Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Subiefest California 2020 kulminerade i ett Guinness World Record för den största paraden av Subaru-fordon. Den två kilometer långa raden av 1 751 Scoobies var den största samlingen av Subaru-älskare i historien. Under Subiefest California 2023 avtäcktes Subaru BRZ 2024 tS, den senaste toppmodellen av den japanska tillverkarens tvådörrars sportbil.

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Den goda nyheten är att Subarus tuningavdelning, Subaru Tecnica International, mer känd som STI, har haft ett finger med i spelet i den senaste BRZ tS (tS står för ”tuned by STI”), i likhet med den första BRZ tS som presenterades 2018. Ja, BRZ tS är inte en full STI-variant, men det verkar som att Subaru långsamt tar till sig hintarna.

Subaru BRZ 2024 tS: Vad är nytt?

Till skillnad från 2018 års BRZ tS i begränsad upplaga är 2024-varianten dock en officiell utrustningsmodell som kompletterar Premium- och Limited-versionerna. Tyvärr finns det ingen större motor, men nya BRZ tS är tillräckligt seriös för att motivera en andra titt. Grillen och bakluckan pryds av tS-märket, medan ytterbackspeglarna har en finish i Crystal Black Silica. De kompletteras av mörkgrå 18-tumsfälgar med Michelin Pilot Sport 4 lågprofildäck.

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Modernisering av fjädring och bromsar

Även om vi känner oss lite torra utan turbo, är det vad som finns under som räknas. För första gången använder BRZ tS STI-inställbara Hitachi fjäderben på fram- och bakaxlarna, speciellt optimerade för förbättrad hantering, balans och åkkomfort. Brembo fyrkolvsok fram och Brembo tvåkolvsok med större bromsbelägg och rotorer ger förbättrad bromsprestanda.

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Boxer-motor

Andra säger att en turboladdare skulle göra BRZ till en ny bil, men vi säger att en turboladdad fyrcylindrig boxermotor skulle ta den till en ny nivå. Om det händer skulle det kunna bli den första turboladdade bakhjulsdrivna Subaru. Men det är inte aktuellt för BRZ tS 2024, och det är en bra sak. Den vanliga 2,4-liters fyrcylindriga boxermotorn ger 228 hk och 184 lb-ft vridmoment, vilket Subaru säger är tillräckligt för BRZ (vilket vi inte kan bekräfta).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Däremot gillar vi Subarus beslut att utrusta alla BRZ tS-modeller med en sexväxlad manuell växellåda och en Torsen-spärrdifferential som bara kan växlas manuellt.

Subaru EyeSight och skräddarsydd interiör

För första gången i en Subaru erbjuds förarstödspaketet EyeSight som standard i en manuell bil. Säkerhetspaketet inkluderar adaptiv farthållare, filbytesvarning, pre-crash bromssystem, döda vinkeln-varning, filbytesvarning och kollisionsvarning.

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Det finns också svarta säten med blå sömmar, en läderklädd ratt (med knappar för ljud, Bluetooth och farthållare), röda inredningsdetaljer och STI-logotyper på den röda motorstartsknappen och den 7-tums digitala förardisplayen.

✓ Du kan också kontrollera:

Standardutrustningen inkluderar även höjdjusterbara LED-strålkastare som reagerar på styrinmatningar, automatisk klimatkontroll med dubbla zoner, välkomstbelysning, ett uppdaterat ljudsystem och ett omkonfigurerat stabilitetskontrollsystem med ett nytt Track-läge.

Subaru BRZ 2024 tS: Priser och egenskaper

Subaru BRZ 2024 tS Pris från rekommenderat cirkapris

BRZ tS kommer att finnas hos Subaru-återförsäljare i början av 2024. Tillverkaren lovar att tillkännage det rekommenderade försäljningspriset senare i år, men vi förväntar oss att baspriset kommer att ligga under 37 000 euro.

Foton och källa: SUBARU Deutschland GmbH.

Volvo Grupp A