Volkswagen Taos 2023: Priser, ändringar, tekniska data

Instegssuven från Volkswagen relanserades för 2022 och har snabbt blivit en av det tyska märkets mest sålda modeller. För VW Taos 2023 finns det nytt innehåll för alla utrustningsnivåer. Taos ligger under Tiguan i VW:s SUV-sortiment och tävlar i den hårt ockuperade klassen av subkompakta SUV:ar med bl.a. Honda HR-V och den Kia Seltos .

Vad är nytt?

  • Automatisk nödbromsning, övervakning av döda vinkeln och övervakning av tvärtrafik bak är standard på alla utrustningsnivåer
  • Taos S 4Motion AWD levereras som standard med 18-tumshjul, som ersätter förra årets 17-tumshjul.
  • Standard panoramasoltak på Taos SEL

vad vi tycker

En av våra främsta kritiker mot Taos för andra årsmodellen tog Volkswagen snabbt upp och inkluderade mer aktiva säkerhetsfunktioner. Vi är fans av den lilla SUV:n för dess rymliga interiör och premiummaterial i utvalda områden. Chassit är designat för komfort och spänst, men med dubbelkopplingsväxellådan är SUV:n lite trög när man sätter iväg. Det kan också bli dyrt, vilket är ett större problem i ett instegssegment med många andra alternativ. Den bästa versionen av crossovern kan vara den fyrhjulsdrivna modellen, som erbjuder snabb acceleration, nästan omärklig turbofördröjning, mjuka uppväxlingar och snabba nedväxlingar.


prestanda och bränsleförbrukning

Som de flesta Jetta-sedaner kommer Taos 2023 som standard med en turboladdad 1,5-liters radmotor som ger 158 hk och 184 Nm i vridmoment. Den framhjulsdrivna Taos har en åttastegad automatlåda, de fyrhjulsdrivna modellerna har en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

När detta skrivs har EPA bara uppskattningar för 2023 Taos med AWD som uppnår 25/32 mpg stad/motorväg. Taos 2022 FWD betygsattes till 28/36 mpg, och vi förväntar oss inte att det kommer att förändras nämnvärt för 2023. AWD bränsleekonomi är jämförbar med 2023 års bränsleekonomi kia Seltos AWD med sin något större turboladdade fyrcylindriga som uppnår en förbrukning på 25/30 mpg. Seltos FWD använder en naturligt aspirerad inline 2,0-litersmotor som är ungefär lika effektiv som Taos FWD:s turboladdade fyrcylindriga på 29/35 mpg.


säkerhetsfunktioner

IQ Drive aktiva säkerhetsfunktioner kommer att vara standard på Taos från 2023. Tidigare endast standard i den förstklassiga SEL-modellen, dessa inkluderar ett filbytesvarningssystem, adaptiv farthållare, automatisk nödbromsning och övervakning av döda vinkeln och tvärtrafik bak. Funktioner som bakre parkeringssensorer, trafikskyltigenkänning och adaptivt helljus är reserverade för toppmodellen.


lastutrymme och inredning

Lastutrymmet för 2023 framhjulsdrivna och fyrhjulsdrivna Taos skiljer sig avsevärt, eftersom AWD-modellen har ytterligare drivkomponenter. sådana konkurrenter Honda HR-V och Kia Seltos har något mer benutrymme framtill, men Taos FWD erbjuder mest lastutrymme.

Benutrymme (fram/bak) Lastutrymme (säten upp/ner)
Volkswagen Taos FWD 40,1/37,9 tum 27,9/65,9 kubikfot
Volkswagen Taos AWD 40,1/37,9 tum 24,9/60,2 kubikfot
Honda HR-V 41,9/37,7 tum 24,4/55,1 kubikfot

teknologi

De som väljer basmodellen Taos 2023 S får automatiska LED-strålkastare och LED-bakljus, startknapp och ett 8,0-tums digitalt instrumentkluster. I SE-versionen växer crossoverns infotainmentpekskärm från 6,5 till 8,0 tum, fyra högtalare blir sex och App-Connect (trådlös istället för trådbunden) möjliggör kompatibilitet med Apple CarPlay och Android bil . Trådlös laddning, nyckelfritt insteg, fjärrstart och uppvärmda framsäten (finns även på Taos S AWD) med en åttavägs justerbar förarstol är också standard på SE.

Taos 2023 SEL kommer nu som standard med panoramasoltak, kurvljus, strålkastare och regnavkännande vindrutetorkare. Till toppmodellens standardutrustning hör även en uppvärmd ratt, en automatiskt avbländande innerspegel, ett 10,3-tums digitalt instrumentkluster och åtta högtalare.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar