Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Så att du inte glömmer, den första Acura Integra Type R, som släpptes 1995, ansågs av många vara det bästa framhjulsdrivna fordonet som någonsin tillverkats. Med det i åtanke lämnades ingen sten ovänd för 2024 års Acura Integra Type S för att möjliggöra återfödelsen av ett ikoniskt prestandamärke som vi aldrig trodde skulle se dagens ljus.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

För inbitna Honda- och Acura-fans med goda minnen från de eldsprängda, högvarviga VTEC-motorerna från det förflutna, kommer 2024 års Integra Type S inte att vara några problem. Frågan är om Integra Type S kan locka yngre köpare till märket trots att den konkurrerar direkt med Honda Civic Type R trots att Hondan har ett lägre grundpris och i princip är samma bil som Acura.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

“Den nya Acura Integra Type S ger turboladdad prestanda och design till vårt varumärkes port”, säger Emile Korkor, assisterande vicepresident, Acura National Sales. “Type S bygger på sin otroliga prestanda och erbjuder betydande förbättringar inom alla områden av körupplevelsen, utan att kompromissa med interiördesign eller vardaglig användbarhet.”

Den starkaste integran

2024 Acura Integra Type S är den mest kraftfulla versionen av modellen, som överträffar den överväldigande Honda Civic Type R med samma prestandajusterade hårdvara. Under huven sitter en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig motor med VTEC och direktinsprutning som levererar 320 hk och 310 Newtonmeter i vridmoment. Trots samma vridmoment har den fem hästkrafter mer än Civic Type R med sin mindre restriktiva aktiva avgasventil.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Trots att den väger 30 pund mer än en Civic Type R, har Integra Type S ett förhållande mellan effekt och vikt på bara 10,1 pund per hk och en specifik effekt på 160 hk per liter – imponerande siffror för en sportig lyxsedan. Motorn överför sin kraft till framhjulen via en nära sexväxlad manuell växellåda med automatisk hastighetsjustering och en differential med begränsad slirning. Acura Integra Type S kommer att testa Hondas rykte för att producera en av de mest raffinerade och lyhörda manuella växellådorna i branschen.

Skönhet med funktion

Acura hävdar att alla karosspaneler framför A-stolparna var speciellt designade för Integra Type S. Den har ett större femkantigt diamantgaller, en ventilerad aluminiumhuv och en större öppning i främre stötfångaren för intercoolern. Type S har också en subtil spoiler på bakluckan, en blank svart diffusor och en trio av avgasrör bak, centrerade som Civic Type R.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Den bredare hållningen är ingen illusion, eftersom Type S har breda stänkskärmar som är 2,8 tum längre och döljer 19-tumshjul med Michelin Pilot Sport 4S sommardäck. På tal om chassit, ärvde Integra Type S Civic Type R:s dubbelaxlade främre fjädring, ett 3,5-tums bredare spår fram, ett 1,9-tums bredare spår bak och en starkare krängningshämmare fram.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Brembo fyrkolvs monoblock bromsok tillverkade av aluminium med tvådelade 13,8-tums bromsskivor fram och 12-tums bromsskivor bak är stödpelarna. Allt är fastskruvat i kroppsstrukturen hos Honda och Acuras ACE-arkitektur (Advanced Compatibility Engineering) och dämpad av adaptiva stötdämpare som garanterar en sportig men ändå bekväm körning.

✓ Du kan också kontrollera:

Lyx, teknik och säkerhet

Acura Integra Type S 2024 har en fyra-sits interiör utrustad med perforerad ultramocka, nötskinn, färgade sömmar och mjuka material. Standardutrustningen inkluderar uppvärmda framsäten, en mörkanodiserad typ S växlingsratt, en 10,2-tums digital instrumentdisplay och en 9-tums infotainmentpekskärm. Apple CarPlay och Android Auto ger förbättrad anslutning, medan det förstklassiga 530-watts, 16-högtalarna ELS Studio 3D-stereosystemet levererar musik av konsertkvalitet.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Passagerare bak kan sträcka på benen i Integra Type S generösa 37,4 tum benutrymme, och bakluckan erbjuder 24,3 kubikfot utrymme för mer funktionalitet. Acura hävdar också att fällning av baksätena skapar tillräckligt med utrymme för en mountainbike eller surfbräda.

Acura Integra Type S 2024: priser och egenskaper

Förare och passagerare skyddas av främre krockkuddar, knäkrockkuddar bak och sidokrockkuddar samt Acuras krockkudde “Catcher’s Mitt”, som minskar risken för hjärnskador vid en krock. Dessutom innehåller Acuras AcuraWatch-svit av avancerade förarassistansteknologier innovativa säkerhetssystem som kollisionsvarning, filbytesvarning, adaptiv farthållare och mer.

Acura Integra Type S 2024 priser

2024 Acura Integra Type S kommer att lanseras i juni och Acura lovar att meddela priser strax innan den officiella försäljningslanseringen. Men med tanke på att en Honda Civic Type R 2023 kostar mindre än 45 000 euro (före återförsäljarleverans) tror vi att ett rekommenderat pris på mindre än 50 000 euro för Integra Type S är möjligt.

Foton och källa: Acura.