Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Helt nya Honda CR-V Hybrid, som debuterar i juli 2022, är en medlem av den sjätte generationens Honda CR-V-familj, som också kommer att omfatta Honda CR-V Hydrogen FCEV från 2024. Innan dess kommer den bästsäljande crossovern att få sin första uppdatering för modellåret 2024.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Utformning

Honda CR-V Hybrid 2024 behåller utseendet från det senaste modellåret. En hög grill med solida sexkantiga nätinsatser, bredare nedre luftintag, sportigare stötfångare, högre och rakare motorhuv och smalare strålkastare ger CR-V ett dramatiskt utseende framifrån.

I sidovy har den nya generationen CR-V Hybrid ett mer vinklat växthus än den tidigare modellen, vilket ger fordonet ett mer kantigt och stelt utseende. Axellinjen, som börjar vid strålkastarnas övre hörn och sträcker sig bakåt, är mer markerad. Den uppdaterade modellen verkar ha större fönster, vilket bör göra långa resor mer bekväma för alla passagerare.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Baktill påminner nya CR-V Hybrid ännu mer om Volvos SUV:ar och kombibilar tack vare de nydesignade bakljusen. De L-formade strålkastarna kompletteras av L-formade ljusgrupper i den nedre änden. En annan märkbar förändring är att området för nummerplåten har flyttats från botten av bakluckan till toppen. Utelämnandet av kromapplikationen på bakluckan är ett bra drag, eftersom det ger bakpartiet ett rent utseende.

MätningHonda CR-V 2024 Hybrid Mätning
Längd184,8 tum
Bredd73,5 tum
Höjd66,2 tum (framhjulsdrift)/66,5 tum (fyrhjulsdrift)
Hjulbas106,3 tum
Markfrigång7,8 tum (framhjulsdrift)/8,2 tum (allhjulsdrift)

Mått på Honda CR-V Hybrid 2024

Inomhus

Även interiören i Honda CR-V Hybrid 2024 har samma utseende och känsla som sin föregångare, åtminstone visuellt. Den enkla interiören är i linje med den nya varumärkesfilosofin “enkelhet och lite mer”.

Jämfört med den tidigare generationen CR-V Hybrid, som slutade tillverkas 2022, är den nya modellen mycket mer estetiskt tilltalande. Honda har slimmat instrumentpanelen och rensat upp i mittkonsolen genom att flytta skärmen för infotainmentsystemet till en annan plats och minska antalet reglage. Företaget har installerat en pekplatta på instrumentpanelen för att göra det enklare för föraren att använda den.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Instrumentpanelen ser nästan exakt likadan ut som på Civic. Luftkonditioneringsventilerna är dolda bakom rektangulära galler, en kompakt del på förarsidan och en särskilt bred del som sträcker sig från den andra änden av ratten till den andra änden av instrumentbrädan. Fyra små rattar, som påminner om avancerade hemunderhållningsapparater, justerar luftflödets riktning.

Mittkonsolen har den välbekanta växelspaken istället för de mer moderna tryck- eller vridknapparna. Detta är Hondas sätt att göra CR-V till en lättanvänd modell och samtidigt minska tillverkningskostnaderna för traditionella mekaniska komponenter.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Stabiliserande framsäten och en kullig rattvinkel säkerställer en bekväm körning för förare och passagerare. Mellan framsätena har mittkonsolen ett 9-liters förvaringsfack, det största i sin klass. I baksätet kan sätena bekvämt justeras till önskad höjd i åtta steg. Bakom baksätet finns ett lastutrymme på 39,3 kubikmeter, som kan utökas till 76,5 kubikmeter genom att fälla baksätesryggarna horisontellt.

Infotainmentsystem

Sport-utförandet har för närvarande en 7-tums pekskärm med volymkontroll och inställningskontroller, medan Sport Touring-utförandet har en 9-tums HD-pekskärm med volymkontroll, anpassningsbara funktionsinställningar och smarta genvägar.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Den 9-tums HD-pekskärmen i färg är den största som Honda någonsin har erbjudit på sina modeller. Infotainmentsystemet är trådlöst kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Det mindre, lågupplösta infotainmentsystemet med 7-tums pekskärm i Sport-versionen har trådbunden integration med Apple CarPlay och Android Auto.

