Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

2024 Subaru Legacy kommer till återförsäljare i höst som USA:s mest sålda Subaru-fordon. Subarus medelstora konkurrent fick en omfattande ansiktslyftning för 2023 års modell och är unik med standard fyrhjulsdrift och fyrcylindriga boxermotorer med högt vridmoment. Den nya Legacy är en medlem av vår lista över de bästa mellanstora sedanerna eftersom den fortsätter att erbjuda fler funktioner, anständig prestanda och massor av säkerhetsteknik för sitt pris.

Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

drivlina och bränsleförbrukning

Subaru Legacy 2024 erbjuds i två motorvarianter. Base, Premium och Limited levereras som standard med en 2,5 liters platt 4-motor som utvecklar 182 hk och 176 lb-ft vridmoment. Kombinerat med det symmetriska fyrhjulsdriftssystemet och en åttastegad CVT-automatlåda erbjuder basmotorn en räckvidd på upp till 600 miles per tank bränsle, enligt Subaru.

Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

Sport och Touring XT är utrustade med en 2,4-liters turboladdad boxermotor som levererar 260 hk och 277 lb-ft vridmoment. Genom att arbeta tillsammans med samma CVT-växellåda och symmetriska fyrhjulsdrift uppnår motorn EPA-betyget 24 city, 32 highway och 27 kombinerat.

Säkerhetsfunktioner Subaru Legacy 2024

Legacy 2024 levereras som standard med Subaru EyeSight förarassistanssystem. I paketet ingår bland annat adaptiv farthållare, filbytesvarning, filbytesassistent och förkollisionsbromsning. Dessutom har Legacy Sport och Touring XT ett förarfokussystem och vidvinkel monokamera för att upptäcka fotgängare och cyklister på vägbanan.

Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

Subaru Legacy 2024 utrustningsnivåer och priser

2024 Subaru Legacy erbjuds i fem utrustningsnivåer: Basic, Premium, Sport, Limited och Touring XT. Nedan finns en uppdelning av varje trimnivå, deras standardutrustning och priser. De icke-bindande rekommenderade priserna inkluderar destinationstillägget på 1 090 euro.

äldre bas

Grundversionen av Legacy börjar på 25 985 euro. Den har full utrustning, styrberoende LED-strålkastare, helljusassistent, fjärrkontroll utan nyckel, LED-interiörbelysning, ett dubbelt 7-tums infotainmentsystem, en backkamera, Apple CarPlay och Android Auto.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Legacy Premium

Premien börjar på 28 285 euro. Förutom basmodellens alla funktioner innehåller den allväderspaketet, tvåzons automatisk luftkonditionering, en läderratt och en tiovägs justerbar förarstol. Det finns också fyra USB-portar, en 11,6-tums pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto, och luftventiler på baksidan.

Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

Subaru erbjuder två extrautrustningspaket för Legacy Premium. Det första paketet (1 000 €) erbjuder fler funktioner som nyckellöst insteg, start med tryckknapp, LED-dimljus och fler säkerhetssystem som automatisk nödbroms, filbytesassistent och varning för korsande trafik. Det andra paketet är tillgängligt för 2 595 euro. Den innehåller allt från det första paketet plus en uppdaterad 11,6-tums pekskärm och elektriskt soltak.

äldre sporter

Priserna för sporten börjar på 35 585 euro. Sportversionen har förutom en kraftfullare turboboxermotor röda accenter, grå 18-tums lättmetallfälgar, ett sportigt chassi, tvåfärgad tygklädsel med röda stickningar, LED-dimljus, en 11,6-tums pekskärm, en 576- watt Harman Kardon-ljudsystem och ett elektriskt soltak. Dessutom är ytterligare säkerhetsfunktioner som automatisk backbroms och ett förarassistanssystem standard.

✓ Du kan också kontrollera:

Legacy Limited

Priserna för Limited börjar på 33 035 euro. Den har alla bekvämligheter från Sport plus perforerade lädersäten, uppvärmda baksäten, luftventiler bak och nyckelfri ingång. Övriga EyeSight-säkerhetsfunktioner som döda vinklar, filbytesassistent och korstrafikvarning är standard.

Subaru Legacy 2024: priser och egenskaper

För en avgift på 2 060 euro utrustar Subaru Legacy Limited med en 11,6-tums pekskärm, ett Harman Kardon-ljudsystem, en uppvärmd ratt och ett elektriskt taklucka.

Legacy Touring XT

Toppmodellen Touring XT finns tillgänglig från 39 285 euro. Den har ytterspegelkåpor i matt krom med integrerade blinkers, klädsel i nappakohud, elstyrd taklucka, uppvärmd ratt, 11,6-tums infotainmentpekskärm, Harman Kardon ljudsystem och 180-graders frontdisplay.

Subaru äldre garanti

2024 Subaru Legacy lämnar Lafayette, Indiana-fabriken med en treårig, 36 000 mil stötfångare-till-stötfångare-garanti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Beroende på hur mycket du kör kan du dra nytta av en utökad garanti.

Foton & källa: SUBARU Germany GmbH.

Volvo Grupp A