Toyota Camry 2023: priser och egenskaper

Toyota Camry 2023 är fortfarande en del av den åttonde generationen som debuterade 2018. Den visar sin ålder, men Toyota har hela tiden uppdaterat Camry med nya funktioner och designpaket, framför allt Nightshade Edition och dess mängd mörka interiöralternativ.

Toyota Camry 2023: priser och egenskaper

Camry firar 40-årsjubileum i USA i år, efter att ha rest in på Uncle Sams territorium 1983. Vi tror att Toyota kastar upp en storm för att fira det betydelsefulla tillfället, även om Camry (och sedanbilar i allmänhet) tappar i popularitet jämfört med crossovers och stadsjeepar.

Nya Toyota Camry erbjuder ett unikt försäljningsargument: det är en av de sista i sitt slag som erbjuder en V6-bensinmotor och tillval med fyrhjulsdrift (AWD). Dessutom erbjuder Camry Hybrid en kombinerad förbrukning på upp till 52 mpg. Konkurrenter som Honda Accord, Kia K5 och Nissan Altima erbjuder också solid kördynamik till ett exceptionellt pris. Ändå är (och förblir) Camry standardvalet för en kompetent, effektiv, pålitlig och rymlig familjesedan.

Toyota Camry 2023: vad är nytt?

Det finns några anmärkningsvärda förändringar för Toyota Camry 2023, den mest spännande är Nightshade Edition. Nightshade Edition finns som Camry SE med fyrhjulsdrift, AWD och Hybrid och får 19-tums matt bronsmetallfälgar istället för de svarta 18-tumshjulen från den tidigare Nightshade-varianten.

Nya funktioner inkluderar en frontgrill i sportnät (från Camry TRD) och svarta exteriörtillbehör som en bakspoiler, sidospegelkåpor, strålkastare/bakljusramar och märken. Den senaste Toyota Camry Nightshade Edition finns tillgänglig i svart, vit eller den nya färgen Reservoir Blue för 2023.

Toyota Camry 2023: priser och egenskaper

Toyota Camry 2023: Drivlina och bränsleförbrukning

Toyota Camry 2023 är fortfarande tillgänglig med ett urval av tre drivlina varianter. Camry LE, XLE, SE, SE Nightshade och XSE-modellerna levereras som standard med en naturligt aspirerad 2,5-liters, fyrcylindrig som utvecklar 203 hk och 184 lb-ft. utrustad med vridmoment.

Samtidigt pumpar Camry XSE ut 206 hk och 186 lb-ft. vridmoment tack vare dess dubbla avgassystem, medan Camry XSE AWD har 205 hk. Framhjulsdrift är standard, medan fyrhjulsdrift förblir tillval över hela linjen. Toyota hävdar att basen Camry LE FWD uppnår uppskattningsvis 28 stads- och 39 motorvägs mpg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Å andra sidan kan Camry XLE, XSE och TRD utrustas med en 3,5-liters V6-bensinmotor med direktinsprutning och variabel ventiltid. Det är den motorn du bör skaffa om du vill ha en livlig Camry, och den drar nytta av sina 310 hk och 267 lb-ft. av vridmoment. Den fyrcylindriga och V6 Camry delar en standard åtta-växlad direktväxlad automatisk växellåda.

Camry Hybrid har en 2,5-liters fyrcylindrig bensinmotor och två elmotorer som tillsammans skickar 208 hästkrafter till framhjulen genom en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT). Hybriden Camry är en bränslesparare, och Toyota hävdar en uppskattad bränsleekonomi på 51 i staden och 53 på motorvägen, vilket gör den till en av de mest bränsleeffektiva hybridbilarna som finns idag.

✓ Du kan också kontrollera:

Toyota Safety Sense 2.5+

Varje Camry 2023 levereras som standard med Toyota Safety Sense 2.5+-paketet, en samling avancerade körhjälpmedel som förkollision med fotgängardetektering, vägmärkesassistans och dynamisk radarfarthållare (LE och SE Gas-modeller eller fullhastighets Dynamic Radar Cruise för hybrid, TRD och andra trim).

Andra funktioner inkluderar automatisk helljus, varning för döda vinkeln, varning för korsande trafik, varning för filskifte och varning för filavvikelse. Dessutom har nya Camry 10 krockkuddar och ett påminnelsesystem i baksätet.

Generös standardutrustning

Basversionen av Toyota Camry LE har LED-strålkastare, 17-tumshjul, elförarstol, klimatkontroll med dubbla zoner och en sjutums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto-anslutning.

Camry SE har 18-tumshjul, konstläderklädsel, en lädertrimmad rattstång och ett sportigare trimmat chassi, för att nämna några. Samtidigt har XLE en nio tums infotainmentpekskärm, lädersäten, uppvärmda framsäten, trådlös laddning och luftventiler bak.

Nya Camry XSE har 19-tumshjul, dubbla avgaser och ett sportigare chassi, medan TRD erbjuder unika hjul, ett aero-karosseri, TRD-specifika möten och skräddarsydda chassiinställningar. En 10-tums heads-up-skärm är tillgänglig för XLE och XSE.

Toyotas garanti

Alla Toyota Camry 2023 lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti, en femårig drivlinagaranti och en 60 000 mils korrosionsgaranti på obegränsad körsträcka. Camry-hybrider kommer också med en 8-årig/100 000 mils hybriddrivlinsgaranti och en 10-årig/150 000 mil batterigaranti.

Toyota Camry 2023: Prissättning och tillgänglighet

Toyota Camry 2023 förväntas finnas i amerikanska återförsäljare i höst. Prissättningen är inte fastställd än, men vi förväntar oss att basen Camry LE ska börja på cirka 27 000 € och gå upp till 35 000 € för hybridvarianten XSE.

Volvo Grupp A