Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

2024 Subaru Crosstrek gjorde nyligen sin debut på Chicago Auto Show 2023 som den tredje iterationen av Subarus populära lilla crossover. Det ser inte ut som det, men nya Crosstrek har förändrats tillräckligt för att motivera en tredje generation. Sedan lanseringen 2012 har Subaru sålt mer än en miljon Crosstreks, vilket gör det till det mest sålda fordonet i Subaru North Americas växande portfölj.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Dessutom utsåg vi Crosstrek till en av de bästa små stadsjeepar och crossovers på grund av dess utmärkta balans mellan körkomfort och terrängförmåga. Kommer 2024 Crosstrek att följa i sin föregångares fotspår? Allt vi vet är att Subaru inte kommer att ändra ett beprövat koncept, därav nya Crosstreks välbekanta siluett.

Subaru Crosstrek 2024: Vad är nytt?

Crosstrek 2024 ser ut som Crosstrek 2024 men har ett ramlöst sexkantigt galler, smalare strålkastarkluster och mer skulpterade karosspaneler än sina föregångare. 2024 Crosstrek är baserad på samma Subaru Global Platform men har mer lim och större svetspunkter, vilket resulterar i en lättare arkitektur med 10 procent mer vridstyvhet.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Markfrigången på 8,7 tum förblir oförändrad, vilket kommer att uppskattas av äventyrliga förare. 2024 Crosstrek har elektrisk servostyrning med dubbla kugghjul som kommer från den sportiga WRX sedan.

Ingen mer manual

En av anledningarna till att vi valde Subaru Crosstrek för vår lista över bästa stadsjeepar ovan är den tillgängliga manuella växellådan. För 2024 har Subaru dock lagt bort den manuella växellådan och gjort den steglös automatiska växellådan (CVT) till standard för alla drivlinavarianter. Det hade varit trevligt om Subaru hade lagt till lite mer pepp till sin Crosstrek-motoruppställning, men så är inte fallet.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Bas- och Premium-versionerna kommer även fortsättningsvis att vara utrustade med en 2,0-liters 152 hk platt-fyra-motor, medan Sport- och Limited-versionerna kommer att ha en 2,5-liters 182 hk platt-fyra och 178 lb-ft vridmoment. Subaru meddelar att Premium, Sport och Limited kommer att utrustas med paddelväxlare för att manövrera den åttaväxlade CVT-växellådan. Samtidigt har den vanliga symmetriska fyrhjulsdriften aktiv vridmomentvektor och SI-Drive körlägen.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Subaru Crosstrek 2024 trimnivåer och priser

Crosstrek kommer till återförsäljare i fyra utrustningsnivåer: Basic, Premium, Sport och Limited. Nedan hittar du en översikt över standardutrustningen och rekommenderat pris för de enskilda modellerna. I priserna ingår en leveransavgift på 1 295 EUR.

✓ Du kan också kontrollera:

Cross Trek Base

Priserna för Crosstrek Base börjar på 26 290 euro. Till standardutrustningen hör styrberoende LED-strålkastare, mörkgrå 17-tums lättmetallfälgar, tvåzons automatisk luftkonditionering, däcktrycksövervakning och automatisk start-stopp. Den har också två sju-tums pekskärmar med Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Cross Trek Premium

Premiumtrimningen bygger vidare på basklädseln med tillägg av nyckelfri ingång, en startknapp, LED-dimljus, fler USB-laddningsportar, automatiska fönster som öppnas och stänger, och takreling. Den börjar på 27 440 euro och är utrustad med en 11,6-tums infotainmentpekskärmsplatta och ett ljudsystem med sex högtalare.

Dessutom finns ett allväderspaket med uppvärmda framsäten, 10-vägs justerbar förarstol, uppvärmda ytterbackspeglar, elektriskt taklucka och andra säkerhetsdetaljer för 2 245 euro.

Cross trek sport

Sporten börjar på 30 290 euro. För det priset får du den större 2,5-liters plattmotorn och Dual X-Mode AWD med Hill Descent Control. Den kraftfulla kombinationen av hårdvara och mjukvara optimerar terrängprestanda på snöiga, leriga eller steniga ytor.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Dessutom har Crosstrek Sport gula accenter på utsidan och insidan, 18-tums lättmetallfälgar, trådlös laddning, en lädertrimmad ratt och glanssvart exteriör.

Cross Trek Limited

Toppmodellen Limited kostar från 32 190 euro rekommenderat pris och har alla Sportens utrustningsegenskaper. Dessutom lade Subaru till LED-körljus, LED-blinkers, kroppsfärgade ytterbackspeglar med integrerade blinkers, svart eller grå perforerad läderklädsel med orange sömmar och kromdetaljer.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Subaru Crosstrek 2024 Limited finns med två trimnivåer. Den första börjar på 1 795 € och inkluderar ett elektriskt soltak och ett Harman Kardon-ljudsystem på 432 watt med 10 högtalare. Det andra alternativet erbjuder ett 11,6-tums infotainmentsystem med TomTom-navigering och ett Harman Kardon-ljudsystem för en extra kostnad på 2 245 euro.

Säkerhetsrecensioner Subaru Crosstrek 2024

2023 Subaru Crosstrek är ett IIHS Top Safety Pick med ett femstjärnigt NHTSA-betyg för övergripande säkerhet. Vi förväntar oss att 2024 Crosstrek kommer att ärva säkerhetsfördelarna från sin föregångare.

Varje 2024 Subaru Crosstrek är utrustad med EyeSight förarassistansteknik, ett omfattande säkerhetspaket med utökat synfält och uppdaterad kontrollmjukvara. EyeSight inkluderar adaptiv farthållare, filbytesvarning, ett bromssystem före krock och ett gaskontrollsystem före krock.

Subaru Crosstrek 2024: priser och egenskaper

Subaru Crosstrek-garanti

2024 Subaru Crosstrek kommer med en treårig, 36 000 mils stötfångaregaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Varje Subaru-fordon, inklusive Crosstrek, har möjlighet att förlänga fabriksgarantin.

Subaru Crosstrek 2024: Tillverkad i USA

Subaru tillverkar först Crosstrek 2024 Sport and Limited på sin anläggning i Lafayette, Indiana. Båda modellerna kommer att lanseras under sensommaren i år. Under tiden kommer Crosstrek Base och Crosstrek Premium från Japan och kommer att finnas i återförsäljare under våren 2023.

Foton & källa: SUBARU Germany GmbH.

Volvo Grupp A