VW Taigo 2022: priser och egenskaper

Det är dags, den första SUV-kupén från VW har firat premiär. Den VW Taigo är en trendig lifes som likt en crossover, har en hel del att erbjuda i form av utseende och dagligt bruk. Vi har bilderna och all information till dig.

VW Taigo 2022: priser och egenskaper

Den nya SUV- coupén VW Taigo 2022 har nu presenterats officiellt. Som livsstilsmodell är crossovern tänkt att erövra ett nytt kundsegment inom småbilssektorn. Chanserna är inte dåliga, för förutom modern teknik passar Taigo även som vardagsbil. Vi har alla detaljer för dig.

  • VW Taigo firade premiär
  • Sportig SUV-coupé inom småbilssektorn
  • Placerar sig bredvid T-Cross
  • Enklare erbjudandestruktur hos Tagio
  • Teknik från högre klasser
  • 95 till 150 hk bensinmotorer
  • Marknadslansering i slutet av 2021
  • Priserna är ännu inte kända

VW Taigo 2022 priser och försäljningsstart

Nya VW Taigo har nu presenterats och bör vara på marknaden i slutet av 2021. Vad det kommer att kosta är ännu oklart. VW T-Cross börjar på 19 300 euro, grundpriset på Taigo bör enligt oss också ligga runt 20 000 euro.

VW Taigo 2022: priser och egenskaper

VW Taigo 2022 tekniska data och exteriördesign

Taigo ser kraftfull ut, den mest iögonfallande är verkligen den coupéliknande siluetten, genom vilken C-stolpen lutar kraftigt framåt. Inom småbilssegmentet är Taigo unik här. Om du tittar på taigon från sidan kan du se skarpa linjer som är mycket exakt styrda. Överhänget har förlängts bakåt för att göra fordonet mer funktionellt.

En titt baktill visar smala, tvådelade LED-bakljus.

Sammantaget gör Taigo ett robust och modernt intryck. På grund av dess kompakta dimensioner kommer Taigo säkert att gilla att köra sina varv i staden. Med sina kompakta mått, som motsvarar en längd på 4,27 meter, en höjd på 1,49 meter och en bredd på 1,76 meter, ska den enkelt få tag i en parkeringsplats. Hjulbasen är 2,57 meter, vilket är bra för denna fordonskategori och erbjuder passagerarna mycket komfort.

Den crossover-typiska upphöjda sittställningen ger en bra överblick, vilket ska glädja såväl unga kunder som moderna och själsjuka äldre i taigo.

Med Taigo har VW lyckats skapa en visuellt oberoende modell som har all exteriörbelysning i LED-teknik. I aktern finns en genomgående ljusremsa som gör att taigon ser lite bredare ut.

VW Taigo 2022: priser och egenskaper

Motorer

Vid tidpunkten för marknadslanseringen kommer det bara att finnas bensinmotorer. De effektiva TSI-motorerna från VW är utrustade med tre eller fyra cylindrar. Taigo har framhjulsdrift och manuell växellåda med fem eller sex växlar som standard.

1,0-liters och 1,5-liters TSI-motorerna ger mellan 95 och 150 hk och sägs vara extremt ekonomiska. Det är ännu inte klart om Taigo senare även kommer att erbjudas med andra motorer.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Den minsta motorn är 1,0-liters TSI med 95 hk. Toppfarten är 183 km/h, en maximal släplast på 1 100 kg (bromsad) är också möjlig. 1,0-liters TSI i 110 PS-versionen ger lite mer kraft. En 6-växlad manuell växellåda är standard här, men en 7-växlad DSG kan också väljas som tillval. Max 191 km/h kan köras.

Den för närvarande mest kraftfulla motorn är 1,5-liters bensinmotor med 150 hk. En topphastighet på 212 km/h är möjlig här, släpvagnsbelastningen är något högre och är i bästa fall 1 200 kilo.

✓ Du kan också kontrollera:

VW Taigo 2022 interiör och bagageutrymme

En titt inuti avslöjar att det kommer att finnas en modern multimediaratt och att infotainmentsystemet är det senaste baserat på det modulära infotainmentsatsen. Förutom ratten är det knappt några fysiska knappar att se, man får en ganska puristisk touchyta som man även kan manövrera displayen med.

Vill du betala ett tillägg får du delvis automatiserad körning. Detta inkluderar även IQ Drive Travel Assist, som kombinerar automatisk avståndskontroll, ett filbytesvarningssystem, ett miljöövervakningssystem och stadsnödbromsassistenten.

Trots den stilrena coupéformen behöver du knappast kompromissa när det kommer till bagageutrymmet. Taigo har en bagageutrymme på 438 liter. Det är nästan lika mycket som det max som får plats i T-Cross som rymmer 455 liter.

VW erbjuder fyra utrustningslinjer för Taigo: Taigo, Life, Style och R-Line.

Totalt sett försökte VW förenkla erbjudandets struktur och utesluta eventuella motstridiga val mellan enskilda alternativ så bra som möjligt. Beroende på vald utrustning kan Taigo skräddarsys med individuella extrafunktioner. Detta inkluderar till exempel ett takpaket. Så du kan beställa ett kontrasterande tak i svart, som sticker ut från de åtta färgfärger som erbjuds.

VW Taigo 2022: priser och egenskaper

Här är lite mer om de enskilda utrustningslinjerna:

Taigo

Detta är grundutrustningen. Fokus ligger här på funktionalitet och ett bra pris-prestanda-förhållande. Luftkonditionering och LED-strålkastare och bakljus är standardutrustning.

Liv

Här får du en bra mitt, som även innehåller mittarmstöd fram, USB-C-gränssnitt, multifunktionsratt i läder, svarta takreling och fällbara ytterbackspeglar. Den främre delen med tvärbalk i kromlook och 16-tums aluminiumfälgar ingår också i leveransen.

stil

Det första av de två bästa alternativen i stil. Här är optiskt eleganta detaljer i förgrunden. De som väljer denna variant får LED-matrisstrålkastare, 17-tums lättmetallfälgar, parkeringssensorer fram och bak, silver takreling och Digital Cockpit Pro. Det finns också ett uppvärmt framsäte, anpassade stolsöverdrag och anslutningsmöjligheter.

R linje

Den andra toppversionen är R-Line, som fokuserar på sportighet. Både exteriören och interiören understryker Taigos sportiga placering i denna utrustningsvariant. Stötfångarna är i R-design, det vill säga högblank svart kors och längsgående stag. LED matrisstrålkastare och LED-dimljus ingår också. En högblank svart diffusor bak, speciella stolsöverdrag och Digital Cockpit Pro ingår också.

VW Taigo 2022: priser och egenskaper
VW Taigo 2022: priser och egenskaper

Det finns också designpaketet Black Style, där många yttre element hålls i svart, vilket gör Taigo ännu sportigare.

Volvo Grupp A