Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

Hondas bästsäljande CR-V, som lanserades i mitten av 1990-talet, har fått en helt ny design för 2023. Den nya, sjätte generationen av den populära kompakta crossovern har en fräsch exteriördesign, en rymligare interiör och förbättrad teknik och förarassistansfunktioner. Något större än sin föregångare, 2023 CR-V verkar fortsätta framgången som har gjort varumärket så populärt genom åren.

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

Vår åsikt Honda CR-V 2023

Utmaningen för Honda är inte bara att göra den nya CR-V bättre än konkurrenterna, utan också att förbättra den utmärkta föregångaren till denna SUV. Det här fordonet har varit en återkommande vinnare i jämförelsetester, vår högst rankade kompakta crossover och till och med vinnaren av vår SUV of the Year-tävling 2018. Kommer den nya CR-V att bli vår bästa hittills?

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

Vi finner 2023 CR-V attraktiv, om kanske inte innovativ. Exteriördesignen är tämligen stabil, men den Civic-inspirerade interiören känns snygg och funktionell. De förbättrade tekniska funktionerna och förarstödsfunktionerna är också övertygande. Ännu bättre, den kör ganska bra – kanske ingen överraskning med tanke på att den delar plattformen med den söta Civic. Den turboladdade motorn ger lagom acceleration, men den exakta styrningen, progressiva bromsarna och välkontrollerade köregenskaperna ger en behaglig känsla av uppkopplad förbindelse.

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

Ändå saknar CR-V en viss ”wow-faktor”. Vi får intrycket att Honda inte ville ändra för mycket för att inte alienera de många trogna CR-V-köparna. I den meningen förblir CR-V ett solidt val bland kompakta crossovers, men vi tror att Honda kunde ha hittat ett sätt att lägga till mer spänning och innovation. Istället är CR-V i stort sett densamma som tidigare, bara dyrare.

prestanda och bränsleförbrukning

CR-V:s motor är fortfarande en 1,5-liters turboladdad inline-fyra som fortfarande levererar 190 hk och 179 lb-ft vridmoment. Honda har gjort om motorn för att göra den tystare och leverera maximalt vridmoment vid lägre varv. Den är fortfarande kopplad till en CVT-automatväxellåda, med fyrhjulsdrift som standard och ett reviderat fyrhjulsdriftssystem kan nu rikta upp till 50 procent av vridmomentet till bakhjulen.

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper
Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

Eftersom CR-V:s kraft och vridmoment förblir oförändrade, kommer Hondas acceleration och bränsleekonomi inte att förändras nämnvärt. Använder 7,8 sekunders 0-60 mph-tid och 27-28/32-34 mpg bränsleekonomi för stad/väg som referenspunkter tills vi får denna statistik för 2023 CR-V.

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Ett utökat och förbättrat Honda Sensing-paket med förarassistans och aktiva säkerhetsfunktioner finns tillgängligt i alla 2023 CR-V. Dödvinkeldetektor är nu standard på alla trimnivåer, liksom Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning och Automatisk nödbromsning. Sensorerna som matar information till dessa system har förbättrats för att möjliggöra en mer naturlig respons. Andra nya assistenter är ett snökörningsläge och styrning i nedförsbacke. CR-V:s fleråriga serie som ett IIHS Top Safety Pick och NHTSA Five-Star Total Safety Rating förväntas inte heller sluta med 2023-modellen. Förutom en styvare karossstruktur har nya CR-V förbättrade främre krockkuddar och sidokrockkuddar i andra sätesraden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper
Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

CR-V 2023 har en större lastvolym än sina föregångare och ett justerbart lastgolv som erbjuder några kubikmeter mer. Det finns också mer benutrymme på andra raden, så baksätena är rymligare än vissa konkurrenter.

Benutrymme (fram/bak) Lastutrymme (säten upp/ner)
Honda CR-V 41,3/41,0 tum 36,3-39,3/76,5 cu-ft
Toyota RAV4 41,0/37,8 tum 37,6/69,8 cu-ft
Subaru Forester 43,3/39,4 tum 28,9/74,2 cu ft

teknologi

Infotainmentpekskärmen på CR-V EX mäter 7,0 tum, den på EX-L 9,0 tum. Båda har Apple CarPlay och Android bil , EX-L har även en trådlös anslutning. Alla 2023 CR-Vs har en 7,0-tums display i instrumentklustret. CR-V EX har två USB-portar på den främre raden, en Type-A och en Type-C. CR-V EX-L har två Type-C-portar på den andra raden och en trådlös laddare på den första raden.

CR-V 2023 EX eller EX-L?

Med tanke på att priset för varje CR-V har gått upp, varför välja EX-L-trim för 2023-modellen? Som L i namnet antyder kommer EX-L-klädseln med lädersäten snarare än tygsäten som EX-klädseln. Med LX-utrustningen borttagen har varje CR-V en elektriskt justerbar förarstol och EX-L har en elektriskt justerbar passagerarstol.

Honda CR-V 2023: priser och egenskaper

EX-L:s tekniska uppgraderingar inkluderar en större 9,0-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto, andra radens USB-laddningsportar och en trådlös laddningsplatta. Båda trimnivåerna drivs av en turboladdad 1,5-litersmotor, erbjuder fyrhjulsdrift, rullar på 18-tums silverhjul och kommer med hela paketet av Honda Sensing förarassistans och aktiva säkerhetsfunktioner. De andra två utrustningsnivåerna i 2023 CR-V, Sport och Sport Touring, finns uteslutande med hybriddrivlina.

CR-V TrailSport på vägen?

Att åka terräng – eller åtminstone se ut som det – är på modet nu för tiden, och med det i åtanke skapade Honda trimlinjen TrailSport. Hittills har biltillverkaren släppt Passport TrailSport och Pilot TrailSport, som båda kommer med hjul, däck och karosspaneler inspirerade av faktiska terrängfordon.

Rekommenderat pris är Honda CR-V 2023 – 35 800 euro.

Volvo Grupp A