Ford Ranger Raptor 2024: Pris, inredning, tekniska data

Ford har goda nyheter för köpare av kompakta lastbilar. Förutom den mindre Mavericken presenterade den amerikanska tillverkaren nyligen den mycket efterlängtade 2024 Ford Ranger Raptor. Som du kan förvänta dig är Ranger Raptor det mest terrängfordon i sitt sortiment, med den beprövade blandningen av robust design, kraftfull prestanda och fabriksinstallerad terrängutrustning.

“Det här är den tuffaste Ranger vi någonsin har byggt”, säger Carl Widmann, Ford Performance-chefsingenjör. “Ranger Raptor är snabb, bekväm och packad med toppmodern teknik designad för prestanda.”

Scenen

Vi är inte säkra på varför det tog Ford så lång tid att ta tillbaka 2018 års Ranger pickup till den amerikanska marknaden, särskilt eftersom Tacoma, Colorado och Canyon redan är tillbaka. Ford presenterade också nästa generation av Ranger 2021, och det tillkännagavs först nyligen att den senaste versionen skulle komma till amerikanska återförsäljare sommaren 2023. Nu har Ford (äntligen) introducerat Ranger Raptor och förvandlat den från rykten till verklighet – med en motor som fyller kraft.

Ranger Raptor vann Stock Midclass-kategorin på Baja 1000, vilket bevisar att Fords pickup inte bara är för utställning. Han klarade loppet på 26 timmar och 21 minuter. Han körde sedan 200 mil till Kalifornien. Om det finns ett terrängfordon som inte skär dina tänder på asfalten, är det Ranger Raptor.


V6-motor trimmad för prestanda

Ford Performance gjorde sin hemläxa för 2024 Ranger Raptor. Medan olika motorer används på andra marknader runt om i världen, har amerikanska Ranger Raptor en kraftfull 3,0-liters V6 dubbelturbo-gasmotor med 405 hk och 430 Newtonmeters vridmoment. Det är ett stort steg över 2,3-liters EcoBoost, standard 2024 Ranger-motor med 270 hk och 310 lb-ft vridmoment.

Dessutom har V6 ett cylinderblock av grafitjärn och ett race-ready anti-turbo lag system i Baja-läge. Den senare håller turboladdarna igång i upp till tre sekunder efter att gaspedalen släppts för att säkerställa kraftfull acceleration när bilen zoomar över horisonten. Kraften överförs till alla fyra hjulen via en 10-växlad SelectShift-automatlåda och en vidareutvecklad fyrhjulsdrift med elektronisk växellåda och låsbar främre och bakre differential.


starkt stöd

Om motorn är hjärtat i någon Raptor så är chassit dess skelett. 2024 Ford Ranger Raptor har en specialdesignad bakre fjädring med långa rörelser med släpande armar och Watts armar, medan framaxeln har övre och nedre armar i aluminium. Stötdämparna är Fox 2,5-tums strömförande ventil interna bypass coilovers på framsidan och piggyback stötdämpare på baksidan.

Allt är förankrat i en helfasad ram med förstärkta ramskenor, stöttorn, fjädrande monteringspunkter och bakre stötdämpare. Kombinerat med inte mindre än sju skräddarsydda körlägen är 2024 års Ford Ranger Raptor redo för action. Den erbjuder 10,7 tum markfrigång och anständiga avgångsvinklar (33 grader), tåvinklar (26,4 grader) och tåvinklar (24,2 grader). Den maximala dragkapaciteten för 2024 Ford Ranger Raptor är 5 510 lbs. med en nyttolast på 1 411 lbs.


Imponerande design

2024 Ford Ranger Raptor är svår att missa med sin främre stötfångare i stål, standard 17″ hjul, 33″ BFGoodrich KO3 terrängdäck, C-clamp helljusstrålkastare, böjda stänkskärmar och stålskärmar. Interiören har en sportratt, paddlar i magnesium, Ford Performance framsäten och orange klädsel. Dessutom har Ranger Raptor överliggande konsolswitchar som ytterligare förbättrar Big Rig-upplevelsen.

Moderna utrustningsfunktioner inkluderar ett 12,4-tums digitalt instrumentkluster, 12-tums infotainmentpekskärm med det senaste operativsystemet Ford SYNC 4A, Apple CarPlay och Android Auto, och ett Bang & Olufsen-ljudsystem. Som standardutrustning ingår även en 360-graderskamera, en främre kamera, ett zonljussystem för navigering i mörker och Ford Pro Trailer Backup Assist, som underlättar bogsering av släp.


2024 Ford Ranger Raptor Priser och tillgänglighet

2024 Ford Ranger Raptor är endast tillgänglig i SuperCrew-konfigurationen med 5 fots säng. Baspriset är 56 960 $, inklusive 1 595 $ för destinationen. Ford öppnar orderböckerna i slutet av maj 2023 och de första leveranserna kommer att påbörjas under sommaren.

Foton och källa: Ford Motor Company.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar