Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

De Hyundai Tucson 2023 är vacker att se på – om den bara vore så vacker att köra. Tucson är placerad mellan Kona och Santa Fe och upptar en populär nisch, men en svag drivlina hindrar den från att utmana kompakt crossover-dominans. 2023 kommer Tucson att bli ännu bättre tack vare förbättrad standardutrustning över de flesta trimlinjer.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Adaptiv farthållare nu standard
  • Panoramasoltaket finns nu även i N-Line-utrustningen och i Limited-modellen.
  • XRT och N Line kommer nu som standard med 10,3-tums pekskärmar med navigering, liksom Limited
  • SEL Convenience- och XRT-versionerna är utrustade med klädsel i läderimitation.
  • En handsfree eldriven baklucka är nu standard på icke-hybrid SEL- och hybrid Blue-modeller.

Vår åsikt Hyundai Tucson 2023

På ytan är Tucson en vinnare. Den yttre designen är svår att missa – och det är bra. Vision T Concepts designvision är i stort sett intakt, och de iögonfallande lamporna på vardera sidan av grillen ser fantastiska ut personligen. Interiören är rymlig och inte mindre attraktiv. Även luftkonditioneringen är innovativ tack vare en sofistikerad diffusor.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Men om du går lite djupare avslöjar Tucson sina svagheter. Tekniska funktioner reagerar inte alltid korrekt: vi stötte på överaktiv föraruppmärksamhetsövervakning och en envis växelväljare. Körningen är inte speciellt snabb och kraftleveransen är ojämn. Hanteringen är medioker och fjädringen är för styv för en mainstream crossover.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

I det här fallet är skönhet bara huddjup. Stilmedvetna köpare kommer att gilla designen, men de flesta ryttare är bekväma med en Honda CR-V , Nissan Rogue eller Subaru Forester bättre betjänt. Eftersom Hyundai förbättrar detaljerna i drivlinan och fjädring, bör föregångare akta sig.

prestanda och bränsleförbrukning

Alla icke-hybridversioner av Tucson använder samma naturligt aspirerade 2,5-litersmotor. 187 hk och 178 lb-ft är genomsnittet för klassen, men vi fann att kraftleveransen var slö. Den växlas med en åttastegad automat. Bilen levereras som standard med framhjulsdrift, men fyrhjulsdrift finns på alla utrustningsnivåer.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper
Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukningen börjar på 26/33 mpg (urban/motorväg) och sjunker till 24/29 mpg med fyrhjulsdrift. De är mer effektiva Honda CR-V och Toyota RAV4.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper
Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Tucson finns även med hybrid- och plug-in-drift (se separat beskrivning). Dessa modeller är inte bara mer ekonomiska i förbrukning, utan erbjuder också en trevligare körupplevelse.

✓ Du kan också kontrollera:

Hur äventyrlig är XRT?

Tucson XRT ser seriös ut med sin exponerade kaross, takreling och mörklagda accenter.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper
Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Bortsett från ett släpfordon, erbjuder XRT inte mycket substans. Den är funktionellt identisk med SEL-utrustningen med komfortpaketet – samma däck, samma markfrigång och samma underredesskydd. Dess robusta utseende kan tilltala vissa, men de som letar efter offroad-kapacitet bör leta någon annanstans.

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Tucson belönades med Top Safety Pick+ av IIHS. NHTSA var inte lika imponerad och gav Tucson fyra stjärnor totalt för AWD-modeller och fem stjärnor för FWD-modeller.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper
Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

Automatisk nödbromsning, filbytesvarning, adaptiv farthållare och uppmärksamhetsvakt är standardutrustning. Ett varningssystem för döda vinkeln ingår på alla trimnivåer utom SE-basversionen. Det finns ett antal extrafunktioner för Limited-modellerna, inklusive ett surround-kamerasystem, ett körassistansläge för motorväg och avancerad parkeringshjälp.

Hyundai Tucson 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

Invändigt utrymme är en av Tucsons styrkor. Jämfört med CR-V erbjuder Tucson mer benutrymme bak och mer lastkapacitet.

Lastutrymme (bakom första/andra raden):

  • Tucson: 80,3/38,7 kubikfot
  • CR-V: 75,8/39,2 kubikfot

Benutrymme (första/andra raden):

  • Tucson 2023: 41,4/41,3 tum
  • CR-V 2022: 41,3/40,4 tum

teknologi

Nedre trimlinjer har en 8,0-tums skärm infotainmentsystem med trådlös smartphonekompatibilitet. Trimnivåerna N Line, XRT och Limited har en större 10,3-tumsskärm och erbjuder navigering, Bose-ljud och röstigenkänning. Alla trimnivåer utom basversionen har trådlös laddning och två extra USB-portar på baksidan.

Rekommenderad trim

Tucson erbjuds i fem utrustningsnivåer: SE, SEL, N Line, XRT och Limited. Gemensamt för alla fem är Tucsons bästa (design) och sämsta (drivlina). Till skillnad från Sonata N Line är Tucson N Line i första hand en optisk uppgradering.

För bästa valuta för pengarna skulle vi välja SEL trim. Den erbjuder varning för döda vinkeln, uppvärmda framsäten och det 10,3-tums infotainmentsystem som ingår i bekvämlighetspaketet. Så utrustad, Tucson SEL är bra valuta för pengarna för drygt 30 000 euro.