Lincoln Nautilus 2024: Översikt, tekniska data, pris

Lincoln Nautilus från 2024 använder den omkonfigurerade C2-plattformen, en liknande arkitektur som andra Ford-modeller som Bronco Sport och den bästsäljande Maverick compact pickupen är baserade på. Men till skillnad från dessa vanliga fordon har Lincoln Nautilus några extrafunktioner som kommer att ge potentiella BMW X5- eller Genesis GV80-köpare en tankeställare.

Om den jämförelsevis låga RRP och den generösa standardutrustningen inte räcker för att övertyga köpare kan den nydesignade digitala interiören i Nautilus 2024 vara den avgörande faktorn. “2024 års Nautilus förbättrar vår portfölj och erbjuder våra kunder över hela världen en helt ny, övertygande SUV med uppkopplade upplevelser och funktioner som gör körningen lika njutbar som avkopplande”, säger Dianne Craig, president för Lincoln.

Lincoln Nautilus 2024: Vad är nytt?

2024 Nautilus är den tredje generationen av MKX från Lincoln, som gjorde sin debut 2007. Efter att ha antagit Nautilus-namnet för andra generationens modell 2019, gör Lincoln nu allt för att designa tredje generationens Nautilus för att konkurrera med europeiska och sydkoreanska konkurrenter i segmentet. Lincoln tog bort V6-motorn från den tidigare modellen till förmån för en hybriddrivlina som tillval, en steglöst variabel automatisk växellåda och standard fyrhjulsdrift.


Hybriddrift tillval

Standardmotorn förblir en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig som producerar 250 hk och 275 lb-ft vridmoment. Den är kopplad till en åttastegad automatlåda som överför kraften till alla fyra hjulen via den vanliga fyrhjulsdriften. Även om EPA-siffror inte är tillgängliga i skrivande stund, hävdar Lincoln att 2024 års Nautilus kommer att ha bättre bränsleekonomisiffror än den tidigare modellen med samma motor (21 city, 26 highway och 23 kombinerade).

Fokus av intresse är dock nya Nautilus hybriddrivlina som tillval, som kommer med en 2,0-liters turboladdad bensinmotor och en 100 kW elmotor, som levererar 310 hk. Den har även fyrhjulsdrift som standard, men har en CVT-växellåda istället för den åttastegiga automatlådan. Den stora frågan är om hybriden kan få tillräckligt med kraft för att överträffa den tidigare 2,7-liters V6-motorn, som med 335 hk och 380 lb-ft vridmoment är en stark och silkeslen maskin.


Sanctuary of Paraply

Den nya Lincoln Nautilus instrumentbräda är nu delad i två – en välkommen förändring från de många skärmtunga layouterna vi har sett på sistone. Längst fram och i mitten finns en 11,1-tums infotainmentpekskärm, något ovanför den finns en 48-tumsskärm som upptar hela den andra delen av instrumentbrädan.

Lincoln sa att ägare kan anpassa sitt innehåll på bredbildsskärmen, vilket innebär att de kan köra med valfri kombination av navigering, väderinformation, klocka, musikinställningar och fordonsinformation, allt tillgängligt på ett ögonkast.


Lyxigare inredning

2024 Lincoln Nautilus har fler lyxiga funktioner och detaljer än någonsin tidigare. Skimrande kontrollrattar, kristallprydda detaljer, rikt läder och mer mjuka material förstärker känslan av lyx i interiören. Dessutom skämmer Lincoln Rejuvenate bort sina passagerare med adaptiv fjädring, omgivande belysning, displayer, massagestolar och utvalda dofter. Dessa unika, till synes over-the-top funktioner verkar vara inspirerade av Lincolns senaste konceptbilar.

Standardutrustningen inkluderar Apple CarPlay och Android Auto, lädertrimmat tvåekrat styre med platt topp, uppvärmda och ventilerade säten och fjärrkontroll utan nyckel. Externt har den omdesignade LED-strålkastare, nya animerade LED-baklyktor, en upplyst Lincoln-stjärna och en ny strålkastare.

Jet Appearance-paketet är tillgängligt på alla trimnivåer av 2024 Lincoln Nautilus. Den inkluderar blanka 22-tumshjul, tvåfärgad lack, svartanodiserad exteriörklädsel och mer. Black Label erbjuder ett redwood-paket för en interiör som “härmar värmen och skönheten i redwoodskogen”, enligt Lincoln. Ett Revel Ultima-ljudsystem med 28 högtalare säkerställer kristallklart ljud.


Lincoln BlueCruise 1.2

Nautilus kommer att synas i utställningslokaler med Lincoln BlueCruise 1.2, en uppdaterad version av Lincolns handsfreesystem som nu utlovar en “mer mänsklig körupplevelse”. Den har nu handsfree körfältsbyte med ompositionering i körfält. Dessutom erbjuder Lincoln Co-Pilot 360 avancerad förarassistansteknik som automatiskt helljus, kollisionsvarning, döda vinkeln och varning för korsande trafik.


Lincoln Nautilus 2024 Priser och tillgänglighet

Lincoln Nautilus 2024 finns i sex utrustningsnivåer: Premiere (51 810 euro), Premiere Hybrid (53 310 euro), Reserve (56 145 euro), Reserve Hybrid (57 645 euro), Black Label (75 860 euro) och Black Label Hybrid (77,360 euro). ). . De icke-bindande rekommenderade priserna inkluderar redan 1 395 euro för destinationen.

Priset är ett betydande hopp jämfört med tidigare Nautilus, den grundläggande Premiere-versionen kostar runt 5 000 euro mer. Orderböckerna för Nautilus 2024 är nu öppna och de första leveranserna börjar i början av 2024.

Foton och källa: Lincoln Motor Company.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar