Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Toyota Tacoma 2024 är den fjärde generationen av Toyotas mellanstora pickup. Den följer de omarbetade och helt nya versionerna av den populära Sequoia SUV och Tundra fullstor lastbil som introducerades 2022 och delar en liknande TNGA-F-plattform med sina större syskon. Nya Tacoma designades om från grunden för att säkerställa tillförlitlighet, terrängkapacitet och mångsidighet. Han har några knep i rockärmen, inklusive en XtraCab-kropp med en tvåsitshytt och två sängstorlekar.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Toyota Tacoma 2024: vad är nytt?

2024 Toyota Tacoma är ett helt nytt medelstort fordon som kommer att konkurrera med Ford Ranger och Chevrolet Colorado. Den designades och utvecklades av de hårt arbetande anställda på Toyota CALTY Design Centers i Newport Beach, Kalifornien och Ann Arbor, Michigan. Den har en omdesignad front och tjocka karosserier inspirerade av vintage Toyota-lastbilar. Det kan se ut som en tråkig medelstor bil för vissa, men vi tycker att fjärde generationens Tacoma är den vackraste någonsin.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

“Vi hämtade inspiration från våra lastbils-DNA och Toyota Baja racerbilar för att fånga den extrema andan av terrängäventyr”, säger Kevin Hunter, VD för CALTY Design Research. “Vårt primära designmål för nya Tacoma var att på ett autentiskt sätt visa hur våra kunder använder sina lastbilar för tufft, utomhusnöje.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

2024 Tacoma har ett antal designelement som sexkantsgrillen i vintagestil, högt monterade strålkastare, funktionella sidoventiler och spoilers för tak och bakluckor. CALTY-teamet hänvisar till Tacoma 2024:s design som “Tacoma-ness”, ett koncept som betonar prestanda och mångsidighet.

Tillgänglig hybriddrivlina

Toyota gör inte saker med hälften med sin senaste Tacoma. Standardmotorn är en 2,4-liters turboladdad fyrcylindrig med 228 hk och 243 lb-ft. Vridmoment i instegs SR. Men för högre trimnivåer är basmotorn 278 hk och 317 lb-ft. Vridmoment, desto större anledning att hoppa över basen Tacoma SR och SR5. Motorn är kopplad till en åttastegad automatlåda och standard bakhjulsdrift, men en fyrhjulsdrift som tillval finns i kulisserna.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Den goda nyheten är att 2024 Tacoma också är tillgänglig med en sexväxlad manuell växellåda med anti-stall-teknik och automatisk varvtalsanpassning. Den dåliga nyheten är att den manuella växellådan Tacoma bara erbjuder 270 hästkrafter och 310 lb-ft vridmoment.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Höjdpunkten är dock den tillgängliga hybriddriften i-FORCE MAX. Systemet kombinerar en 2,4-liters bensinmotor med en elmotor och ett 1,87 kWh NiMH-batteri för att producera hela 326 hk och 465 Newtonmeter i vridmoment – tillräckligt för att göra fjärde generationens Tacoma till den mest kraftfulla i sin klass. Med det vridmomentet säger Toyota att Tacoma kan klättra en 8-procentig lutning på motorvägen utan att behöva växla ner – en subtil nick till den efterlängtade Tacomas bränsleekonomi som Toyota snart kommer att tillkännage.

Drivlina alternativ

2024 Toyota Tacoma kan konfigureras med en mängd olika typer av drivlinor. Bakhjulsdriften som standard är utrustad med en automatisk spärrdifferential. 4WD-varianterna har en elektronisk tvåväxlad växellåda (med hög/låg växling), en automatisk spärrdifferential och aktiv traction control. Tacoma TRD PreRunner, TRD Off-Road, TRD Pro och nya Trailhunter har också en elektroniskt låsbar bakaxeldifferential. Tacoma Limited har permanent fyrhjulsdrift med centerdifferential.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Hur mycket kan Toyota Tacoma 2024 bära?

2024 Toyota Tacoma kan bogsera upp till 6 500 lbs och har en maximal nyttolast på 1 709 lbs. Nya Tacoma har en handfull tillgängliga trailerteknologier, till exempel: B. digital backspegel, släpbromskontroll med mera.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Tacoma Trail Hunter

Nytt för fjärde generationens Tacoma är Trailhunter, ett terrängfordon utvecklat i samarbete med terrängstorheter som ARB och Old Man Emu (OME). Trailhunter är tillgänglig som en besättningshytt med en säng på fem eller sex fot, och har anpassade och smidda mono-tube-dämpare (med reservoar för bakre stötdämpare), förstärkta dragpunkter bak och en flak med konfigurerbara MOLLE-element.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Dessutom är Tacoma Trailhunter utrustad med 33-tums Goodyear Territory R/T-däck som ökar körhöjden med två tum fram och 1,5 tum bak. Annan standardutrustning inkluderar en främre snorkel, glidplattor i stål, stenskottsskydd, en 20-tums LED-ljusstång med tvåfärgade RIGID-ljus på gallret, en 2400-watts inverter, en luftkompressor integrerad i lastbilsflaket och en mängd olika av Toyota originaldelar och tillbehör, med vilka lastbilen kan anpassas till vilken livsstil som helst.

✓ Du kan också kontrollera:

Tacoma TRD Pro

Vad Trailhunter är för äventyrare som går över land, TRD Pro är att “gå snabbt, ökenlöpningsegenskaper”, Toyota-talar för en lastbil som kan jaga Ranger Raptor. TRD Pro levereras som standard med hybriddrivlinan i-FORCE MAX, ytterligare förbättrad med alternativ som TRD-luftintag och TRD-dubbelt avgassystem med katalysator. Andra funktioner inkluderar LED-strålkastare, en LED-ljusstång med STYRA vita LED-dimljus, ARB-metall bakre stötfångare, TRD-aluminiumsläpplatta och röda dragkrokar.

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Det röda temat fortsätter på underredet med TRD Pro:s röda aluminiumarm, som minskar ofjädrade massor. Karossen är fjädrad av Fox-stötdämpare med intern bypass och tre individuellt inställda dämpningsinställningar. Dessa skräddarsydda stötdämpare tillåter upp till 11 tum markfrigång, och TRD Pro har ny bakre fjädring med flera länkar för ökad smidighet och komfort på vägen.

Listan över uppgraderingar inkluderar svarta TRD-fälgar, 33-tums Goodyear Territory R/T-däck, nya IsoDynamic framsäten med luft-olja stötdämpare och en tre tum bredare kaross.

Modernisering av kabintekniken

2024 Toyota Tacoma kommer som standard med en 8-tums infotainmentpekskärm, med ett mer omfattande 14-tums multimediasystem på de högre utrustningsnivåerna. Den levereras också som standard med Apple CarPlay och Android Auto. Andra bekvämligheter inkluderar trådlös laddning, en smart nyckel, tryckknappsstart, USB-laddningsportar och ett 7-tums digitalt instrumentkluster (12,3-tum på högre trimnivåer).

Toyota Tacoma 2024: priser och egenskaper

Samtidigt lovar Toyota upp till tre gånger mer förvaring under sätena (Tacoma Gas-varianter) med fällbara baksäten som fungerar som lastbäddar. Nya Tacoma har ett JBL-ljudsystem med tio högtalare, en bärbar JBL FLEX-högtalare som fungerar som en mitthögtalare och en löstagbar Bluetooth-högtalare – perfekt för improviserade matlagningar.

Toyota Tacoma 2024 säkerhetsfunktioner

Alla 2024 Tacomas levereras fabriksutrustade med Toyota Safety Sense 3.0, ett omfattande paket som inkluderar förbättrade versioner av Lane Keep Assist, Traffic Sign Assist, Lane Keep Assist med assisterad styrning, automatisk helljus, dynamisk radarfarthållare, förkollisionsdetektering, och proaktiva körassistenter ingår.

Toyota Tacoma-garanti

Toyota Tacoma 2024 har en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti, en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti och en 5-årig, obegränsad körsträcka perforering genom garanti. Dessutom kommer Tacoma-hybrider med en extra 8-årig/100 000 mils hybridgaranti och en 10-årig/150 000 mil batterigaranti.

För extra sinnesfrid kommer varje ny Tacoma med ToyotaCare. Denna plan inkluderar två år eller 25 000 miles av underhåll och två år (obegränsad körsträcka) vägassistans. En utökad garanti är tillgänglig för varje Toyota-fordon, inklusive 2024 Tacoma.

Toyota Tacoma 2024 Priser och tillgänglighet

2024 Tacoma kommer att anlända till återförsäljare i slutet av 2023 som en fyrdörrars Double Cab kaross eller en tvådörrars XtraCab kaross med en fem- eller sex fots säng. Toyota kommer att tillkännage det officiella föreslagna priset för nya Tacoma inom kort, även om vi förväntar oss att basen SR startar runt 29 000 €, TRD Sport på 36 000 € och TRD Pro på under 50 000 €.

Foton & källa: Toyota Germany GmbH.