Subaru Forester 2024: Priser och funktioner

Den femte generationen Subaru Forester, som introducerades i mars 2018, närmar sig långsamt slutet av sin livscykel. Enligt våra beräkningar kommer den fortfarande att finnas på marknaden i cirka ett och ett halvt år, medan japanska medier hävdar att nästa generation av Subaru Forester kommer att lanseras i slutet av 2024. Liksom den nuvarande SUV-generationen kommer den reviderade modellen också att finnas tillgänglig som en hybrid i vissa regioner. Det här är vad vi förväntar oss av Subaru Forester 2024.

Subaru Forester 2024: Priser och funktioner

Design och inredning

Nästa generation Subaru Forester Hybrid 2024 förväntas få en djärvare look. Förvänta dig smalare, mer “intensiva” strålkastare, en mer aggressiv grill, avsmalnande stötfångare och en ny hjuldesign. Subarus senaste modeller kännetecknas av sin robusta karaktär, och vi förväntar oss att samma sak kommer att gälla för nästa generations Forester.

Invändigt förväntas nästa generations Subaru Forester Hybrid 2024 se modernare ut, med en smalare instrumentpanel och färre reglage. Den kan ha en 12,3-tums LCD-instrumentbräda med tre skärmlayouter: Normal, Karta och EyeSight. En annan stor elektronisk uppgradering kommer sannolikt att vara Subarus nya Starling infotainmentsystem med en 11,6-tums porträttpekskärm. En mindre förändring i detta avseende kommer sannolikt att vara ett par USB-C-portar för passagerarna fram och bak.

Tekniska data

Subaru har bekräftat att man kommer att använda Toyota Hybrid System i nästa generation av sitt e-BOXER hybridsystem i flera modeller. Företaget planerar att lansera nästa generation av hybridmodeller med THS i mitten av 2020-talet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru Forester 2024: Priser och funktioner

Nästa generations Subaru Forester Hybrid 2024 förväntas använda en 2,0-liters FB20 fyrcylindrig motor med horisontell direktinsprutning och Toyota Hybrid System (THS). Forester Hybrid 2023 har samma bensinmotor (FB20), men den japanska publikationen förväntar sig att Subaru kommer att montera en mer bränsleeffektiv version av samma motor i nästa generations Forester Hybrid.

✓ Du kan också kontrollera:

Subaru har bekräftat att man planerar att börja tillverka drivlinor för nästa generations hybridmodeller baserade på Toyota Hybrid System (THS) vid Kitamoto-fabriken i Japan i mitten av 2020-talet. Subaru planerar att påbörja produktionen av nästa generations hybridfordon 2025, vilket kommer att inkludera nästa generations Forester Hybrid.

Subaru Forester 2024: Priser och funktioner

Den nuvarande Forester Hybrid uppnår en bränsleförbrukning på 14,0 km/litern enligt den japanska WLTC-metoden, vilket är ganska lågt och inte en betydande fördel jämfört med 13,6 km/litern för den bensindrivna Forester. Den nuvarande motorn har en effekt på 107 kW och ett vridmoment på 188 Nm, medan elmotorn, som drivs av ett litiumjonbatteri, levererar 10 kW och ett vridmoment på 65 Nm.

Subaru Forester 2024: Priser och funktioner

Datum för utfärdande

Nästa generation Subaru Forester Hybrid 2024 skulle kunna debutera efter sommaren 2024. Om denna tidslinje är korrekt kan vi förvänta oss att Subaru lyfter på slöjan för sin RAV4 2024-konkurrent någon gång mellan september och december 2024. Produktionen av den nya Forester Hybrid skulle kunna starta 2025.

Foton och källa: SUBARU Deutschland GmbH.