Hyundai Sonata 2024: Interiör, motor och modifieringar

Hyundai Sonata 2024 är en underskattad mellanstor sedan som förtjänar samma uppskattning som sina japanska samtida som Honda Accord 2024 och Toyota Camry 2024. Hyundais “Sensual Sportiness” designspråk var i full blom 2019 när den nionde generationens Sonata träffade showrooms. Ansiktslyftningen 2024 gav dock Sonata en fasad från en annan värld och tog Robocop-styling från sin Staria-plattformspartner, den futuristiska minivan som Hyundai säljer i andra delar av världen.

“Vi ville ge Sonata en modernare design”, säger Simon Loasby, Hyundais designchef. “Den låga designen förkroppsligar vårt tema av sensuell sportighet, och coupéutformningen gör den till den mest aerodynamiska Sonata-modellen någonsin.”

Hyundai Sonata 2024: Vad är nytt?

Hyundai Sonata 2024 har ett nytt utseende och en omdesignad interiör med en stor skärm för att hålla jämna steg med tiden. Den mest kontroversiella förändringen är frontdesignen. Denna unika design skulle ha fångat vårt öga om vi inte var bekanta med Staria minivan och Stargazer minivan, två fordon som har en jämförbar rymdskeppsinspirerad look. Icke desto mindre ser de förskjutna strålkastarna och bredbandiga LED-körljusen otroligt coola ut för en mellanstor familjesedan.

Att döma av de första bilderna på Sonata 2024 skulle några snyggare hjul vara i sin ordning, och det blir intressant att se hur Sonatas futuristiska design kommer att åldras när stylingen på sedans som den elfte generationens Accord mjuknar. Men som sagt, vi berömmer Hyundai för att alltid bryta ny mark och utmana normerna.

Den uppdaterade Hyundai Sonata 2024 kommer att få fyrhjulsdrift som tillval, en nyhet för Sonata. Det är ett system med framhjulsbias som tillverkaren kallar HTRAC (Hyundai Traction AWD), med en elektrohydraulisk koppling för snabbare respons vid förlust av grepp. Tyvärr kommer endast modeller med den atmosfäriska 2,5-litersmotorn att få AWD-alternativet.


Hyundai Sonata 2024 val av drivlina

Hyundai Sonata 2024 är fortfarande intressant eftersom den erbjuder ett brett utbud av drivlinor. Basmodellerna Sonata SE och SEL har en fyrcylindrig 2,5-litersmotor med 191 hk och ett vridmoment på 181 lb-ft. Framhjulsdrift är standard, medan fyrhjulsdrift är ett nytt tillval för 2024 års modell. Den icke-kompressormatade 2,5-litersmotorn kopplas uteslutande till en åttaväxlad automatisk växellåda.

Sonata SEL Plus och Limited har en turboladdad fyrcylindrig 1,6-litersmotor med 180 hk och 195 lbf. vridmoment. Toppmodellen är Sonata N Line med en 2,5-liters turboladdad motor med 290 hk och ett vridmoment på 311 lb-ft. Den har framhjulsdrift och en åttaväxlad automatisk växellåda med dubbelkoppling för snabbare växlingar och acceleration, vilket tar Sonata N Line till 100 km/h på fem sekunder.

Slutligen är Sonata Hybrid ett bra val om du uppskattar den EPA-beräknade bränsleekonomin på 47 miles per gallon i en mellanstor familjebil. Den har en fyrcylindrig 2,0-litersmotor och ett hybridsystem som skickar 192 hk till framhjulen.


Ny pekskärmsdisplay

Hyundai Sonata 2024 har en nydesignad interiör med en ny “flytande” pekskärm som består av två 12,3-tums infotainmentskärmar i ett enda böjt glasskydd. Hyundai har också flyttat växelspaken till rattstången, och styrstället är också nytt.

Sonata finns tillgänglig med en svart, mörkgrå eller grå tvåfärgad interiör, medan Sonata N Line har en mörkgrå interiör med röda sömmar. Andra funktioner inkluderar en 12-tums projektionsskärm (HUD), ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare, trådlös smartphone-anslutning, en digital nyckel och OTA-uppdateringar (Over-the-Air).


Uppdaterad säkerhetsteknik

Hyundai Sonata 2024 är fullspäckad med avancerade förarassistanssystem. Alla modeller är utrustade med Front Collision Alert, automatisk bromsning, adaptiv farthållare, filhållningsassistent, döda vinkeln-övervakning, automatisk bromsning bak, Rear Cross-Traffic Alert och Driver Attention Assist. Ytterligare säkerhetssystem som döda vinkeln-varnare, Surround View Monitor, parkeringssensorer och parkeringsassistent finns tillgängliga i de högre trimnivåerna.


Hyundai Sonata 2024: Pris och tillgänglighet

Hyundai Sonata 2024 kommer till återförsäljarna i slutet av 2023. Det exakta rekommenderade priset kommer att meddelas vid ett senare tillfälle, men priserna kan variera från 29 000 euro för instegsmodellen Sonata SE till 37 000 euro för Sonata N-Line.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar