Kia Carnival 2024: Förbrukning, tekniska data, pris

I mitten av 90-talet var minivan den vanligaste personvagnen. Men när sportfordon tog över huvudströmmen, förvisades den gamla goda minivanen till en stödjande roll i familjefordonssegmentet. Men 2024 Kia ​​Carnival är den sydkoreanska biltillverkarens nya stjärna, anti-SUV-valet för praktiska bilköpare.

Lanseras 2020 som efterföljaren till den åldrande Sedona, den nya Carnival kommer av varumärket att kallas en MPV, eller Multi-Purpose Vehicle. Vid första anblicken kan Carnival se ut som en SUV, men det är faktiskt en minivan. För dem som vet att det inte finns något bättre än en minivan för att transportera sex till åtta passagerare och deras bagage, är Carnival 2024 redo för bästa sändningstid.

Kia Carnival 2024: vad är nytt?

Inte mycket har förändrats med 2024 Kia ​​Carnival. Kia släppte de elektriska fönsterhissarna som var standard på mid-EX-utrustningsnivån, men den funktionen finns kvar i Carnival SX- och SX Prestige-utrustningsnivåerna. I övrigt förblir karnevalen 2024 oförändrad.

Under huven finns en naturligt sugande 3,5-liters V6:a som producerar 290 hk och 262 lb-ft vridmoment. Den överför sin kraft uteslutande till framhjulen via en åttastegad automatlåda. Fyrhjulsdrift är inte tillgänglig, och 2024 Carnival har inte heller ett hybridsystem som Toyota Sienna eller Chrysler Pacifica. Ändå uppnår Carnival en EPA-poäng på 19 i stadskörning, 26 på motorväg och 22 i blandad trafik – anständiga poäng för en personbärare med sju eller åtta platser.


Redo för hela familjen

Tidigare Kia Carnival/Sedona-modeller var kända för sina familjevänliga funktioner. Fjärde generationens Carnival är inte annorlunda, men har ett mer SUV-liknande exteriör som passar dess familjevänliga DNA. Till exempel erbjuder den mer lastutrymme bak än en vanlig crossover eller SUV. Det finns också praktiska funktioner som elektriskt öppningsbara sidodörrar som kan öppnas och stängas med en knapptryckning, och modulära säten i andra och tredje raden.

Karnevalens långa lista med standardutrustning är också imponerande. Basversionen av LX har LED-strålkastare, 17-tums lättmetallfälgar, ett ljudsystem med sex högtalare, en 8-tums infotainmentpekskärm och trådlösa anslutningar till Apple CarPlay och Android Auto.

Carnival EX har bland annat trezons automatisk klimatanläggning, 19-tumshjul, interiörkamera och porttelefon. Carnival SX Prestige har klädsel i nötskinn, ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare, ett elektriskt soltak och mer.


Kia Carnival säkerhetsutrustning

2024 Kia ​​Carnival levereras som standard med Drive Wise, ett paket med avancerade förarassistanssystem från Kia. I paketet ingår filhållnings- och filbytesassistent, kollisionsundvikande för korsande trafik, döda vinkeln, parkeringsavståndsassistent, uppmärksamhetsvarning och en säker utfartsassistent.

De andra trimnivåerna har mer aktiva säkerhetsfunktioner som Highway Driving Assist, Forward Collision Avoidance och Parking Collision Avoidance för att nämna några.


Kia Carnival garanti

Alla Kia Carnivals kommer med 5 år/60 000 mil stötfångaregaranti och 10 år/100 000 mil drivlinagaranti från fabriken. Även om Kia-fordon har en av de bästa drivlinsgarantierna i branschen, kan du överväga en utökad garanti om du kör fler mil än den genomsnittliga föraren.


Kia Carnival 2024 Priser och tillgänglighet

2024 Kia ​​Carnival finns i fyra utrustningsnivåer: LX ($34,565), EX ($40,065), SX ($43,265) och SX Prestige ($47,665). Carnival LX Seat Packages klädselnivå börjar också på $35 200 och inkluderar uppvärmda framsäten, läderratt, konstläderklädsel och en hytt med åtta säten. De rekommenderade detaljpriserna inkluderar 1 365 USD för resor.

Foton och källa: Kia Germany GmbH.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar