Hyundai Tucson 2024: Tekniska data, ändringar, pris

Den fjärde generationen av Hyundai Tucson presenterades i september 2020 och kommer att lanseras 2022. Hyundai arbetar för närvarande med en ansiktslyftning av den kompakta SUV, som kommer att lanseras som en 2024-modell. Här kan du ta reda på allt du behöver veta om den nya Hyundai Tucson 2024, som nyligen inledde sin globala testfas.

Utformning

I de flesta OEM-designstudior innebär en ansiktslyftning vanligtvis mindre förändringar av karossen, men Hyundai är inte en av dem. Den sydkoreanska biltillverkaren har investerat stort i uppdateringar mitt i livet. Spionfoton tyder dock på att det kanske inte är fallet med nya Hyundai Tucson. Eller så har Hyundais prototypteam på fabriken lyckats dölja de betydande visuella förändringarna väl! Även om Tucson inte längre är ny, har den tidigare designen inte förlorat något av sin attraktionskraft och bör hålla under en lång tid framöver.

Den uppdaterade Hyundai Tucson får en ny grill med horisontella tvärbalkar som gör den mer lik Hyundai Santa Cruz. Tidigare fanns det rapporter baserade på spionfoton av den kinesiska Hyundai Mufasa att den skulle kunna anta Palisades design. Nyare bilder tyder dock starkt på att nya Tucson kommer att gå sin egen väg när det gäller styling, utan att påverkas av Hyundais regionala SUV:ar.

Förutom en reviderad grill förväntar vi oss också att den omdesignade Hyundai Tucson kommer att ha reviderade fram- och bakljus, reviderade stötfångare och en ny 19-tums hjuldesign.


Inomhus

I interiören kan Hyundai göra förändringar för att återspegla allmän feedback från nuvarande kunder. En förändring till en horisontell instrumentpanel i den uppdaterade versionen är mycket tänkbar, inspirerad av den nya Santa Fe.

En böjd panoramaskärm kan enkelt integreras i instrumentgruppen och infotainmentsystemet för att skapa en bred skärm i ett enda stycke. Dessutom kan konstruktörerna använda fysiska kontroller på mittkonsolen för att ersätta några av de kapacitiva knapparna för infotainment- och klimatsystemet. Detta skulle förbättra användbarheten och praktiken för föraren. Slutligen har vissa köpare uttryckt en önskan om material av högre kvalitet, särskilt i toppversionen Limited, som skulle kunna förbättras.


Tekniska data

Ingenting är ännu känt om de tekniska specifikationerna för nya Hyundai Tucson, men det är säkert att hybrid- och plug-in hybridvarianter kommer att vara en del av den framtida drivmixen. Båda de elektrifierade varianterna kan använda den välbekanta kombinationen av en turboladdad 1,6-litersmotor och en elmotor. Motorn på framaxeln drivs av en sexväxlad automatisk växellåda och ett lika kraftfullt HTRAC fyrhjulsdrivningssystem som överför vridmoment till hjulen.

Tucson Hybrid och Tucson Plug-in Hybrid har utmärkta köregenskaper, även om Tucson Plug-in Hybrid inte hanterar kurvorna lika bra på grund av de tunga batterierna. De erbjuder en bra åkkvalitet i de flesta vägförhållanden, med undantag för stora stötar. Slutligen måste Hyundai-ingenjörerna ha hört från många kunder att SUV:ens styrning är för mjuk, och de bör sträva efter att förbättra fordonets livlighet med uppdateringen.

När det gäller att planera uppdateringar för Tucson är bränsleekonomin ett viktigt område att förbättra. Dessa modeller ligger för närvarande bakom Toyota RAV4 Hybrid och RAV4 Plug-in Hybrid. I synnerhet plug-in hybridversionen skulle kunna dra nytta av ett större batteri. Vi har ingen officiell information om vad Hyundai planerar för framtiden, men vi anser att en förbättring av effektiviteten hos dessa drivlinor och räckvidden i EV-läge bör vara en topprioritet för företaget.

ParametrarTekniska data för Hyundai Tucson HybridTekniska data för Hyundai Tucson PHEV
Layout för transmissionFyrhjulsdrift (med HTRAC)Fyrhjulsdrift (med HTRAC)
Motor1,6 liter T-GDi1,6 liter T-GDi
Motor Max. Effekt180 hk vid 5 500 varv/min180 hk vid 5 500 rpm
Motorns max. vridmoment195 lb-ft vid 1500-4500 varv/min195 lb-ft vid 1500-4500 rpm
Växellåda6-växlad automatisk6-växlad automatisk
Motorns effekt59 hk vid 1600-2000 varv/min90 hk vid 2100-3300 rpm
Motorns vridmoment195 lb-ft vid 0-1600 rpm.224 lb-ft vid 2100 rpm.
Kombinerad effekt226 HK.261 HK.
Kombinerat vridmoment258 lb-ft.258 lb-ft.
Batterilitiumjonlitiumjon
Batteriets spänning270 В360 В
Batteriets kapacitet1,49 kWh13,8 kWh
Anslutning för laddningNej JaJa Ja
Toppeffekt för den inbyggda laddaren7,2 kW vid 240 V
100% laddningstid~2 timmar
EPA uppskattad. Elektriskt räckvidd33 miles.
EPA uppskattning. Total räckviddUpp till 521 miles420 mil.
EPA-uppskattning. BränsleeffektivitetUpp till 38 miles per gallon (kombinerat).80 miles per gallon (kombinerat, el + gas) / 35 miles per gallon (kombinerat, gas)

Datum för utfärdande

Den omdesignade Hyundai Tucson kommer att debutera i Sydkorea mellan september och december 2023. Rapporten är baserad på Hyundais prognos för andra kvartalet 2023, vilket tyder på att detta kan vara det officiella schemat. Vi förväntar oss att den uppdaterade Tucson kommer att tillkännages under Q2 2024 som en del av MY2025-familjen.

Precis som i Sydkorea kommer nya Tucson att genomgå omfattande tester i Europa, där Hyundai har ett strategiskt forsknings- och utvecklingscenter i Rüsselsheim, bara en halvtimme från Frankfurt.


Volvogrupp-a.se säger

Tucson erbjuder utmärkta prestanda och gott om utrymme, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar när det gäller effektivitet, interiörkvalitet och komfort. De beröringskänsliga knapparna på instrumentpanelen är särskilt anmärkningsvärda. Om Hyundai vill förbli konkurrenskraftig i detta segment måste det göra mer än att bara omforma sina framtida modeller. Till exempel, förutom att uppdatera grillen och strålkastarna, måste komfort och bränsleeffektivitet också förbättras för att hålla jämna steg med marknadsledarna.

Foton och källa: Hyundai Motor Deutschland GmbH.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar