Hyundai Elantra 2024: Interiör, motor och modifieringar

Hyundai Elantra 2024 har gett det en gång så populära kompakta sedansegmentet en märkbar boost. Detta tack vare den omfattande omdesignen av fronten och bakpartiet på nya Elantra, som nu ger bilen ett sportigare utseende, särskilt i den högpresterande Elantra N-trimningen. Hyundai förklarar att konsumenternas intresse för sedaner har ökat igen under de senaste åren, och det är anledningen till att biltillverkaren stärker sitt sedanutbud med ständiga uppdateringar.

“Fordonsmarknaden har stabiliserats och Hyundai håller fast vid sedanen som en del av vårt produktutbud medan vissa tillverkare har lämnat detta segment”, säger Jose Munoz, VD och koncernchef för Hyundai Motor. “Elantra 2024 visar Hyundais engagemang för att bygga toppmoderna fordon med innovativ teknik.”

Hyundai Elantra 2024: Vad är nytt?

Hyundai Elantra 2024 är fortfarande en del av den sjunde generationen som debuterade 2021. Biltillverkaren introducerade den kraftfulla 2022 Hyundai Elantra N för att hålla jämna steg med högpresterande japanska exotics som 2023 Honda Civic Type R och 2023 Toyota GR Corolla. Elantra 2024 har en omdesignad front med smalare LED-varselljus, ett reviderat tvådelat galler, omformade vingar, en ny hjuldesign och en omdesignad bakre diffusor med U-formad silvertrim.

Designförändringarna har också överförts till Elantra N. Den har ett nytt front- och bakparti, sidokjolar, anpassade 19-tums lättmetallfälgar med Michelin Pilot 4S-däck, en elegant bakspoiler och diffusor, sportstolar med upplyst N-logotyp och ett uppdaterat utbud av infotainment- och säkerhetsteknik.


Drivlinan i Hyundai Elantra 2024

Motor, transmission och drivlina i nya Hyundai Elantra är oförändrade. Basmodellerna Elantra SE och SEL har en 2,0-liters, fyrcylindrig, icke-superladdad motor med 147 hk och 132 lb-ft vridmoment. Kraften överförs till framhjulen via en steglös automatisk växellåda (CVT) och hjälper Elantra att uppnå en utmärkt bränsleekonomi på 34 miles per gallon enligt EPA:s blandningscykel.

Det bästa valet är den fyrcylindriga 1,6-liters turboladdade motorn i modellerna Elantra N Line och Limited. Motorn har 201 hk och ett vridmoment på 195 Nm, som överförs till framhjulen via en åttastegad automatisk dubbelkopplingslåda. Alla Elantras är framhjulsdrivna. Om du letar efter en fyrhjulsdriven Hyundai sedan, bör du ta en titt på Hyundai Sonata 2024.

Toppmodellen Hyundai Elantra N drivs av en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig motor med 276 hk och 289 Nm vridmoment. Det är den enda Elantra-modellen som levereras med en sexväxlad manuell växellåda som standard, medan en åttaväxlad automatlåda med dubbelkoppling finns som tillval. Elantra N accelererar från noll till 100 km/h (DCT automat) på 5,3 sekunder och når en topphastighet på 155 km/h.

Slutligen har Elantra Hybrid en fyrcylindrig 1,6-litersmotor utan kompressor och en elmotor som levererar 139 hk och 195 Nm vridmoment. Den har också framhjulsdrift och en åttastegad DCT-växellåda.


Shift Mode N Grin

Hyundai har reviderat fjädringen på 2024 Elantra N för att förbättra köregenskaperna och förbättra kurvtagningsförmågan. Den har fått urethanbussningar, nya motorfästen, reviderade styrutväxlingar med ny programvara för servostyrning och en förstärkt elektronisk fjädring. Dessutom har Elantra N en rad prestandainriktade funktioner som N Track Sense Shift, N Power Shift och N Grin Shift för att göra den fastare och snabbare.


Renoverad interiör

Interiören har nu mjukare dörrpaneler, nya interiörfärger, H-Tex läderklädsel (Elantra Limited), en uppdaterad 4,2-tums digital instrumentpanel, fler USB-C-laddningsportar och trådlös laddning av smartphones. Sex högtalare, en digital knappsats och en Wi-Fi-hotspot är också standard. Dessutom får Elantra SEL och högre trimmer ett 10,25-tums infotainmentsystem, medan Elantra Limited och N Line får ett nytt Bose-ljudsystem med åtta högtalare.


Mer säkerhetsutrustning

Alla Hyundai Elantra-bilar är fabriksutrustade med ett omfattande utbud av avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive kollisionsvarnare för döda vinkeln, kollisionsreducering framåt, filhållningsassistent, automatisk bromsning bak, säker avfartsvarning, kollisionsvarnare framåt och varningssystem för förarens uppmärksamhet.

År 2024 får alla utrustningsnivåer bakre sidokrockkuddar, bältespåminnare i baksätet och haptisk styrning. Elantra Limited har också en Surround View Monitor, döda vinkeln-varnare och parkeringsassistans fram och bak.


Hyundai Elantra 2024: Priser och tillgänglighet

Hyundai Elantra 2024 kommer till återförsäljarna under hösten. Officiella uppgifter om det rekommenderade försäljningspriset har ännu inte meddelats, men vi förväntar oss att baspriserna kommer att ligga mellan 22 600 och 30 000 euro. Elantra N förväntas kosta cirka 36 500 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar