Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Med Acura Integra 2023 kommer ett varumärke tillbaka som har mycket att bevisa. Den döptes om till RSX efter att den älskade DC4 Integra lämnade nordamerikansk mark 2001. Till skillnad från DC4 Integra lämnade denna en stor och hjärtkrossad skara inbitna fans som, många år efter Integras bortgång, fortfarande hyllar bilens många sympatiska egenskaper.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Den innehöll en kraftfull B18C VTEC fyrcylindrig motor, en femväxlad manuell växellåda med nära förhållande och förfinad hantering – allt till ett överkomligt pris. Det var spännande att köra och roligt att köra runt hörn.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Nu har dessa entusiaster vuxit och kan uppleva återupplivandet av Integra från första hand. Vid första anblicken är Integra 2023 inte den Integra du växte upp med på 90-talet, men den kan ha något i rockärmen för att övertyga dig om du letar efter en sport-luxe sedan på ingångsnivå.

Acura Integra 2023: Mer än bara en fancy Civic

DC2 till DC4 Integras som vi alla känner till och älskar är i grund och botten soppade versioner av en grundläggande Civic, men de har skrivit sina sidor i bilhistorien. Vi är inte säkra på att 2023 Integra kan göra just det, men den spelar en central roll i Acuras återkomst efter att ha förfört tyska sportsedanköpare med TLX Type S.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

”2023 års Acura Integra spelar samma roll i modellutbudet som originalmodellen som hjälpte till att lansera varumärket för tre decennier sedan genom att tilltala nästa generation av bilister”, säger Emile Korkor, assisterande vicepresident, Acura National Sales.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Nya Integra är baserad på ett liknande chassi som Civic Si (den har till och med en liknande drivlina), men har en halvkombi som Civic halvkombi. Stilmässigt skiljer sig Integra inte från prototypen som presenterades i slutet av förra året, med en kupéliknande sluttande taklinje och den välbekanta Acura-fronten.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Som vi sa är den nya modellen ett blygsamt avsteg från den gamla Integra. Ändå kan vi inte låta bli att undra varför den nya Integras frontend ser så kusligt lik TLX när Acura kunde ha gått i en djärvare riktning. Åh, och om du tittar noga på baksidan av Integra påminner det oss om Genesis Coupes välformade bakre del, och det är ingen dålig sak.

✓ Du kan också kontrollera:

Turboladdad VTEC-motor

Orden ”Integra” och ”VTEC” går ihop som bin och honung, så det är bara passande att nya Integra får en VTEC fyrcylindrig, även om vi inte förväntade oss att den skulle dela samma motor som Civic Si. Den motorn är en 1,5-liters, turboladdad, VTEC-fyrcylindrig som ger 200 hk och 192 lb-ft vridmoment. levererar (det senare också vid 1 800 till 5 000 rpm), men vi önskade oss mer.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Integras motor har dock ett nytt avgassystem av spoltyp som enligt Acura ger en mer dynamisk avgaston och förbättrar körupplevelsen. Basen Integra har en sportinställd kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT), medan Integra A-Spec-varianten har en sexväxlad manuell med differential med begränsad slirning och varvtalsmatchning, även den överförd från Civic Si.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper
Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Teknik och säkerhetsfunktioner

2023 Integra är en sportlyxbil på ingångsnivå. Det är därför Acura har utrustat den med en mängd teknik och lyxiga extrafunktioner för att hålla den någorlunda konkurrenskraftig med rivaler som VW Golf R, Hyundai Elantra N och helt nya Subaru WRX. Den har 17-tumshjul (18- och 19-tums hjul är tillval), framsäten i kroppsstabiliserande/uppvärmda konstläder, ett 10,2-tums digitalt instrumentkluster, ljudsystem med åtta högtalare och ett elektriskt soltak. En sjutums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay/Android Auto-anslutning är också standard.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Teknikpaketet erbjuder en 9-tums infotainmentskärm, trådlös smartphone-laddning, en 5,3-tums heads-up display (HUD) och främre och bakre USB-C-portar. Tillvalsutrustning inkluderar ett ELS Studio 3D-ljudsystem med 16 högtalare och två högtalare i headlinen.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Acura Watch kommer också som standard i Integra 2023, nu med ett enda kamerasystem men med ett bredare synfält. I paketet ingår kollisionsskydd, trafikskyltsigenkänning, adaptiv farthållare, filbytesvarning, dödvinkelövervakning, korstrafikkontroll och mycket mer.

Acura garanti

Acura-fordon har fyra års/50 000 mil stötfångargaranti och sex år/70 000 mil drivlina garanti från fabriken. Om du är orolig över de långsiktiga underhållskostnaderna för en Acura, kan en utökad garanti ge ytterligare sinnesro. Den här hjälpsamma guiden ger dig mer insikt i Acura Extended Warranty och om den är rätt för dig eller inte.

Acura Integra 2023: priser och egenskaper

Acura Integra 2023 Priser och tillgänglighet

Produktionen av 2023 års Acura Integra har påbörjats vid Marysville Assembly Plant i Ohio. Det är första gången Integras kommer att byggas i Amerika. De första leveranserna kommer att ske i vår. Nedan hittar du RRP för de enskilda utrustningsvarianterna, som redan inkluderar de 1 095 euron för resmålet.

  • Basic Integra: 31 895 euro
  • En spec: 33 895 euro
  • A-Spec med teknikpaket: 36 895 euro

Volvo Grupp A