Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Subaru har gett sina kompakta Crosstrek och Crosstrek Hybrid 2023 crossovers ett antal uppdateringar, inklusive en specialutgåva-variant och ny utrustning för Crosstrek Sport.

Subaru Crosstrek är fortfarande känd för sitt robusta utseende och billiknande körbarhet, tack vare sin Impreza halvkombi. Till skillnad från Impreza har Crosstrek ett förstärkt chassi med upp till 8,7 tum markfrigång, men låt inte dess utseende utomhus lura dig.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Crosstrek kommer att ha en tuff tid över tuff terräng med hårda stadsjeepar som Jeep Cherokee, även om dess standardfyrhjulsdrift tar dig längre än en lågupphängd sedan.

Subaru Crosstrek 2023: Vad är nytt?

Subaru Crosstrek 2023 har en ny Special Edition (SE) som sitter mellan Premium och Sport. Den har alla standardfunktioner i Crosstrek Premium, men erbjuder ytterligare skräddarsydda detaljer som en exklusiv öken khaki lack, mörkgrå 17-tums lättmetallfälgar, kolsvarta emblem och svarta dörrhandtag.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Dessutom har SE tvåfärgad svart och röd klädsel med röda sömmar, en läderratt och svarta interiöraccenter, för att nämna några.

Drivlina och bränsleförbrukning

Subaru Crosstrek 2023 Base, Premium och Special Edition har en 2,0-liters boxerfyrcylindrig med 152 hk som är naturligt sugande. Base och Premium finns med sexväxlad manuell, SE och de andra trimnivåerna har CVT-automatik som standard. Den manuella växellådan får ett EPA på 22/29 på stads- och landsvägskörning, medan CVT-automaten klarar 28 i staden och 33 på motorvägen.

En 2,5-liters fyrcylindrig boxermotor från Legacy and Outback används i Crosstrek Sport and Limited. Den kraftfullare 182 hk-motorn är exklusivt kopplad till en Lineartronic CVT-växellåda med ett åtta-växlat manuellt läge och paddelväxlar. Beräknad EPA-betyg för bränsleekonomi är 27 city och 34 highway.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper
Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Crosstrek Hybrid har samma naturligt aspirerade 2,0-liters boxer fyra som Base- och Premium-modellerna. Men eftersom det är en hybrid har den två elmotorer, ett litet batteri på 8,8 kWh och en CVT-transmission. Den har en kombinerad effekt på 148 hk, en EPA-klassning på 35 mpg/90 MPGe och en räckvidd på cirka 480 miles på en full tank med gas. Crosstrek Hybrid kan också erbjuda upp till 17 miles helelektrisk räckvidd.

Subaru Crosstrek 2023: trimnivåer och prissättning

Subaru Crosstrek 2023 finns i fem trimnivåer: Base, Premium, Special Edition, Sport och Limited. Crosstrek Hybrid är tillgänglig i en enda trimnivå baserat på Crosstrek Limited. RRP-värdena nedan inkluderar destinationsavgiften på 1 225 EUR.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Cross stretch bas

Crosstrek-basen börjar på 24 870 euro. Den är välutrustad med en Subaru Starlink 6,5″ multimediaskärm, Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning, automatisk klimatkontroll, nyckellöst insteg, elektriska bekvämligheter och en tilt/justerbar ratt. Om du väljer CVT-växellådan (tillval) får du bland annat körassistenten EyeSight, X-Mode med kontroll för backe och däcktrycksvakt.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subarus EyeSight Driver Assist-teknik inkluderar körhjälpmedel som Lane Departure Warning, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control, Automatisk Pre-Collision Braking, Lane Centrering och Pre-Collision Throttle Management.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Cross Trek Premium

Priserna för Crosstrek Premium börjar på 26 220 euro. Den levereras som standard med dimljus, två USB-A-laddningsportar, automatiska strålkastare, välkomstljusbelysning, en läderklädd ratt/växelspak, ett infällbart bagagerumsskydd och ett ljudsystem med sex högtalare. Den levereras också som standard med allväderspaketet, som inkluderar uppvärmda framsäten och uppvärmda ytterfönster.

✓ Du kan också kontrollera:

För cirka 2 000 euro mer får du ett elmanövrerat taklucka, en sex-vägs justerbar förarstol, nyckellöst insteg, start med tryckknapp och andra EyeSight-säkerhetsteknologier som döda vinkeln, varning för korsande trafik och filbytesassistent.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Crosstrek specialutgåva

Subaru Crosstrek Special Edition (SE) är ny för 2023. Med ett MSRP som börjar på 27 970 €, har SE:n 8-tums Subaru Starlink pekskärm infotainmentsystem, en exklusiv solbränna lack, grå och svart exteriör och en tvåfärgad interiör.

Cross stretching sporter

Priserna för Subaru Crosstrek Sport börjar på 29 220 euro. Den har ett unikt stålgaller, 17-tums mörkgrå hjul, StarTex-klädsel med gula sömmar, kolfiberaccenter och ett anpassat instrumentkluster. Sport-trimmet har också ett X-Mode-system med två funktioner: Snow/Dirt och Deep Snow/Mud för att förbättra offroad-kapaciteten.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

För 1 600 euro mer finns ett elmanövrerat taklucka, en åttatums infotainmentskärm och säkerhetsuppgraderingar som döda vinkeln och varning för korsande trafik.

Crosstrek Limited

Priserna för Crosstrek Limited börjar på 30 720 euro. Den har en åttatums pekskärm, ett multifunktionsinstrument med LCD-färgskärm, 18-tums svarta lättmetallfälgar, karossfärgade ytterbackspeglar med integrerade blinkers, styrbara LED-strålkastare (med helljusassistans) och LED-dimljus.

Inuti har den en grå eller svart läderinredning med orange sömmar. För ytterligare 2 395 € får du ett Harman Kardon premiumljudsystem, ett TomTom-navigationssystem och ett elstyrt taklucka.

Cross Trek Hybrid

Subaru Crosstrek Hybrid 2023 kostar från 38 070 euro och är avdragsgill med upp till 4 500 euro. Den har alla funktioner i Crosstrek Limited, men med tillägg av exklusiva 18″ lättmetallfälgar, Starlink Connected Services (med fjärrstyrd klimatkontroll och fjärrstyrd batteriladdningstimer) och modellspecifika interiöravtal.

Subaru Crosstrek 2023: priser och egenskaper

Subaru garanti

Subaru Crosstrek 2023 har en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti och en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti. Dessutom har Crosstrek Hybrid åtta år/100 000 mils garanti på sina hybridelektriska komponenter.