Chrysler 300C 2023: Interiör, motor och modifieringar

År 2023 kommer ridån att falla för Chryslers arvsrika 300 sport-lyxsedan. Lite har förändrats sedan debuten av första generationens 300 2005. Den väletablerade biltillverkaren har hållit 300:an något fräsch med mindre uppdateringar under sin 18-åriga historia, men års Chrysler 300C 2023 får den mest betydande förändringen. Standard 300 är tillgänglig med en V6- eller V8-motor med fram- eller fyrhjulsdrift, medan 300C har en kraftfull 6,4-liters Hemi V8 för att fira det senaste ryktet om den sanna amerikanska familjemuskelbilen.

“Chrysler 300 förvandlade bilvärlden på många sätt, och vi kommer att fortsätta att bära denna uppfinningsanda när vi förvandlar Chrysler med en helt elektrifierad framtid och banbrytande kundupplevelser”, säger Chris Feuell, Chrysler Brand Chief Executive Officer.

Chrysler 300C 2023: Vad är nytt?

Det är inte svårt att se hur Chrysler 300 har lyckats hålla sig relevant mitt i en mängd liknande crossovers och stadsjeepar. Det är en av få som erbjuder lyx och prestanda i europeisk stil utan att göra en stor buckla på ditt bankkonto. Begränsad till 2 000 exemplar för den amerikanska inhemska marknaden (med ytterligare 200 exemplar för Kanada), Chrysler 300C har en 6,4-liters Hemi-V8 under huven, som producerar 485 hk och 475 lb-ft. ger vridmoment. Kraften skickas till bakhjulen via en TorqueFlite åttaväxlad automat, som enligt Chrysler är optimerad för snabba växlingar och bättre bränsleekonomi.

Chrysler 300C är en stor sedan, men med sina nya möjligheter kör den som en sportbil. Chrysler uppger att den accelererar från 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder och har en topphastighet på 160 km/h – tillräckligt med momentum för att ta sig fram längst till vänster på motorvägen med hög hastighet. Dessutom slår 300C en kvartsmil på 12,4 sekunder.

Vi har en känsla av att 300 snart kommer tillbaka som en ren elbil. Detta är mer än en dröm eftersom Dodge och dess Charger Daytona SRT Concept är under samma Stellantis-paraply, men vi kommer att korsa den bron när vi kommer dit. Det kan bli en kamp i uppförsbacke för Chrysler när det kommer till elfordon, eftersom vissa undersökningar visar att Chrysler har låg konsumentlojalitet.


Förbättrad hårdvara

För att nya Chrysler 300C ska stanna kvar på asfalten finns det ett antal beprövade högpresterande komponenter. Den har ett aktivt dämpande chassi som sköter balansgången mellan komfort och fasthet.

3.09-differentialen med begränsad slirning ger förbättrat grepp, grepp och hantering. Nya Chrysler 300C har också ett aktivt avgassystem som sträcker sig från mjukt till högt, medan fyrkolvs Brembo-bromsar ger den stoppkraft som behövs för en så stor bil.


jubileumsstyling

Nytt för Chrysler 300C är trefärgade bokstäver på grillen och bakluckan. Exteriören får svarta kromade accenter på grillen och nedre fasaden, medan strålkastarna och bakljusen får rökta linser för att skapa en dyster stämning. Den begränsade upplagan 300C får 20-tums smidda hjul (med däck för hela säsongen) och svarta rundade avgasrör.

Det svarta temat fortsätter inuti med svart Laguna-läderklädsel, kontrasterande silversömmar, kolfiberaccenter och svart pianolack. Det finns en uppvärmd ratt, ventilerade framsäten, en 8,4-tums Uconnect infotainmentpekskärm, ett 19-högtalare Harman Kardon premiumljudsystem och Apple CarPlay med Android Auto-anslutning. När det kommer till säkerhet erbjuder Chrysler 300C 2023 Lane Keep Assist, Advanced Brake Assist och kollisionsvarning i full hastighet.


Chrysler 300C 2023: Prissättning och tillgänglighet

Chrysler 300C 2023 har ett grundpris på 55 000 euro och kan beställas nu. Köpare kan välja mellan tre färger: Velvet Red, Bright White och Gloss Black.

Volvogrupp-a