Nissan Murano 2023: Interiör, motor och modifieringar

Nissan Murano 2023 håller onekligen på i åratal, som man brukar säga. Murano, som lanserades 2015, är baserad på Renault-Nissans D-plattform på vilken en mängd olika Renault- och Nissan-fordon som Maxima, Renault Samsung SM7 och Pathfinder är baserade, mogen för en efterträdare. Det ställs mot nyare (och bättre) konkurrenter som Kia Telluride, Hyundai Santa Fe och Chevrolet Equinox för att nämna några, men Murano har också sina styrkor.

Först och främst uppskattar vi Muranos ärliga inställning till en familjecrossover. Den låtsas inte vara en allround crossover (den har löjliga 1 500 lbs. dragkapacitet), men den har fyrhjulsdrift för att klara lätta terrängäventyr.

Den vanliga CVT-växellådan berövar Muranos annars pigga V6:a liv, och styrningen skulle kunna dra nytta av en översyn. Men om prisvärdhet, säkerhet och en rymlig interiör prioriteras, förtjänar Nissan Murano 2023 en andra titt.

Nissan Murano 2023: vad är nytt?

Det finns några små ändringar för 2023 Nissan Murano. För det första finns det nya Nissan-logotyper inifrån och ut. Och så nya lackfärger, Deep Ocean Blue Pearl och Super Black. Den tidigare varianten fick få ändringar förutom ett nytt Midnight Edition-paket som inkluderar mörklagda exteriördetaljer, svarta 20-tumshjul och upplysta dörrtrösklar. Förvänta dig annars att Murano fortsätter med minimala eller inga förändringar under och över huden.


motor och växlar

Nissan Murano 2023 har en 3,5-liters V6-motor som ger 260 hk och 240 lb-ft. ger vridmoment. Framhjulsdrift och CVT-automat är standard, men det finns en fyrhjulsdrift som tillval över linjen om du behöver mer grepp över lös eller hal terräng.


Nissan Murano: standardutrustning och prissättning

2023 Nissan Murano finns i fyra välutrustade utrustningsnivåer: S, SL, SV och Platinum. Våra kostnadsfria och enkla sökverktyg* låter dig bläddra bland återförsäljarnas lager enligt ditt schema. Priserna nedan inkluderar överföringskostnaderna på 1 295 EUR.

Murano S

Basversionen av Nissan Murano S börjar på 34 955 euro (FWD) och 36 655 euro (AWD). Standardutrustningen inkluderar 18-tumshjul, nyckelfritt insteg, LED-strålkastare, dubbelzons klimatkontroll och fyra USB-portar. Den har också en åtta-tums infotainmentpekskärm med ett ljudsystem med sex högtalare, satellitradio och Apple CarPlay/Android Auto-anslutning.

Murano SV

Nissan Murano SV börjar på €38,495 (FWD) och €40,195 (AWD). Denna utrustningsnivå erbjuder mer standardutrustning som LED-dimljus, takreling, fjärrstart av motorn, uppvärmda ytterbackspeglar, uppvärmda och eldrivna framsäten och konstläderklädsel.

Murano SL

Nissan Murano SL börjar på €42,455 (FWD) och €44,155 (AWD). För detta pris har den all standardutrustning från SV. Den har dock flera uppgraderingar som större 20-tums hjul, interiör omgivande belysning, äkta läder, ett Bose premiumljudsystem med 11 högtalare, en surroundkamera, standardnavigering och en högtalartelefon. Andra extrafunktioner inkluderar uppvärmt styre, uppvärmda baksäten och minnesinställningar för förarstolen.

Murano Platinum

Topplistan Nissan Murano Platinum börjar på €46,505 (FWD) och €48,205 (AWD). Den dyraste Murano erbjuder ventilerade framsäten i premiumläder, panoramasoltak och elektriskt justerbar ratt.


Standard säkerhetsfunktioner

Safety Shield 360, en samling avancerade förarassistanssystem, kommer som standard på alla utrustningsnivåer på 2023 års Nissan Murano. Säkerhetspaketet innehåller kollisionsvarnare, döda vinkeln, automatisk bromsning bak, filbytesvarning och parkeringssensorer bak. Mellanbilen Murano SV har också en adaptiv farthållare.


Nissan Murano fabriksgaranti

Alla Nissan Murano 2023 lämnar monteringsfabriken i Smyrna, Tennessee med en treårig, 36 000 mil stötfångare-till-stötfångare-garanti, en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti och en femårig, obegränsad körsträcka korrosion och perforeringsgaranti. En utökad garanti kan ge dig extra trygghet om du är orolig för långsiktiga underhållskostnader.

Volvogrupp-a