Honda Accord 2023: priser och egenskaper

De Honda Accord 2023 är en favorit som vann vårt 10 bästa pris år efter år för sin rymliga interiör, förarvänliga hantering och oklanderliga byggkvalitet. Också för det årsmodell 2023 han får återigen ett 10 bästa pris för sin imponerande övergripande kompetens. Accord kommer att göras om helt för 2023 års modell och har den vackraste design som Hondas traditionella familjesedan någonsin har sett. Hybriddrivlinan har blivit en viktig del av Accord-sortimentet i denna nya generation, och är standardutrustning på alla utom de två mest prisvärda utrustningsnivåerna.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Både LX- och EX-modellerna drivs av den 1,5-liters fyrcylindriga turboladdade bensinmotorn med 192 hk känd från föregångaren och är endast utrustade med en steglös automatisk växellåda (CVT). De högre utrustningsnivåerna drivs alla av ett nytt 204PS fyrcylindrigt hybridsystem, huvudsakligen överfört från CR-V.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Accord-designers har kompletterat och fräschat upp den attraktiva exteriördesignen med designtips från de nyligen uppfräschade Civic-, CR-V- och HR-V-modellerna, inklusive en instrumentpanel med honeycomb som döljer luftventiler och en fristående, rektangulär infotainmentdisplay som består av utskjutande från den övre delen av instrumentbrädan. På tal om infotainment, 2023-årgången Accord har en mängd uppdaterade teknologier, inklusive en ny standard digital display och en valfri 12,3-tums infotainmentdisplay med Apple CarPlay och Android Auto.

Vad är nytt för 2023?

2023 års modell markerar början på den 11:e generationen av Honda Accord, som kommer att vara helt ny och ännu vackrare än tidigare. Nu när vi har sett nya Accord och lärt oss mer om dess olika trimnivåer och motoralternativ, förväntar vi oss att den ska lanseras i början av 2023.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Vi rekommenderar att du uppgraderar till EX-L Hybrid. Den erbjuder inte bara den kraftfullare hybriddriften med 204 hk, utan också en större 12,3-tums infotainmentskärm, parkeringssensorer fram och bak, läderinteriör, taklucka, tvåzonsautomatisk klimatanläggning, Apple CarPlay och Android Auto och mycket mer .

✓ Du kan också kontrollera:

motor, transmission och prestanda

LX- och EX-versionerna av Accord drivs av en turboladdad 1,5-liters fyrcylindrig motor som utvecklar 192 hk, som driver framhjulen via en CVT-växellåda. Liksom de tidigare generationerna av Accord erbjuder 2023-modellen inte fyrhjulsdrift. Hybriddrivlinan intar en mer framträdande plats i modelllinjen. Den består av en 2,0-liters fyrcylindrig och två elmotorer som tillsammans ger 204 hk och är den enda drivlinan som erbjuds på modellerna Sport, EX-L, Sport-L och Touring.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper
Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Honda påstår sig ha finjusterat fjädring och styrning av sin familjesedan för att förbättra både åkkvalitet och köregenskaper, och under vår korta provkörning kunde vi inte se någon verklig skillnad från den tidigare modellen. Och det är bra, för 2023 års överenskommelse är fortfarande lika sofistikerad och underhållande som någonsin. På vår testbana klarade vårt touringtestfordon med hybriddrift en bra tid på 6,6 sekunder från 0 till 100 km/h. Överenskommelsens hantering inger förtroende. Styrningen är exakt, kroppsrörelserna är lätta att kontrollera och hanteringen är godmodig – en kombination som förarna säkert kommer att uppskatta lika mycket som våra redaktioner.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Enligt EPA är Accord 2023 Hybrid bra för 51 mpg stad och 48 mpg på motorvägen. Bränsleekonomisiffror för icke-hybrid Accord har ännu inte släppts, men vi förväntar oss att den kommer att vara nära den utgående 2022-modellen, som är klassad för upp till 30 mpg city och 38 mpg motorväg med den 1,5-liters turboladdade fyran. Så fort vi har möjlighet kommer vi att testa nya Accord på vår bränsleekonomisträcka i 75 km/h på Autobahn och kommer att uppdatera den här artikeln med testresultaten.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda Accord 2023: priser och egenskaper
Honda Accord 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Precis som exteriören kännetecknas interiören av Accord av en elegant design som tar element från de senaste Honda-modellerna för att knyta dem till familjens DNA. Luftkonditioneringsventilerna är gömda bakom en bikakepanel – ett smart designelement som även finns i den nya Civic och CR-V SUV. Honda säger att det har gjort om Accords framsäten för att ge bättre kroppsstöd och format bagageutrymmet för att rymma upp till 16,7 kubikfot last. LX, EX och Sport trimlinjer kommer med tygklädsel, alla andra med läderklädsel.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper
Honda Accord 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Accords infotainmentsystem är lätt att manövrera via en 7,0- eller 12,3-tums pekskärm, och alla modeller levereras som standard med en 10,2-tumsskärm, oavsett trimnivå. Apple CarPlay och Android Auto finns i hela modellsortimentet, men endast modellerna med den större 12,3-tums pekskärmen erbjuder trådlös anslutning för dessa funktioner. Top-of-the-range Touring har en trådlös smartphoneladdare, en 6,0-tums head-up-skärm och ett Bose-ljudsystem med 12 högtalare.

Honda Accord 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

All Accords kommer som standard med en uppsättning förarassistanssystem som Honda kallar Honda Sensing. Funktionspaketet innehåller basfunktioner som automatisk nödbroms och filbytesvarning samt komfortfunktioner som adaptiv farthållare och trafikskyltigenkänning. För mer information om Accords krocktest, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Standard adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Hondas garantier är rimliga men inte upp till klassledaren Hyundai närma sig. Igen Toyota Camry Men det som skiljer Accord från denna klass är det faktum att det erbjuder gratis planerat underhåll.

  • Begränsad 3-års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 5 år eller 60 000 miles
  • Kostnadsfritt planerat underhåll täcks i 2 år eller 24 000 miles.

Det rekommenderade försäljningspriset för Honda Accord 2023 är 38 985 euro.

Volvo Grupp A