Chevrolet Camaro 2024: priser och egenskaper

2024 Chevrolet Camaro är en ponnybil som fyller kraft. Född 1966 för att äta Mustangs, Camaro har flirtat med F-Body, Zeta och Alpha-plattformar genom sex generationer. Till stora förtret för inbitna Transformers-fans (inklusive mig själv) blev han till och med en filmstjärna när han förvandlade Bumblebee från en ikonisk Beetle till en Camaro.

Chevrolet Camaro 2024: priser och egenskaper

Med sin smidiga hantering och kraftfulla motorer kunde den moderna Camaro ha Mustang, laddare och utmanare. Dessutom är 2023 Camaro den bästa iterationen i sitt slag, som kombinerar sportig körning med komfort.

Chevrolet Camaro 2024: Scenen är klar

Dålig sikt och en föråldrad interiör gjorde dock Camaro till en eftersläpning i muskelbilssegmentet. Chevrolet sålde mer än 72 000 enheter av sjätte generationens Camaro när den släpptes 2016. Försäljningen sjönk dock med 28 procent 2018 och alarmerande 98,7 procent 2022, vilket fick Chevrolet att fasa ut Camaro i början av 2024.

”När vi förbereder oss för att ta farväl av den nuvarande generationen Camaro, kan vi inte överdriva vår tacksamhet till varje Camaro-kund, tillverkningsanställd och tävlingsfan”, säger Scott Bell, vicepresident för globala Chevrolet.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Chevy Camaro 2024 Collector’s Edition

Chevrolet kommer att släppa ett begränsat Collector’s Edition-paket för Camaro RS, SS och några Camaro ZL1 för att fira den sista Camaro som lämnade Lansing Grand River, Michigan-fabriken i januari 2024. Tyvärr, när detta skrivs, har vi ingen aning om vad vi kan förvänta oss av 2024 Chevrolet Camaro och dess Collector’s Edition-paket förutom att Chevrolet lovar att tillkännage mer information före sommaren 2023.

Vad vi däremot vet är att magnetisk fjädringskontroll är standardutrustning på Camaro SS och 1LE-paketet, vilket cementerar Camaros överlägsenhet för hantering och körbarhet. Annars får vi vänta till sommaren för de officiella Camaro Collector’s Edition-fakta.

Hejdå produktion, hej motorsport

Bli inte förvånad om du ser Chevrolet Camaro tävla i NASCAR, IMSA, NHRA eller SRO även efter att den har gått i pension 2024. Chevrolet kommer att fortsätta tävla med Camaro under överskådlig framtid, möjligen som en förberedelse för introduktionen av ett helt elektriskt Camaro-derivat. ”Även om vi inte tillkännager en omedelbar efterträdare idag, kan du vara säker på att detta inte är slutet på Camaro-berättelsen,” sa Bell.

Till skillnad från Dodge med sin Last Call SRT Demon 170, satte inte Chevrolet upp fyrverkerier med sin senaste Camaro. Camaro må ha levt ett sagoliv, men den har alltid spelat andra fiol till GM:s ultimata superbil, Corvette och nu Corvette E-Ray. Ändå kanske 2024 års Chevy Camaro inte är den sista i den Mustang-slukande ponnybilen. Vi håller tummarna för en EV Camaro när muskelbilens era övergår från gas till el.

Foton och källa: Chevrolet.

Volvo Grupp A