Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

En gång betraktad som standardfamiljebilen, förblir den medelstora sedanen ett utmärkt alternativ för en prisvärd, pålitlig, bekväm och rolig att köra vardagsbil. Trots dominansen av pickuper, små crossovers och stora stadsjeepar ställ de bästa mellanstora sedanbilarna till skam för alla sportfordon genom att kombinera sittplatser för fem, gott om lastutrymme, skarp hantering och bränslesnål prestanda.

Honda Accord 2023

En stapelvara på amerikanska vägar, Honda Accord var den första bilen från en gammal japansk tillverkare som tillverkades i USA. Sedan dess har den dominerat den medelstora sedanklassen tack vare sin skottsäkra motor, ergonomiska kabin och utmärkta rykte för tillförlitlighet.

De Honda Accord 2023 markerar den elfte generationen av USA:s favoritfamiljesedan. Den toppar vår lista över de bästa mellanstora sedanerna eftersom den har alla de positiva egenskaper som köpare förväntar sig av en familjebil. Honda tappade 2,0-liters turboladdad motor och 10-växlad automat från de tidigare Sport 2.0 och Touring trimlinjerna. Istället har de avancerade varianterna nu en standard hybriddrivlina som uppnår en EPA-klassad kombinerad bränsleekonomi på 48 mpg.

proffs

 • Benutrymme bak
 • Förfinad styling
 • Sportigt körbeteende
 • Utmärkt sikt

Nackdelar

 • Inget AWD-alternativ
 • Högre initial MSRP
Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2023 Honda Accord LX och EX har en 1,5-liters turboladdad fyrcylinder som producerar 192 hk och 192 lb-ft vridmoment. Dess EPA-betyg är 29 stad, 37 på motorvägen och 32 i kombination med en standard framhjulsdrift och kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT).

Accord EX-L, Sport-L och Touring-modellerna har å andra sidan en 2,0-liters sugmotor och en hybriddrift med två elmotorer. Hybriddrivlinan ger 204 hk och 247 lb-ft. Vridmoment till framhjulen samtidigt som du uppnår ett utmärkt resultat på 51/44 i staden och 48 på motorvägen. 2023 Accord är inte tillgänglig med fyrhjulsdrift.

passagerarutrymme och lastutrymme

Elfte generationens Honda Accord är 2,7 centimeter längre än den tidigare modellen och erbjuder 40,8 centimeter benutrymme bak. Bagageutrymmet erbjuder 16,7 kubikmeter lastutrymme, med lägre lyfthöjd och bredare öppning för enklare lastning och lossning. Om du behöver mer utrymme kan du fälla ner baksätena för att bära längre och skrymmande föremål.

Inredning: Supersized Civic

2023 Accord har ärvt Hondas eleganta bikakeformade grill och dolda luftventiler som sågs först på nya Civic. Det finns också ett standard digitalt instrumentpanel och en sju-tums pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto. Accord EX-L, Sport-L och Touring har dock en större 12,3-tums infotainmentpekskärm. Standardutrustningen inkluderar 17-tumshjul, LED-strålkastare, dubbla USB-portar och Wi-Fi-anslutning.

Honda Accord säkerhetsbetyg och funktioner

Honda har 2023 års Accord med den senaste versionen ACE (Advanced Compatibility Engineering) karosskonstruktion byggd för att möta IIHS Side Impact Crashworthiness Evaluation 2.0 och framtida standarder. Den nuvarande tionde generationen Accord är en IIHS Top Safety Pick+ med ett femstjärnigt övergripande säkerhetsbetyg från NHTSA.

Varje ny Accord lämnar Marysville, Ohio-fabriken med Honda Sensing, en samling avancerade körhjälpmedel. I paketet ingår adaptiv farthållare, frontkollisionsvarning, filbytesvarning, automatiskt helljus och filbytesvarning.

Honda Accord garanti

2023 Honda Accord har en tre års/36 000 mil stötfångargaranti, fem års/60 000 mil drivlinagaranti och en fem års perforeringsgaranti för obegränsad körsträcka. Dessutom kommer Hybrid Accords med ytterligare åtta års/100 000 mil högspänningsbatterigaranti. Garantiförlängningsalternativ är tillgängliga för ett avtal.

