Volkswagen Taos 2022: priser och egenskaper

Den nya småbilsmodellen Volkswagen Taos 2022 är avsedd att täppa till luckan i Volkswagen crossover -linje. Som du säkert vet är VW en av världens största biltillverkare. Efter tillkännagivandet av den helt elektriska versionen ID.4 kommer den nya prisvärda crossover Taos att komma i butik någon gång nästa år. Den kommande modellen ser attraktiv ut och är mindre än den kompakta Tiguan. Dessutom kommer det med ett bra paket med funktioner, inklusive ett AWD -system, massor av förarassistans och mycket mer.

Volkswagen Taos 2022 exteriördesign

Den nya Volkswagen Taos 2022 är nästan en fot kortare än Tiguan och mer kompakt. Det är viktigt att notera att Taos är en crossover, inte en SUV. Denna modell är baserad på samma plattform som bilar använder enligt den information som finns tillgänglig för oss.

Sammantaget känns formspråket igen och denna modell kan lätt förväxlas med Tiguan. Den helt nya Taos har nästan samma fram- och baksida. Det känns igen av ett svart galler och snyggt formade LED -strålkastare.

Interiören ser premium ut

I interiören har Volkswagen Taos 2022 många liknande utrustningsfunktioner som den större Tiguan. Infotainment -displayen är dock mycket lik de enheter vi såg i den nuvarande Jetta. Den kanske mest märkbara uppdateringen är ett bekvämare framsäte. Nya Taos erbjuder uppvärmnings- och ventilationsstolar som är mer stödjande än de i Tiguan och Atlas.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Den bakre bänken erbjuder inte samma komfortnivå som den främre bänken, men erbjuder tillräckligt med benutrymme för vuxna med medelhöjd. Jämfört med lastutrymmet i den större Tiguan -modellen erbjuder nya Taos lite mindre än 38 kubikfot med den andra raden upphöjd. Precis som franchisetillverkaren Peugeot erbjuder Volkswagen ett panoramavridande tak som standard, vilket förstärker det luftiga intrycket.

Volkswagen Taos 2022 möjliga motorer

Vid denna tidpunkt har VW inte specificerat vilken motor som kommer att erbjudas med den senaste medlemmen, Volkswagen Taos 2022 . Många webbplatser har dock uppgett att nya Taos kommer att använda några av de befintliga drivlinorna. Den första kandidaten är en 2,0-liters turbo fyrcylindrig med 184 hk. Samma motor driver den större versionen av Tiguan. Ett annat alternativ är en 1,4-liters som ger 147 hk. Denna motor används också för att driva den berömda VW Jetta.

Som med de flesta crossovers idag kommer Taos att använda standard framhjulsdrift och en åttastegad automatlåda. AWD -inställningen erbjuds troligen som ett alternativ. Med tanke på bränsleekonomins ringa storlek och vikt bör den nya delkompaktövergången erbjuda imponerande bränsleeffektivitet.

Pris och utgivningsdatum

Den nya lilla Volkswagen Taos 2022 är modellen som, tillsammans med den helt elektriska ID.4 -modellen, kommer att fylla luckan i Volkswagen -serien. Enligt den senaste informationen kommer den nya modellen att vara mycket prisvärd. Det skulle börja på bara 22 000 euro.

Priset varierar naturligtvis beroende på utrustningsvariant. Enligt vår information kommer Taos att finnas i versionerna S, SE, SEL och R-Line. Den tyska tillverkaren förväntas släppa den nya delkompakt crossover någon gång år 2021.

Volvo Grupp A