Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Efter en stor styling- och utrustningsuppdatering för 2023 års modell, har Subaru meddelat ytterligare förändringar för 2024 Outback. Subaru Outback 2024 är nu mer robust och väderbeständig än sina föregångare och fortsätter att gå på den fina gränsen mellan personbilar och stadsjeepar. Ändå lutar Subarus senaste stylingtolkning mer mot crossovern och mindre mot kombibilen, vilket är vad de flesta köpare på den SUV-tokiga marknaden ändå vill ha.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Subaru Outback 2024: Vad är nytt?

De flesta av designförändringarna påverkar Wilderness utrustning, inklusive en omdesignad främre stötfångare, en större grill och LED-dimljus. Wilderness får även en uppvärmd ratt, som den delar med Onyx Edition och Onyx Edition XT, där den senare har moonroof och automatisk backbroms som standard.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Boxer drivlina

Subaru Outback 2024 drivs av två fyrcylindriga boxermotorer. Standardmotorn är en 2,5-liters boxer-fyra som ger 182 hk och 176 lb-ft vridmoment. Högre trimnivåer har en kraftfullare 2,4-liters turboladdad boxermotor som levererar 260 hk och 277 lb-ft vridmoment. Alla motorer är kopplade till en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT) som driver alla fyra hjulen via Subarus symmetriska fyrhjulsdrift.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Subaru Outback 2024 säkerhetsutrustning

Alla Subaru Outback levereras som standard med EyeSight förarassistansteknik, som inkluderar högteknologiska säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, helljusassistans, filbytesvarning, backkamera och ett system för att reducera förarens distraktion.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Subaru Outback 2024 utrustningsnivåer och priser

2024 Subaru Outback erbjuds i nio trimnivåer: Basic, Premium, Onyx Edition, Wilderness, Limited, Touring och tre XT-modeller. Nedan finner du en översikt över de enskilda utrustningsvarianterna, respektive standardutrustning och priserna. De icke-bindande rekommenderade priserna inkluderar en destinationstillägg på 1 295 EUR.

✓ Du kan också kontrollera:

Outback bas

För sitt instegspris på 30 190 euro är basutrustningen i Outback välutrustad. Den kommer med en fullständig specifikation, fjärrkontroll utan nyckel, dubbla sju-tums pekskärmar för klimat- och ljudkontroller, Bluetooth-anslutning, USB-A-laddningsport, LED-strålkastare med kurvljus, LED-dimljus och mer. Basversionen av Outback drivs av en 2,5-liters boxermotor i kombination med en åttaväxlad CVT.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Outback Premium

Premien börjar på 32 490 euro. Den erbjuder också läderstyre, klimatkontroll med dubbla zoner, en 11,6-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto, USB-laddningsportar fram och bak samt allväderspaketet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

På tal om paket, det finns ett valfritt uppgraderingspaket för Outback Premium för 1 400 euro, som inkluderar nyckellöst inträde med tryckknappsstart, en handsfree baklucka och ytterligare EyeSight säkerhetsfunktioner (automatisk nödbromsning, varning för korsande trafik, upptäckt av döda vinkeln och filbytesassistent). Ett paket för 2 995 euro erbjuder också en 11,6-tums pekskärm med TomTom-navigering och ett elektriskt taklucka.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Onyx Edition & Onyx Edition XT

Edition Onyx börjar på 36 105 euro. Den har nu ett elmanövrerat taklucka, nyckellöst insteg, en 11,6-tums pekskärm, ett Harman-Kardon-ljudsystem med en 576-watts förstärkare, 18-tums svarta lättmetallfälgar, en läderratt, Star-Tex tygklädsel och en exklusiv tvåa -ton interiörutrustning. Dessutom har Onyx Edition andra EyeSight-säkerhetsteknologier såsom automatisk nödstyrning, dödvinkeldetektering, filbytesassistent och varning för korsande trafik.

På andra sidan stängslet finns Outback Onyx Edition XT. Den börjar på 40 655 euro och inkluderar den kraftfullare 2,4-liters turboboxermotorn, en åtta-vägs justerbar förarstol, uppvärmda baksäten och en 180-graders monitor fram.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Outback vildmark

Utgångspriset för Vildmarken är 41 255 euro. Detta inkluderar den 2,4-liters turboladdade mot-twin-motorn, dubbelfunktions X-Mode AWD, Yokohama Geolandar A/T-däck och en skräddarsydd hud. Dessutom, tack vare speciella fjädrar och dämpare, erbjuder Wilderness en markfrigång på 9,5 tum (8,7 tum för de andra varianterna).

Outback Wilderness är tillgänglig med ett tillvalspaket för 1 895 € som inkluderar ett elektriskt soltak, en 11,6-tums pekskärm med navigering och en automatisk backbromsfunktion.

Begränsad & Begränsad XT

Priserna för Limited börjar på 37 090 euro. Det finns en 12-vägs justerbar förarstol (med minnesfunktion och svankstöd), läderinteriör med perforering, uppvärmda baksäten och en baklucka med handsfree-system. Dessutom finns ett elektriskt taklucka, uppvärmda rattspakar, ett Harman Kardon-ljudsystem och förarassistanskontroll för 2 060 euro.

Subaru Outback 2024: priser och egenskaper

Limited XT börjar på 41 490 euro och är utrustad med den 2,4-liters turboladdade boxermotorn, ett elkraftssoltak, en 11,6-tums pekskärm med navigering och ett Harman Kardon-ljudsystem.

Touring & Touring XT

Den översta Touring-versionen kostar från 41 640 euro rekommenderat pris och har all standardutrustning från Limited. Det finns också automatiskt fällbara ytterbackspeglar, ventilerade framsäten, ett uppvärmt styre, klädsel i svart eller brunt nötskinn och en 180-graders monitor fram. Slutligen finns Outback Touring XT tillgänglig från 44 090 euro med den 2,4-liters turboladdade boxermotorn.

Subaru Outback 2024 garanti

2024 Subaru Outback har en tre års/36 000 mil stötfångargaranti och en fem års/60 000 mil drivlina garanti. Vår användbara guide till Subarus utökade garantier kan fungera för dig om du kör fler mil än genomsnittet.

Foton & källa: SUBARU Germany GmbH.

Volvo Grupp A