Honda Accord 2023 Entry MSRP

2023 års Honda Accord finns i sex trimnivåer: LX (28 390 euro), EX (30 155 euro), Sport Hybrid (32 440 euro), EX-L Hybrid (34 085 euro), Sport-L Hybrid (34 420 euro) och Touring Hybrid (38 435 euro).

Toyota Camry 2023

De Toyota Camry 2023 är fortfarande mycket populär trots den åttonde generationen, som presenterades för första gången 2018. Precis som Accord gör Camrys tillförlitlighet och utmärkta värde den till en oumbärlig del av alla toppklassiga sedaner i mellanstorlek. Visserligen ser Camry sportigare ut än den kör, men Toyota har en Camry TRD-variant som tar med racerbeprövad hårdvara till paketet. Även den grundläggande Camry LE har utmärkta utrustningsfunktioner som 17-tumshjul, LED-strålkastare och tvåzons automatisk luftkonditionering.

Dessutom har Camry fyrhjulsdrift som tillval – en fantastisk funktion om du vill ha mer grepp från en familjesedan. Nytt för 2023 är Camry SE Nightshade trim med skräddarsydda 19-tums lättmetallfälgar och svart stil.

proffs

 • Bekväm körkomfort
 • Tillval fyrhjulsdrift
 • Rymlig interiör
 • Rymlig koffert
 • Prisvärd MSRP

Nackdelar

 • Överdrivet väg- och vindljud
 • Svag fyrcylindrig motor
Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2023 Toyota Camry kommer som standard med en 2,5-liters fyrcylindrig motor och en åttaväxlad automatlåda som ger 203 hk och 184 lb-ft. av vridmoment. Denna motor är tillgänglig med standard framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift som tillval. Camry TRD har å sin sida en 3,5-liters V6-motor med 301 hk och olika uppgraderingar som specialfjädring och ett sportigare avgassystem.

Vår favorit är Camry Hybrid, med sin hybriddrivlina på 208 hästkrafter som kombinerar en kontinuerligt variabel transmission (CVT) och framhjulsdrift för en anmärkningsvärd kombinerad bränsleekonomi på 52 mpg. V6-motorn får en EPA-uppskattad 22 city, 32 highway och 26 tillsammans, medan 2,5-litersmotorn får 28/39 city och 32 tillsammans.

passagerarutrymme och lastutrymme

Camrys rymlighet är ett försäljningsargument, och erbjuder 38 tum bakre benutrymme och 15,1 kubikfot lastutrymme i bagageutrymmet. Honda Accord slår Camry när det gäller benutrymme och lastutrymme bak, men med liten marginal. Och precis som Accord har Camry 60/40 baksäten som fälls ner för att bära längre föremål.

Inre layout: Användarvänligt gränssnitt

Toyota Camry slipper onödiga knep och utrustning i sin ergonomiska interiör. Istället kommer den som standard med en sjutums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto-anslutning. Camry XLE har en nio-tums infotainment-pekskärm, klädsel i koskinn, uppvärmda framsäten och trådlös laddning för att nämna några.

Toyota Camry Säkerhetsbetyg och funktioner

Toyota Camry 2023 är en IIHS Top Safety Pick+ med ett fantastiskt femstjärnigt totalbetyg från NHTSA. Alla Camrys levereras fabriksutrustade med Toyota Safety Sense 2.5+, en omfattande svit av avancerade körhjälpmedel som dynamisk radarfarthållare, körfältsvarning, automatisk helljus, igenkänning av trafikmärken och kollisionsundvikande.

Toyota Camry garanti

Toyota Camry 2023 kommer med en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti, en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti och en 60 000 mils korrosionsgaranti på obegränsad körsträcka. Dessutom kommer Camry-hybrider med en hybridgaranti på åtta år/100 000 mil och en batterigaranti på 10 år/150 000 mil. Eventuellt kan garantin förlängas för varje Toyota Camry.

Toyota Camry 2023 inträde MSRP

Toyota Camry finns i sex utrustningsnivåer: LE (27 315 ​​euro), SE (28 855 euro), XLE (32 065 euro), XSE (32 615 euro) och TRD (34 380 euro). Beroende på utrustning och paket kostar Camry Hybrid mellan 29 450 euro och 34 890 euro.

Kia K5 2023

Vi valde Kia K5 framför Hyundai Sonata på grund av dess överkomliga pris och raffinerade design. K5 kommer att lanseras 2021 som Kias nyaste mellanklassbil och ersätter den åldrande Optima. Kia har inte lämnat någon sten ovänd för att ge Accord och Camry värdig konkurrens.

K5 ser bra ut och har en mer känslomässig dragningskraft än Honda och Toyota. Den erbjuder också bekväm hantering, massor av teknik och ett lägre grundpris. Tillsammans med Kias imponerande 10-åriga garanti och den tillgängliga fyrhjulsdriften är K5 en av de bästa mellanstora sedanerna som finns.

proffs

 • Bekväm åktur
 • Vacker styling
 • Rimlig MSRP
 • Lång fabriksgaranti

Nackdelar

 • Lågt takhöjd bak
 • Sportig GT-utrustning fortfarande intetsägande
Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

Utrustningsvarianterna av Kia K5 2023LXS, GT-Line och EX har en kraftfull 1,6-liters turboladdad fyrcylinder som ger 180 hk och 195 lb-ft. ger vridmoment. Kraften skickas till framhjulen via en åttastegad automatlåda, och fyrhjulsdrift finns som tillval för LXS och GT-Line. K5 FWD får ett EPA på 29 city, 38 highway och 32 tillsammans. AWD-varianten har ett EPA-betyg på 25/33 vid stads- och landsvägskörning och 28 kombinerat.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Top-of-the-line GT har en turboladdad 2,5-liters fyrcylindrig bensinmotor som ger 290 hk och 311 lb-ft. av vridmoment. K5 GT finns endast med framhjulsdrift, men har en elegant åttastegad dubbelkopplingsautomat. Trots sin sportigare orientering uppnår Kia K5 GT med framhjulsdrift en genomsnittlig bränsleförbrukning på 24 km/h i staden, 32 km/h på motorväg och 27 km/h tillsammans.

passagerarutrymme och lastutrymme

Kia K5 har en något längre hjulbas än Accord eller Camry, men erbjuder mindre benutrymme bak på 35,2 tum. Dessutom kompromissar K5:s sluttande taklinje bakhöjd för passagerare som är längre än 1,80 m, och det är priset att betala för den eleganta och sportiga siluetten. Å andra sidan erbjuder K5 en bagageutrymmesvolym på 16 kubikmeter, en större bagagerumsöppning, låg instegshöjd och 60/40 delade, fällbara baksäten som gör det lättare att stuva bagage.

Interiör: Fullspäckad med teknik

Det är svårt att tvivla på K5:s värde för pengarna. Basmodellen LXS levereras som standard med LED-strålkastare, klimatkontroll med dubbla zoner, en åttatums pekskärm med trådlös Apple CarPlay och Android Auto, ett ljudsystem med sex högtalare, nyckelfri ingång, fjärrstart samt USB-portar fram och bak. Top-of-the-line GT har 19-tumshjul, ett sportigare chassi, uppgraderade bromsar, en 10,25-tums pekskärm, navigering, trådlös smartphoneladdning och mer.

Kia K5 Säkerhetsklassificeringar och funktioner

Kia K5 är ett IIHS Top Safety Pick+ och har ett övergripande NHTSA femstjärnigt betyg. Alla K5 sedaner kommer också som standard med Kias Drive Wise-paket. Den inkluderar körfältsvarning, kollisionsvarning framåt, uppmärksamhetsvarning, korstrafikvarning, dödvinkelvarning och helljusassistent. Högre trimnivåer har fler säkerhetsnät som adaptiv farthållare, parkeringssensorer och undvikande styrhjälp.

