Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

Det finns inte många fordon kvar med ett rekommenderat pris under 20 000 euro, än mindre en 10-års garanti. Lyckligtvis för shoppare som letar efter billig transport Mitsubishi småbilen Mirage från 18 000 euro. Utöver det låga priset och den långa garantin erbjuder den lilla japanen mer lastutrymme än förväntat och exceptionellt låg bränsleförbrukning. EPA anger den till 36 miles per gallon stadskörning och 43 på motorvägen.

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

Den lilla trecylindriga motorn, även om den var mycket bränslesnål, fann vi den nästan kraftlös, inte särskilt raffinerad och smärtsamt sjaskig. Bortsett från dessa fyra egenskaper – pris, garanti, bränsleekonomi och överraskande lastutrymme – klarar inte Mitsubishi Mirage 2023 högre krav på egenskaper eller körglädje. Han är inte dålig bil , bara lätt.

Vad är nytt för 2023?

Den mest märkbara förändringen av 2023 Mirage är elimineringen av den femväxlade manuella växellådan för detta årsmodell. Det betyder att alla Mirages nu kommer som standard med en steglös automatisk växellåda (CVT). Den enda andra förändringen är införandet av ett svart tak, endast tillgängligt på vissa utrustningsnivåer.

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

prissättning och köpbeslut

Om du funderar på Mirage vill du förmodligen köpa en bil som inte är för dyr. Med det i åtanke rekommenderar vi att du håller fast vid ES-basmodellen för om du är villig att spendera mer pengar på en dyrare spec, kommer Mirage att konkurrera med många bättre modeller.

motor, transmission och prestanda

Alla Mitsubishi Mirage halvkombi är utrustade med en 1,2-liters trecylindrig motor som bara levererar 78 hk och vridmoment på 74 pund per minut. Det är betydligt mindre än sådana konkurrenter Nissan Versa (122 hk och 114 pund). Varje Mirage levereras som standard med en CVT-växellåda som skickar kraft till framhjulen. I stadstrafik och på motorvägen har Mirage svag acceleration. Att hänga med i trafiken kräver mycket gas och motorn blir hög när du trycker på den – och det är för det mesta bilen är igång.

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Enligt EPA uppnår Mitsubishi Mirage en bränsleekonomi på 36 mpg i stadstrafik och 43 mpg på motorvägen. Dessa siffror är mycket imponerande och gör Mirage till ett mer ekonomiskt val än Nissan Versa (upp till 32/40 mpg).

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Det finns några små bilar som erbjuder rimligt avancerade interiörer, men Mirage är inte en av dem. Även om designen är rudimentär och en hel del hårdplastdelar syns, är interiören ganska behaglig för sin prisklass. Den främre sätesraden erbjuder bekvämt utrymme, men benutrymmet i baksätena är snävt. Lastutrymmet är rymligt. Med fullt sittplatser erbjuder Mirage en lastvolym på 17 kubikmeter. Om standard 60:40 delade baksätena fälls ner ökar lastutrymmet till 47 kubikmeter. Detta gör Mirage rymligare än Spark, som erbjuder 11 kubikmeter lastutrymme bakom den andra sätesraden och 27 kubikmeter bakom den första sätesraden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

infotainment och uppkoppling

Mirage levereras som standard med Bluetooth-anslutning för handsfreesamtal. Ett ljudsystem med fyra högtalare, 7,0-tums pekskärm, Apple CarPlay och Android Auto är också standardutrustning. Om du gillar det ännu mer högkvalitativt kan du eftermontera ett Rockford Fosgate ljudsystem om du vill.

Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Mirage levereras som standard med automatisk nödbromsning, och den förstklassiga SE har filbytesvarning och automatiskt avbländande strålkastare. För mer information om Mirages krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning tillgänglig
  • Automatiskt helljus tillgängligt
Mitsubishi Mirage 2023: priser och egenskaper

garanti och underhåll

Mitsubishi erbjuder en av de bästa garantierna i branschen och backar upp den med en 10-års garanti Kia Rio och den Hyundai Accent samma. Mirage överträffar till och med garantierna från konkurrenter som Nissan Versa.

  • Begränsad fem års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 10 år eller 100 000 miles
  • Inget gratis underhåll
Volvo Grupp A