Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Med sin attraktiva front och tre sätesrader, är den Acura MDX 2023 familjevänlig transport i premiumförpackning. För att öka sin attraktionskraft har Acura också gett sin SUV-flaggskepp skarp hantering – särskilt i den prestandaorienterade S-versionen. Accelerationen är snabb för en SUV av denna storlek, även med 290-hk V-6 under huven.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Vid uppgradering till Type S byter Acura dock ut den 3,0-liters turboladdade V6:an med 355 hk mot standardfyrhjulsdrift. MDX:s interiör är onekligen förstklassig, men den stämmer inte riktigt med de påkostade interiörerna hos konkurrenter som Genesis GV80 , den Mercedes Benz GLE-klassen och Volvo XC90 upprätthålla. Den som kan stå ut med detta kommer att upptäcka att MDX inte bara är billigare än dessa fordon, utan också roligare att köra.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

MDX ser inga fysiska förändringar i år, men Acura har en tvåårig/24 000 mil gratis planerad underhållsplan och fri tillgång till AcuraLink-anslutningsplanen i tre år för varje 2023-modell.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Som körentusiaster fascinerar Type S oss främst på grund av dess prestandaambitioner. För köpare som letar efter en välutrustad lyxig crossover utan sportig stil rekommenderar vi utrustningsnivån Technology med bekvämligheter som läderklädsel med kontrastsömmar, dimbar innerbelysning, 12-högtalare ELS Studio stereosystem och låghastighets automatisk nödbroms fram. och bak.

motor, transmission och prestanda

Den vanliga MDX drivs av en 3,5-liters V6-motor på 290 hästkrafter kopplad till en 10-växlad automatlåda. Framhjulsdrift är standard, fyrhjulsdrift finns som tillval. Den sportiga Type S-modellen drivs av en 3,0-liters turboladdad V6-motor som utvecklar 355 hk och levereras som standard med fyrhjulsdrift. Vår provkörning av Advance-modellen med fyrhjulsdrift och standarddrivlina visade på förvånansvärt smidig hantering och kraftfull acceleration. När vi provade Type S berömde vi den för samma smidiga åktur och uppskattade den extra kraften, men ifrågasatte om denna modell också förtjänade Type S-märket. Type S är dock mätbart snabbare än standardmodellen och tar bara 5,5 sekunder att nå 60 km/h på vår testbana, mot 6,4 sekunder för den mindre kraftfulla modellen.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Basversionen av MDX har ett EPA-bränsleekonomivärde på 19 mpg stadskörning och 26 mpg motorvägskörning. Med fyrhjulsdrift sjunker siffran med 1 mpg på motorvägen. På vår bränsleekonomisträcka på 75 km/h på Autobahn uppnådde vårt fyrhjulsdrivna (A-Spec) testfordon en besvikelse på 22 mpg. Typ S klarade sig något bättre och förbrukade 23 mpg. Besök EPA:s webbplats för mer information om MDX bränsleekonomi.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och last

Interiören i MDX ser ut och känns förstklassig, särskilt i den exklusiva klädseln med fransk-sydda läder på instrumentbrädan och trä med öppna porer kombinerat med metall och svarta accenter. Acura har även utrustat MDX med många bekvämligheter som automatisk klimatkontroll med dubbla zoner, uppvärmda framsäten och läderklädsel. Framstolarna är stödjande och bekväma och kan förses med bekvämligheter som 16-vägsjustering och massagefunktion. Den första och andra sätesraden erbjuder gott om plats för passagerare, men den tredje raden på MDX är endast lämplig för barn. Även om interiören är snyggt designad och erbjuder massor av komfortalternativ, känns den inte lika plysch som hytter från sådana konkurrenter genesis GV80 eller Volvo XC90.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

MDX 2023 har en stor 12,3-tums infotainmentskärm med pekplatta i mittkonsolen, vilket tyvärr är lite frustrerande att använda. En digital, omkonfigurerbar 12,3-tumsskärm är standardutrustning, liksom Apple CarPlay och Android Auto-funktioner, integrerad navigering, en Wi-Fi-hotspot och en trådlös laddningsstation för smartphones. Tekniktrimmet inkluderar ett ELS Studio-stereosystem, medan A-Spec och Advanced-modellerna får ett ELS Studio 3D-system med 16 högtalare.

Acura MDX 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhets- och förarassistansfunktioner

Acura utrustar alltmer sina fordon med förarassistanssystem som standard, och nya MDX erbjuder ett antal önskvärda funktioner. För mer information om MDX krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Automatisk nödbromsning med fotgängardetektering som standard
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare som standard
Acura MDX 2023: priser och egenskaper

Garanti och underhållstäckning

MDX:s garantipaket matchar konkurrenter som denna Buick Enclave och den Lexus GX, med båda märkena som endast täcker den första inspektionen, medan Acura täcker allt under de första två åren eller 24 000 mil.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är sex år eller 70 000 miles.
  • Det kostnadsfria schemalagda underhållet täcks i två år eller 24 000 miles.

Det rekommenderade försäljningspriset för Acura MDX SH-AWD 2023 är 58,625 euro.