Kia K5 garanti

K5 har en stötfångargaranti på fem år/60 000 mil och en utökad garanti på drivlinan på 10 år/100 000 mil. Trots den långa fabriksgarantin finns det alternativ att förlänga garantin på alla Kia-fordon.

Kia K5 2023 Entry MSRP

Kia K5 2023 finns i fyra utrustningsnivåer: LXS (26 415 euro), GT-Line (27 815 euro), EX (30 315 euro) och GT (32 815 euro).

Subaru Legacy 2023

Subaru har Legacy 2023 uppdaterad med en fräsch fasad bestående av omgjorda LED-strålkastare, en ny frontgrill och en omdesignad stötfångare. Uppdateringarna gör fortfarande Legacy till ett udda val än din typiska Accord eller Camry, men den har alla styrkorna hos Subaru-märket och en mängd nya tekniska funktioner.

Subaru Legacy är den enda utmanaren på vår lista över de bästa mellanstora sedanerna med standardfyrhjulsdrift, vilket gör den till ett solidt val om du bor någonstans med hårda vintrar. Dessutom har alla Legacy-modeller boxermotorer med högt vridmoment som sitter lägre i motorrummet för förbättrad hantering och styrning.

proffs

 • Standard fyrhjulsdrift
 • Stödjande säten
 • Behaglig körkomfort

Nackdelar

 • Styling är en förvärvad smak
 • Distraherande pekskärm i mitten
Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2023 Subaru Legacy kommer som standard med en 2,4-liters boxer-fyra som producerar 182 hk och 176 lb-ft. av vridmoment som genereras. Sport- och Touring-modellerna kommer dock med en turboladdad 2,5-liters boxer-fyra som producerar hela 260 hk och 277 lb-ft. utrustad med vridmoment. Alla motorer är kopplade till en kontinuerlig variabel transmission (CVT) som skickar kraft till alla fyra hjulen med hjälp av Subarus symmetriska fyrhjulsdrift.

Den naturligt aspirerade Subaru Legacy uppnår en EPA-poäng på 27/35 i stadskörning och 30 i blandad körning. Den turboladdade versionen får 23 i staden, 31 på motorvägen och 26 tillsammans.

passagerarutrymme och lastutrymme

Subaru Legacy har kortare hjulbas än Kia K5. Den erbjuder dock mer benutrymme bak (39,5 tum) än Kia, men släpar efter Camry och Accord. Dessutom är bagageutrymmet inte det bästa, på 15,1 kubikmeter, även om det finns tillräckligt med utrymme för stora resväskor eller golfbagar.

Inredning: Ergonomisk & stilren

Liksom Kia K5 får Subaru Legacy höga betyg för sin enkla men eleganta inredning. Fram och mitt finns två sju-tums pekskärmar med Apple CarPlay och Android Auto. De avancerade modellerna får en 11,6-tums pekskärm och ett Harman Kardon-ljudsystem med 12 högtalare. Standardutrustning inkluderar två USB-portar och satellitradio.

Subaru Legacy säkerhetsbetyg och funktioner

Legacy 2023 har en Femstjärnigt totalt betyg NHTSA och är ett IIHS Top Safety Pick. Alla Legacy sedaner levereras som standard med Subaru EyeSight. I paketet ingår automatiskt helljus, filbytesvarning, filbytesvarning, adaptiv farthållare och kollisionsundvikande.

Subaru äldre garanti

2023 Subaru Legacy har en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti och en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti. Garantiförlängningsalternativ är tillgängliga för alla Subaru-fordon, inklusive Legacy.

Subaru Legacy från MSRP

Subaru Legacy 2023 finns i fem utrustningsnivåer: Base (25 415 euro), Premium (27 715 euro), Limited (32 465 euro), Sport (34 915 euro) och Touring XT (38 715 euro).

Nissan Altima 2023

De Nissan Altima 2023 är underdogen på denna lista över de bästa mellanstora sedanerna. Den upptar en unik nisch som pendlar mellan premiumutseendet hos klassiker som Accord och det lägre grundpriset på Legacy och K5. Men den största styrkan med Altima är dess utmärkta bränsleekonomi. Beroende på trimnivå och drivlina uppnår Altima en kombinerad bränsleekonomi på upp till 32 mpg, vilket gör den till en bränslesparare med sittplatser för fem.

proffs

 • bränsleförbrukning
 • AWD tillgänglig
 • Aggressiv styling

Nackdelar

 • Modest hantering
 • Billig inredningskvalitet
Bästa mellanstora sedaner (köparguide 2023)

Drivlina och bränsleförbrukning

2023 Nissan Altima levereras som standard med en naturligt sugande 2,5-litersmotor som ger 188 hk och 180 lb-ft vridmoment. Den har framhjulsdrift och en steglöst variabel automatlåda (CVT) som uppnår imponerande 28/39 i stads- och landsvägstrafik och 32 sammanlagda kilometer i timmen. Men om du väljer den valfria fyrhjulsdriften, sjunker poängen något till 26/36 i stadskörning och 30 på motorväg.

Top-of-the-line Altima SR VC-Turbo har en 2,0-liters, turboladdad fyrcylindrig som producerar upp till 248 hk och 273 lb-ft. av vridmoment som genereras. Trots kraftökningen är bränsleekonomin respektabel med ett EPA-betyg på 25 city, 34 highway och 29 kombinerat. ”VC” i motorns namn står för Variable Compression, en utvecklad av Nissan Processer för att öka motoreffekten och effektiviteten.

Till skillnad från Honda Accord finns Nissan Altima även med fyrhjulsdrift, men endast för modellerna Altima SV, SR och SL. Den mer kraftfulla SR VC-Turbo är endast framhjulsdriven.

passagerarutrymme och lastutrymme

Nissan Altima har en liknande 111,2-tums hjulbas som Camry, men Toyotan har över en tum mer benutrymme bak. Trots detta har Altima anständigt utrymme för fem medelstora vuxna och en rymlig bagageutrymme som sväljer 15,9 kubikfot last. Det slår Camry och Legacy i bagageutrymmet, men inget slår Accord på den här listan.

Inredning: Hyfsad teknisk utrustning

Vi skulle hoppa över basen Altima S och gå direkt till SV med 17-tums lättmetallfälgar, nyckelfri ingång, start med tryckknapp, elförarstol, fyra USB-portar, en åttatums pekskärm, satellitradio plus Apple CarPlay och Android Auto bestämmer. Altima SR VC-Turbo har klimatkontroll med dubbla zoner, ett Bose-ljudsystem med nio högtalare, läderklädsel och mer.

Nissan Altima säkerhetsbetyg och funktioner

2023 Nissan Altima är en IIHS Top Safety Pick+ med ett totalt femstjärnigt betyg från NHTSA. Nissans Safety Shield 360 är standard på alla Altima. Den innehåller avancerade körhjälpmedel som automatisk nödbromsning, filbytesvarning, radarbaserad dödvinkelövervakning, automatisk bakbroms, kollisionsvarning framåt och mer.

Altima SL och SR VC-Turbo har även en 360-graderskamera, trafikskyltsigenkänning och Nissan ProPilot Assist, ett praktiskt förarassistanssystem.

Nissan Altima garanti

Nissan Altima 2023 kommer med en 3-årig, 36 000 mils stötfångargaranti och en 5-årig, 60 000 mils drivlinagaranti, som kan förlängas som tillval.

Nissan Altima inträde MSRP

Nissan Altima 2023 finns i fem utrustningsnivåer: S (26 585 euro), SV (27 385 euro), SR (28 785 euro), SL (33 285 euro) och SR VC-Turbo (36 285 euro).

Bästa mellanstora sedaner: Slutsats

I en mängd crossovers och stadsjeepar föredrar vi fortfarande mellanstora sedaner när styling, körkänsla och funktionalitet är högsta prioritet – för att inte tala om ett lägre, mer överkomligt baspris och bättre bränsleekonomi. Våra fem bästa sedanbilar i medelstora storlek kan, trots deras minskande antal, konkurrera med liknande crossovers.

Volvo Grupp A