Cadillac XT6 2023: Presentation, priser, tekniska data

De Cadillac XT6 2023 är den enda Cadillac du kan köpa med tre sätesrader om du inte väljer den stora Escaladen. Dess attraktiva design omger en rymlig, familjevänlig stuga som rymmer upp till åtta personer, där den bakre raden är bäst lämpad för barn. Liksom sin konkurrent Lincoln Aviator, XT6 är mycket mer manövrerbar än en Escalade tack vare sina medelstora dimensioner – och dessutom trevligare att köra.

En turboladdad fyrcylindrig är standard, men en kraftfullare V6 finns, liksom fyrhjulsdrift. På pappret är XT6 en lyxsuv, men inuti är materialen av sämre kvalitet som inte matchar dess exklusiva ambitioner.

Vad är nytt för 2023?

Mellannivåerna Premium Luxury och Sport kommer nu som standard med ett integrerat navigationssystem, baksätesvärme och framsätesvärme och ventilation. Alla 2023 XT6 kan nu beställas i Radiant Red Tintcoat, Opulent Blue Metallic eller Argent Silver Metallic.

Vår erfarenhet innebär att Sportens chassiuppgraderingar inte ger några märkbara förbättringar i körprestanda eller köregenskaper, så vi skulle hålla oss till mellannivån Premium Luxury-utförande. Till det skulle vi lägga till Technology Pack (8,0-tums digital display, head-up display, 360-graders yttre kamerasystem och mer) samt Driver Assist Pack (adaptiv farthållare, fotgängardetektering).


motor, transmission och prestanda

För 2023 kan XT6-köpare välja mellan en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig med 237 hk eller en V6-motor med 310 hk. Båda är ihopkopplade med en niostegad automatlåda och kan beställas med fram- eller fyrhjulsdrift. Tre utrustningsnivåer – Luxury, Premium Luxury och Sport – utgör XT6-serien, där de två första är mer komfortfokuserade och Sport-versionen lägger till prestandahöjande extrafunktioner som en vridmomentsfördelande bakre differential och ominställd styrning. Ett Platinum-paket är tillgängligt för XT6, som innehåller allt tillbehör. XT6 skär en fin figur i varje klädselnivå. Tjugo-tumshjul är standard, med 21-tumshjul tillgängliga på Sport-modellen. Hanteringen är ganska sportig för en treradig crossover, men ingen kommer att blanda ihop den med den kvicka CT5 V sedan.


Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

EPA uppskattar att 2023 XT6 med den vanliga turboladdade fyrcylindriga motorn kommer att uppnå upp till 21 mpg i stadskörning och 27 mpg på motorväg. V6-motorer är klassade för upp till 19 mpg stadskörning och 26 mpg motorvägskörning. Den fyrhjulsdrivna XT6, som vi testade i 75 km/h på Autobahn som en del av vårt omfattande testprogram, kom in på mindre än glädjande 22 mpg. Som jämförelse: den vi testade på den här sträckan Mercedes Benz GLE450 uppnådde 23 mpg.


Interiör, komfort och lastning

Inuti erbjuder Cadillac både sju- och åttasitsiga layouter med ett par kaptenssäten eller en tresits andra radens bänk. Alla XT6 har en tredje sätesrad för tre passagerare. Interiören i XT6 kan inte jämföras med den Audi Q7 eller BMW X5 upprätthålla. Lastutrymmet är också begränsat och ger endast plats för tre resväskor. Att sänka de två bakre stolsraderna skapar dock plats för 31 resväskor. Q7 har plats för fyra resväskor bakom tredje raden, men endast 25 med sätena nedfällda.Så XT6 är ett bättre val om stora och skrymmande gods behöver transporteras regelbundet.


infotainment och uppkoppling

Alla XT6-modeller kommer med infotainment med pekskärm, trådlös Apple CarPlay och Android Auto-integration, inbyggt Wi-Fi och trådlös smartphoneladdning. Cadillacs senaste version av programvaran CUE (Cadillac User Experience) visas skarpt på 8,0-tumsskärmen och svarar snabbt på kommandon. Navigering är tillval, liksom ett underhållningssystem i baksätet med DVD-spelare.


säkerhet och förarassistans

XT6 levereras som standard med en rad förarassistanssystem (automatisk nödbromsning, filbytesvarning, dödvinkelassistent), med ytterligare system (Adaptiv farthållare, Night Vision System) tillgängliga som tillval. För mer information om XT6 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Finns med adaptiv farthållare och handsfreesamtal

garanti och underhåll

Alla Cadillac-modeller, inklusive XT6, kommer med samma standardgarantipaket. Den inkluderar en garanti på fyra år eller 50 000 mil stötfångare till stötfångare och en garanti på sex år eller 70 000 mil på drivlinan. De flesta av XT6:s europeiska konkurrenter erbjuder bara ett paket på 4 år/50 000 mil för båda garantierna.

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i sex år eller 70 000 miles
  • Underhållet är gratis vid första besöket

Det rekommenderade försäljningspriset för Cadillac XT6 2023 är 65 940 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar