut. Denna kraft ger snabb och enkel acceleration för att passera trafikljus i staden och omkörning av långsammare fordon på motorvägen. Tack vare standardluftfjädringen erbjuder I-Pace en bekväm kör- och styrupplevelse. Ett kraftfullt batteripaket under golvet säkerställer en låg tyngdpunkt, vilket ger den elektrifierade Jaguaren en extra dos av smidighet och stabilitet. Medan versionen vi testade utan tvekan var rolig att köra, var den ojämna bromsresponsen vid stopp en brist.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

Räckvidd, laddning och batteritid

I-Pace 2023 har ett 90,0 kWh batteripaket som möjliggör en EPA-klassad räckvidd på upp till 246 miles på en full laddning. Som jämförelse: The Audi e-tron har en beräknad räckvidd på upp till 226 miles och det Tesla Model X ska kunna köra upp till 348 mil. Den elektriska Jaguaren har en standard DC-snabbladdningsport, som kan ladda batteriet till 80 procent på bara 40 minuter.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

Om du inte har tillgång till det snabbaste laddningsalternativet måste du vänta 8,6 timmar i ett vanligt 240-voltsuttag för att batteriet ska vara fulladdat. Det är en förbättring jämfört med tidigare modeller, som tog nästan 13 timmar att ladda på detta sätt. Skillnaden? Jaguar har uppgraderat I-Pace:s inbyggda laddare från 7,0 kilowatt till 11,0 kilowatt 2022.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPGe i praktiken

Regeringens uppskattningar för I-Pace varierar beroende på hjulstorlek. Modeller med 20-tumshjul sägs uppnå upp till 85 MPGe kombinerat, 89 i stadskörning och 82 på motorväg. Modeller med större 22-tumshjul uppnår lägre värden på 76 MPGe, 79 i stadstrafik och 72 på motorväg. Även om dessa effektivitetsvärden är jämförbara med de för e-Tron, är de betydligt lägre än de för Model X.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

Den senaste I-Pace vi testade som en del av vårt omfattande testprogram på vår bränslesnåla 75 km/h Autobahn-rutt uppnådde 64 MPGe – 8 MPGe under sin egen Autobahn-klassificering och 3 MPGe mindre än e-tron. För ordens skull testade vi inte en Model X på vår verkliga bana.

Interiör, komfort och lastning

Jaguar kompletterar den eleganta exteriören på I-Pace med en sofistikerad interiör med en slående instrumentbräda och gott om passagerarutrymme. Framsätena, även om de är väl vadderade, är inte särskilt bekväma på långa resor. Naturligtvis kan I-Pace utrustas med många önskvärda funktioner som prestanda framsäten, fyra-zons klimatanläggning, head-up display, uppvärmda fram- och baksäten, olika läderinteriörer och mycket mer. Förvaringen förstärks av en mångsidig mittkonsol med ett användbart fack under armstödet och en hylla under mittkonsolen. Det finns plats för sju stycken handbagage bak och till och med 18 med nedfällda baksäten.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper
Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Varje I-Pace är utrustad med ett beröringskänsligt infotainmentsystem som består av en 10,0-tums övre skärm för ljud och andra funktioner och en 5,5-tums nedre skärm som primärt ansvarar för kabinens klimatkontroll. Medan Jaguar hävdar att användargränssnittet har blivit ännu mer intuitivt, har vi ännu inte provat det själva. En trevlig funktion med den nya mjukvaran är att den visar laddstationsplatser, tillgänglighet, kostnad och beräknad laddningstid. I-Pace erbjuder även Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa röststyrning och en Wi-Fi-hotspot. Ett Meridian ljudsystem med 825 watt ingår också i standardutrustningen.

Jaguar I-Pace 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Den elektrifierade SUV:n kommer med en rad förarassistanssystem som standard, inklusive automatisk helljus- och dödvinkelövervakning. Ett 360 graders kamerasystem finns också. För mer information om I-Pace krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Standard adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Jaguar erbjuder en av de mest omfattande garantierna på marknaden med en lång begränsad garanti och drivlinagaranti. Dessutom erbjuder Jaguar en av de längsta gratis underhållsperioder vi känner till.

  • Begränsad fem års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Elektriska komponenter är garanterade i åtta år eller 100 000
  • Kostnadsfritt underhåll är giltigt i fem år eller 60 000 miles
Volvo Grupp A