Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Nissan Altima 2023 är fortfarande en del av den sjätte generationen som debuterade 2019 och är ett värdigt alternativ till mellanstora sedaner som Toyota Camry eller Honda Accord. Altima är en rymlig, praktisk och förvånansvärt ekonomisk familjesedan.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Den är också unik med sin valfria turboladdade motor med variabel kompression och fyrhjulsdrift. Den är inte lika smidig att köra som Honda Accord eller lika raffinerad som Toyota Camry, men Altimas enastående tillgångar är värda att överväga.

Nissan Altima 2023: vad är nytt?

Nya Nissan Altima visar en uppfriskande sida med sin uppdaterade V-Motion-frontgrill, nya LED-strålkastare med integrerade kör- och signalljus samt fyra nya design av lättmetallfälgar (17 och 19 tum). Altima har också det nya Nissan-märket på den omdesignade frontgrillen.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Två nya lackfärger finns tillgängliga – Garnett Pearl Metallic och Grey Sky Pearl – tillsammans med andra alternativ som Scarlet Ember Tintcoat, Brilliant Silver Metallic, Gun Metallic och Deep Blue Pearl för att nämna några.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Altimas SL-trim är helt nytt för 2023 och ersätter förra årets Platinum-trim. Dessutom kommer SL och SR VC-Turbo som standard med en 12,3-tums pekskärm överförd från den fräscha Nissan Armada. Det nya infotainmentsystemet erbjuder trådlös Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning samt en WiFi-hotspot och trådlös laddning av smartphones.

Nissan Altima 2023 drivlina

Nissan Altima S, SV, SR och SL levereras som standard med en naturligt aspirerad 2,5-liters fyrcylindrig som utvecklar 188 hk och 180 lb-ft. av vridmoment med framhjulsdrift. Om du väljer tillvalet fyrhjulsdrift sjunker siffrorna något till 182 hk och 178 lb-ft. av vridmoment. Oavsett drivlina är den enda tillgängliga växellådan Nissans Xtronic kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT). Altima SR har paddelväxlare för att simulera virtuella växlingar.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper
Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Nya Altima SR-VC Turbo finns däremot bara med framhjulsdrift. Ändå har den en kraftfullare 2,0-liters turboladdad motor med variabel kompression som producerar hela 248 hk och 273 lb-ft. av vridmoment som genereras. Nissans variabel kompressionsteknik varierar kompressionsförhållandet mellan 8:1 och 14:1 för bättre prestanda och högre effektivitet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper
Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Nissans intelligenta fyrhjulsdrift är tillgängligt för hela 2023 års Altima-sortiment. Systemet kan rikta 100 procent av motorns vridmoment till framhjulen eller tillämpa en 50:50-delning mellan fram- och bakhjul för att optimera grepp, grepp och hantering. Fyrhjulsdrivna Altima-modeller har starthjälp i backe och en bromslåsningsdifferential.

✓ Du kan också kontrollera:

Nissan Altima 2023 bränsleförbrukning

  • Altima 2,5-liters S, SV, SL FWD: 28/39 urban/extra-urban och 32 kombinerad.
  • Altima 2,5-liters S, SV, SL AWD: 26/36 urban/extra-urban och 30 kombinerad.
  • Altima 2.5L SR, Platinum FWD: 27/37 urban/motorväg och 31 kombinerad.
  • Altima 2.5L SR, Platinum AWD: 25/35 urban/motorväg och 29 kombinerat.
  • Altima SR-VC Turbo 2,0-liters FWD: 25/34 urban/motorväg och 29 kombinerat.

Nissan Safety Shield 360 och ProPilot Assist

Altima levereras som standard med Nissan Safety Shield 360, ett omfattande aktivt säkerhetspaket som inkluderar automatisk nödbromsning (med fotgängardetektering), filbytesvarning, automatisk bakbroms, radarbaserad dödvinkelövervakning, kollisionsvarning framåt och tvärtrafik bakifrån varna. Altima SL och SR-VC har också 360-graders fordonsövervakning och igenkänning av trafikmärken.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper
Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Dessutom är Nissans ProPilot Assist standard på Altima SL och SR VC-Turbo (tillval på Altima SV). Systemet har en framåtriktad kamera, radar och sensorer som hjälper föraren att hålla sig i körfältet, hålla en inställd hastighet och till och med hålla Altima fast i trafiken.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Nissan fabriksgaranti

Nissan Altima kommer med en 3 års garanti på stötfångaren på 36 000 mil och en 5 års garanti på 60 000 mil på drivlinan. En utökad garanti kan ge dig extra trygghet om du är orolig för långsiktiga underhållskostnader. Den här användbara guiden ger dig mer information om utökade garantier för Nissan-fordon.

Nissan Altima 2023: priser och egenskaper

Nissan Altima 2023: Prissättning och tillgänglighet

Nissan Altima 2023 kommer att finnas på återförsäljare i USA i höst.

Volvo Grupp A