Chrysler Pacifica 2023: priser och egenskaper

De Chrysler Pacifica 2023 och dess minivan-bröder kanske aldrig får det erkännande de förtjänar som enastående familjevänliga nyttofordon i SUV-eran. Chrysler går till och med så långt som att hävda att dess minivan kan rymma upp till 60 liter mjölk, vilket omdefinierar vad det innebär att gå från noll till hundra. Pacifica är synonymt med komfort och är den enda skåpbilen som är smart nog att kunna sänka andra sätena i golvet för att göra mer plats för last.

Chrysler Pacifica 2023: priser och egenskaper

Pacifica finns med fram- eller fyrhjulsdrift och är den enda minivan i sitt segment som erbjuder plug-in hybriddrift. Standarddrivlinan består av en 287 hk V6-motor kopplad till en nio-växlad automatlåda. Den kombinationen gör Pacifica ganska effektiv på motorvägen, även om den inte får Chryslers folk att röra sig lika snabbt som konkurrenterna gillar det Kia Carnival eller den Honda odyssé

Vad är nytt för 2023?

Vår mest populära minivan återvänder i år utan några större förändringar eller uppdateringar. Chrysler har bara uppdaterat Pacifica något sedan 2021 års ansiktslyftning.

Mellanklassmodellen Touring L erbjuder den bästa blandningen av funktioner och värde, eftersom den erbjuder många extra bekvämligheter jämfört med basmodellen Touring. Standardutrustningen inkluderar en uppvärmd ratt, perforerad läderklädsel, uppvärmda framsäten och 18-tumshjul. Vi är nöjda med framhjulsdriften, men förstår att vissa kunder vill ha den extra säkerhet som tillvalet fyrhjulsdrift ger denna skåpbil. Vi skulle dock rekommendera att hålla fast vid den vanliga 3,6-liters V6:an, eftersom vi har haft vissa tillförlitlighetsproblem med vår långa Pacifica Hybrid över 25 000 miles.

motor, transmission och prestanda

Det är inte den snabbaste minivan vi har testat, men framhjulsdrivna Pacifica är långt ifrån trög (den slår 60 km/h på 7,3 sekunder, vilket är mellanklass) och känns väldigt livlig på stan. Som ren bensinmotor har Pacifica en 3,6-liters V6-motor med 287 hk och en niostegad automatlåda under huven. Pacifica Hybrid har mindre effekt totalt sett (endast 260 hk) med sin 3,6-liters V6 och två elmotorer som drivs av ett 16,0 kWh litiumjonbatteri. I våra tester behövde Pacifica Hybrid 0,5 sekunder längre för att spurta till 100 km/h än sin kraftfullare bror.

Chrysler Pacifica 2023: priser och egenskaper

dragkapacitet och nyttolast

Den maximala dragkapaciteten för Chrysler Pacifica är 3600 lbs. Chrysler rekommenderar inte att du bogserar Pacifica Hybrid.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

En minibuss ska inte bara vara platsbesparande, utan också ekonomisk i förbrukning. Pacifica Limited vi testade uppnådde imponerande 31 mpg på motorvägen i 75 km/h. Pacifica Hybrid kan resa upp till 33 miles på elektrisk kraft, enligt EPA, och har en kombinerad bränsleekonomi på 84 mpg. I stadskörning körde vi EPA:s beräknade 33 mil. På motorvägen körde Pacifica Hybrid 23,4 miles på enbart elektrisk kraft innan bensinmotorn startade.

Interiör, komfort och lastning

Pacifica är luftig, rymlig och packad med förvaringsfack, mugghållare, utdragbara hyllor och anslutningsmöjligheter. Passform, finish och material är anständigt, men det finns några billiga plastdelar som lurar inuti. De avancerade Limited- och Pinnacle-modellerna har högre mittkonsoler som flyter sömlöst in i instrumentbrädan, vilket ger dem en SUV-liknande känsla. Den snygga Pinnacle-modellen kommer med quiltad läderklädsel och erbjuder till och med matchande svankstöd för andra radens kaptenssäten – en funktion som vi inte har sett sedan den ultralyxiga Mercedes-Maybach S-Klass senast besökte vårt kontor.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Pacificas lager Stow ’n Go säten är mindre vadderade än konkurrentens säten. Detta beror på att dessa säten måste fällas in i golvet i skåpbilen. För att kompensera för Pacifica Hybrids utelämnande av andra radens Stow ’n Go-säten (batteripaketet tar upp allt underredets förvaringsutrymme), lade Chryslers ingenjörer till extra stoppning till standardkaptenssätena. När det gäller att dra laster gör Pacifica ingen besviken. Med andra och tredje sätesraden nedfällda kunde vi ta emot 53 handbagage. En inbyggd dammsugare är tillval, men tar plats som annars skulle kunna användas för ett valfritt minireservdäck.

infotainment och uppkoppling

Chryslers Uconnect 5 infotainmentsystem visas på en lysande 10,1-tums pekskärm inramad av luftkonditioneringsventilerna i skåpbilens instrumentbräda. Uconnect 5 erbjuder en omkonfigurerbar hemskärm och Amazon Alexa-integration. Den erbjuder Apple CarPlay och Android-integration bil , som kan anslutas trådlöst, samt en Wi-Fi-hotspot. Ett underhållningssystem i baksätet (tillval) erbjuder dubbla pekskärmar för barnunderhållning och kan utrustas med Amazon Fire TV, som ger tillgång till filmer och TV via inbyggda streamingappar. Inuti Pacifica finns upp till 12 USB-portar, inklusive några USB-C-portar som erbjuder snabbare laddningshastigheter för smarta enheter.

Chrysler Pacifica 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Säkerheten hos Pacifica understryks av nästan alla förarassistansfunktioner man kan tänka sig idag. För mer information om Pacificas krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Standard dödvinkelmonitor med bakre korstrafikvarning
  • Standard adaptiv farthållare och filbytesvarning

garanti och underhåll

Chrysler erbjuder ett garantipaket som är vanligt i denna klass. De kia Carnival erbjuder längre körtider, men Pacifica tillåter längre vägassistans. Pacifica Hybrid har en garanti på 10 år/100 000 mil på hybridkomponenterna.

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Hybridkomponenter täcks i 10 år eller 100 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Det rekommenderade försäljningspriset för Chrysler Pacifica 2023 är 54 885 euro.

Volvo Grupp A