Trådlös laddning

Mittkonsolen har en integrerad trådlös laddare, en Qi-kompatibel 15-watts enhet. Föraren eller passageraren kan placera sin smartphone i ett särskilt område framtill på mittkonsolen, och den trådlösa laddaren är placerad i det nedre området.

Instrumentpanel

Nästa generation CR-V Hybrid har ett halvdigitalt instrumentkluster med en 7-tumsdisplay för förarinformation (inklusive hastighetsmätare) och en analog varvräknare. I en tid av avancerade, helt digitala instrumentpaneler och elbilar med upp till 34-tumsskärmar (som Lucid Air) ser CR-V Hybrid föråldrad ut.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Medan Honda erbjuder en 10,2-tums LCD digital instrumentpanel för Accord och Civic, är detta ännu inte fallet för CR-V Hybrid. Det finns flera anledningar till detta: eventuella reservdelsbrister och kostnadsproblem. Det är möjligt att uppgraderingen kommer att eftermonteras senare under CR-V Hybrids livscykel, men en större display är inte en del av uppgraderingen för MY2024. Den ständiga bristen på chips påverkar tillgången på elektroniska komponenter inom fordonsindustrin.

I Civic visar 10,2-tumsdisplayen en mängd information som föraren kan justera direkt från ratten. Föraren kan välja mellan en traditionell rund hastighetsmätare och varvräknare eller stapeldiagram. Vid användning av adaptiv farthållare försvinner hastighetsmätaren och varvräknaren för en mer avslappnad körupplevelse, men hastigheten visas via en digital hastighetsindikator.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Säkerhet

Den nya generationen Honda CR-V Hybrid har en förstärkt struktur och många säkerhetsfunktioner. Den har en ny övre främre pelarstruktur, en ny sidoram och en ny nedre skottstruktur. En styvare takkonstruktion, sidostolpar och mittstolpe, dörrar, bakre hjulhus och bakre stolpe förbättrar skyddet vid sidokollisioner. Nya krockkuddar fram och sidokrockkuddar som standard för att skydda knän och bakre passagerare ger också mer passiv säkerhet än den tidigare generationen.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

När det gäller aktiv säkerhet kombinerar Honda Sensing-systemet på nya CR-V Hybrid en ny vidvinkelkamera med ett 90-graders synfält och en millimetervågsradar med ett 120-graders synfält. Detta gör att systemet bättre kan undvika kollisioner eftersom det bättre kan upptäcka objektens egenskaper. En annan fördel med den vida bildvinkeln är förbättrad fordonskontroll vid korsningar.

Till skillnad från den tidigare generationen CR-V Hybrid har den nya generationen CR-V Hybrid Traffic Jam Assist, Low Speed Braking Control, Traffic Sign Recognition (TSR) och Driver Attention Monitor. Dessutom reagerar några av de senaste förarassistanssystemen som Lane Keeping Assist (LKAS) och Adaptive Cruise Control (ACC) med Low Speed Follow ännu mer naturligt. Uppdateringen MY2024 har inte förändrat säkerheten hos CR-V Hybrid.

Uppskattningar

Honda CR-V Hybrid 2024 finns också tillgänglig i Sport-L-klassen utöver de tidigare Sport- och Sport Touring-klasserna. Det nya paketet är placerat mellan Sport och Sport Touring. Det innehåller 18-tums Berlina Black-fälgar, svartglänsande detaljer och rektangulära avgasmunstycken för sportig styling. Ett elektriskt justerbart främre passagerarsäte, elektrisk baklucka, 9-tums infotainmentsystem med pekskärm och 15-watts trådlös laddningsstation för smartphones är några av de viktigaste komfortfunktionerna i denna klass.

Tekniska data

Eftersom Honda CR-V Hybrid 2024 är en ny modell finns det inga tekniska förändringar. Köparna kan förvänta sig samma prestanda, kördynamik och komfort som förra årets modell.

