Ford Maverick 2024: Interiör, motor och modifieringar

Efterfrågan på Ford Maverick är fortsatt stark. “Den senaste årsmodellen sålde slut på mindre än tre dagar”, säger Jim Baumbick, Fords vice VD för produktutveckling och kvalitet. Det är förmodligen därför många kunder har väntat ivrigt på uppdateringen av modellen MY2024, som skulle öppna upp orderböckerna igen. Nu har tiden äntligen kommit.

Ford Maverick Hybrid 2024 har äntligen avtäckts. Den nya modellen har ett antal mindre förändringar, varav den viktigaste är priset.

Designfunktioner

Ford Maverick Hybrid 2024 är en övertagsmodell, vilket innebär att det inte finns några förändringar i interiör- eller exteriördesignen. Färgpaletten skiljer sig dock från den tidigare modellen. Köpare kan välja mellan två nya färger: Azure Grey Metallic Tri-Coat och Terrain. Till skillnad från den tidigare modellen är färgerna Carbonized Grey Metallic och Iconic Silver Metallic endast tillgängliga för flottor. Slutligen har Ford inte behållit färgerna Area 51, Avalanche Grey, Alto Blue Metallic Tinted Clearcoat och Cyber Orange Metallic Tri-Coat från den gamla Maverick.

Vissa färger på den tidigare modellen kanske inte längre är tillgängliga för den nya hybridlastbilen, men vissa färger kan vara nya. Detsamma gäller för interiören. Utrustningsvarianterna förblir desamma – XL, XLT och Lariat – men det finns några förändringar i utrustningen.

Ford har tagit bort SecuriCode-knappsatsen för nyckellös inmatning (förarsidan), vindrutetorkare och 4G LTE Wi-Fi-hotspot från Maverick med 2024 års modellårsuppdatering. Dessutom erbjuder företaget inte längre ett manuellt skjutfönster på XL- och XLT-trimnivåerna. En elektriskt skjutbar bakruta är dock fortfarande standard på Lariat-trim.

En trådlös laddningsstation för smartphones, döda vinkeln-varnare och filkörningsvarnare är standardutrustning på Lariat-versionen av 2024 Maverick Hybrid. På den tidigare modellen erbjöd Ford dessa system som tillval i detta paket. På samma sätt är Ford Co-Pilot360 Assist Package och Lariat Luxury Package, som var tillval på den tidigare modellen, nu standard. På tal om paket: Ford har lagt till modulär klädsel för hård bädd i XLT Luxury Package och spraybäddsklädsel i Lariat Luxury Package.

Ford Maverick Hybrid 2024 har fortfarande den välbekanta 2,5-liters bensinmotorn med 162 hk och 155 lb-ft. vridmoment, samt en elmotor med 126 hk och 173 lb-ft vridmoment som backar upp motorn. Den senare får sin energi från ett litiumjonbatteri på 1,1 kWh. Totalt genererar fullhybriddrivlinan en effekt på 191 hk, som överförs till framhjulen via en elektronisk variator. Den maximala nyttolasten och dragkapaciteten uppges vara 1 500 respektive 2 000 kilo.

Maverick Hybrid körs ganska bra, så Ford borde ha behållit den nuvarande konfigurationen. Den erbjuder tillfredsställande acceleration runt stan och imponerar med en körning och komfort som normalt inte förknippas med en pickup. Vi skulle vilja se den gå mycket, mycket snabbare på motorvägen, men förbättringar i detta avseende är osannolika tills det finns en uppdatering i mitten av cykeln som kan ge mer kraft och vridmoment.

Även om Ford Maverick Hybrid 2024 har samma drivlina som sin föregångare, kan bränsleekonomin skilja sig något åt. 2024-modellen förbrukar 2 miles per gallon mindre i stadskörning än 2022-modellen (EPA uppskattar 42 miles per gallon). Den EPA-beräknade kombinerade bränsleekonomin är minst 37 miles per gallon och den EPA-beräknade totala räckvidden är minst 511 miles.

AspektFord Maverick Hybrid Tekniska data
Motortyp2,5-liters bensinmotor
Motoreffekt162 HK.
Motorns vridmoment155 lb-ft.
MotortypElektrisk dragkraft med permanentmagneter
Motorns effekt94 kW (126 hk)
Motorns vridmoment173 lb-ft.
Överföring av infektionelektronisk variator
Batteripaket1,1 kWh litiumjon
Förväntad bränsleförbrukning≥37 miles per gallon (kombinerat).
Maximal nyttolast1500 pund
Maximal bogseringskapacitet2000 pund

Specifikationer för Ford Maverick Hybrid 2024 (Källa: Ford)


Pris och datum för utfärdande

Ford Maverick Hybrid 2024 är betydligt dyrare än den tidigare modellen, vilket framgår av följande tabell:

UtvärderingFord Maverick 2024 Hybrid PrisPrisökning
XL24.900 Euro2305 Euro
XLT27.815 euro2960 euro
Lariat34.135 euro5780 euro

Prissättning för Ford Maverick 2024


Volvogrupp-a.se säger

Maverick Hybrid är ett mångsidigt alternativ för köpare som letar efter ett fordon som passar för pendling, shopping och lättare transporter. Den har kompakta mått, bränsleeffektivitet, funktionalitet och en elegant exteriör. Men den ursprungliga lockelsen med överkomliga priser och valuta för pengarna har avtagit. Priserna har stigit med cirka 13 procent sedan lanseringen och ytterligare prisökningar förväntas med modelluppdateringen 2024. Vi hoppas att Fords framtida förbättringar kommer att fokusera på att göra Maverick Hybrid överkomlig igen.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar