Nissan Rogue 2023: priser och egenskaper

Nissan Rogue 2023 kommer med några förändringar efter att ha genomgått en stor omstyling och teknisk översyn 2021. Det är svårt att förneka att Rogue är Nissans mest populära fordon i USA, och det har mest att göra med dess utseende.

Nissan Rogue 2023: priser och egenskaper

Å andra sidan har Nissan Rogue verklig substans under sin rundade plåt och erbjuder bra valuta för pengarna med fantastiska ingenjörs- och säkerhetsfunktioner.

Nissan Rogue 2023: vad är nytt?

Nissan släppte den naturligt aspirerade 2,5-liters fyrcylindriga motorn från Rogue-serien 2022. I dess ställe finns en kraftfullare (och mer bränslesnål) 201-hk, 225-lb-ft, 1,5-liters, trecylindrig, turboladdad motor. vridmoment och en kombinerad förbrukning på 33 mpg. Samma motor kommer att driva alla trimnivåer i Rogue 2023.

Trots att den är liten har Nissans trecylindriga biltillverkarens teknik för variabel kompression. Motorn kan ändra sitt kompressionsförhållande efter önskemål, antingen för att spara bränsle eller för att producera mer dragkraft. En CVT-automatlåda med bredare utväxlingar hjälper till att spara mer bränsle. Framhjulsdrift är standard, men fyrhjulsdrift finns på alla utrustningsnivåer.

✓ Du kan också kontrollera:

Nytt för 2023 års Nissan Rogue SV är Midnight Edition-paketet, en stylinguppgradering som bland annat inkluderar glanssvarta 18-tumshjul, mörklagda exteriöra detaljer och TailorFit läderklädsel. Rogue Platinum och SL Premium kommer också som standard med Amazon Alexa-anslutning.

Nissan Rogue 2023: priser och egenskaper

Utrustningsnivåer & priser

Nissan Rogue 2023 är fortfarande tillgänglig i fyra trimnivåer: S, SV, SL och Platinum. Nedan finner du en översikt över de enskilda utrustningsvarianterna och deras standardutrustning. Priserna inkluderar överföringskostnaderna på 1 295 euro.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Rogue S

Basversionen av Nissan Rogue S börjar på 28 655 euro (FWD) och 30 155 euro (AWD). Den har LED-strålkastare, 17-tums lättmetallfälgar, luftventiler bak, en höjdjusterbar förarstol och två USB-portar. Annan standardutrustning inkluderar en åtta-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto, satellitradio och ett ljudsystem med fyra högtalare.

Rogue SV

Nissan Rogue SV är fullspäckad med önskvärda funktioner som 18-tums lättmetallfälgar, nyckelfri infart, fjärrstart, klimatkontroll med dubbla zoner, elmotor förarstol och uppvärmda speglar. Infotainmentuppgraderingen inkluderar ett ljudsystem med sex högtalare, två extra USB-laddningsportar för baksätespassagerarna och Wi-Fi-anslutning.

SV Premium-paketet lägger till takreling, elmanövrerad baklucka, panoramasoltak, uppvärmda framsäten och klädsel i konstläder. Prissättningen för Rogue SV börjar på €30,345 (FWD) och €31,845 (AWD).

Rogue SL

Nissan Rogue SL börjar på €35 005 (FWD) och €36 505 (AWD). Den har alla funktioner hos SV och SV Premium-paketet, men har ytterligare uppgraderingar som 19-tums lättmetallfälgar, trezons automatisk klimatanläggning, klädsel i nötläder, handsfree baklucka och en 360-graderskamera.

SL Premium-paketet lägger till navigation, en nio-tums infotainmentpekskärm med trådlös Apple Car Play och navigationsbaserad adaptiv farthållare.

Rogue Platinum

Toppmodellen Nissan Rogue Platinum kostar från 38 435 euro (FWD) och 39 935 euro (AWD). Platinaklädsel inkluderar SL Premium-paketet och andra extrafunktioner som trådlös laddning, ett digitalt instrumentkluster, premium kohudskinn och uppvärmda baksäten.

Nissan Safety Shield 360

Alla trimnivåer på Nissan Rogue 2023 har Nissan Safety Shield 360, ett paket med avancerade körhjälpmedel som Lane Keep Assist, Blind Spot Monitor, Collision Warning, Cross Traffic Alert och automatisk bakbromsning. Nissans semi-autonoma körteknik ProPILOT Assist är standard på den förstklassiga Rogue Platinum (tillval på Rogue SL).

Nissan Rogue fabriksgaranti

Nissan Rogue har en stötfångargaranti på tre år och 36 000 kilometer och en drivlinagaranti på fem år och 60 000 kilometer.

Volvo Grupp A