Plattform

Vid omdesignen av CR-V Hybrid för modellåret 2023 har Honda omarbetat modellens chassi och förstärkt dess struktur. Den ökade spårvidden förbättrar SUV:ens stabilitet. Karossens vridstyvhet har ökats med 15 procent, vilket resulterar i förbättrad hantering och jämnhet.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Honda har införlivat en MacPherson fjäderbensupphängning fram och en styrning med variabel utväxling i en ny underram som är styvare och har omplacerat styrstången för bättre styrkänsla och precision. Den bakre underramen är också styvare än den föregående generationen, och företaget har konfigurerat om den bakre multilänkfjädringen och ökat styvheten i den övre bladfjäderupphängningen med 15 procent. Båda förändringarna har förbättrat köregenskaperna ytterligare.

Kraft

Honda CR-V Hybrid 2024 är utrustad med en fjärde generationens tvåmotorig hybridelektrisk drivlina. Detta hybridsystem kombinerar en 2,0-liters direktinsprutad bensinmotor med två elmotorer som är placerade sida vid sida, snarare än i linje med motorns vevaxel som i den tidigare generationen.

Honda CR-V 2024: Priser och funktioner

Bensinmotorn utvecklar 145 hk och ett vridmoment på 138 lb-ft. Traktionsmotorn ger 181 hk och ett vridmoment på 247 lb-ft. Generatormotorn med 161 hk ansvarar för laddningen av litiumjonbatteriet. Den totala effekten för hybridsystemet är 204 hk och räcker för en respektabel topphastighet på 180 km/h.

Möjligheter och effektivitet

Precis som sin föregångare kan 2024 Honda CR-V Hybrid dra en släpvagn som väger upp till 1 000 kg. Honda förväntar sig att 2024 CR-V Hybrids bränsleekonomi kommer att vara i nivå med den tidigare modellen, som EPA uppskattar får upp till 43 miles per gallon vid stadskörning, 36 miles per gallon på motorvägen och 40 miles per gallon vid kombinerad körning.

AspektSpecifikationer för Honda CR-V Hybrid 2024
Motortyp2,0-liters GDI
Slagvolym1993cc
Motoreffekt145 hk vid 6100 rpm
Motorns vridmoment138 lb-ft vid 4 500 rpm.
Motor för dragkraftElmotor med permanentmagneter
Traktionsmotorns effekt181 hk vid 5000-8000 varv/min.
Traktionsmotorns vridmoment247 lb-ft vid 0-2000 varv/min.
Systemets kapacitet204 HK.
Överföring av infektionVariator
Kombinerad effekt204 HK.
Traktionsmotorns vridmoment247 lb-ft.
TransmissionFWD/AWD (manuell)
Förväntad bränsleförbrukning (kombinerad)Framhjulsdrift: 36 miles per gallon (stad)/40 miles per gallon (motorväg)/43 miles per gallon (kombinerat)
Fyrhjulsdrift: 34 miles per gallon (stad)/37 miles per gallon (landsväg)/40 miles per gallon (kombinerat)

Specifikationer för Honda CR-V Hybrid 2024

Pris

Priserna för Honda CR-V Hybrid 2024 börjar på 34 645 euro.

KonfigurationPriset på Honda CR-V Hybrid 2024
Sportig framhjulsdriven34 645 euro
Sporten är komplett36.145 euro
Sport-L FWD37.645 euro
Sport-L fyrhjulsdrift39.145 Euro
Sport-Touring Allhjulsdrift40 795 euro

Prisuppgifter för Honda CR-V Hybrid 2024

Färger

Honda CR-V Hybrid 2024 finns tillgänglig i samma åtta färger som den tidigare modellen:

  • Canyon River blå metallic
  • Kristallsvart pärla
  • Lunar silver metallic
  • Meteoritgrå metallic
  • Platina vit pärla
  • Ljusröd metallic
  • Solid natt pärla
  • Stadsgrå pärla

Volvogrupp-a.se säger

CR-V, särskilt Hybrid, har fått viktiga uppdateringar för modellåret 2023, inklusive ett nytt infotainmentsystem med pekskärm, mer kraft och en högre dragkapacitet. Inför modellåret 2024 kommer fordonet att försöka fortsätta det positiva momentum som skapats av dessa uppdateringar.