VW Scirocco 2022: priser och egenskaper

En av de konstigaste halvkombin som finns är definitivt VW Scirocco . Dess profil, särskilt baktill, påminner om en groda. Men vissa anser att Scirocco är en av de snyggaste Volkswagens i modern tid. Tyvärr, enligt de senaste nyheterna, kommer den amerikanska marknaden aldrig att se denna modell igen. VW stoppade produktionen av denna modell redan 2017 och fyra år senare har vi några spännande nyheter. Det verkar som att VW kommer att designa om denna modell en gång till, men bara för den europeiska marknaden. Som ett resultat har den kommande VW Scirocco 2022 renderats och ser argare ut än tidigare.

I allmänhet ser den identisk ut med den senaste Arteon sedan. Men med tanke på att VW använder nästan samma designspråk för alla sina kommande modeller skulle vi inte bli förvånade om VW Scirocco ser ut exakt som den gör på renderingarna.

VW Scirocco 2022 exteriör och interiör

Den senaste VW Scirocco 2022 och Arteon har faktiskt mycket gemensamt. Båda modellerna är attraktiva och vi är glada att renderingarna visar samma tre kromlister i grillen som vi såg på Arteon. Förutom Artteon delar Scirocco också många element från andra modeller. Till exempel är den bakre axeln på den 3-dörrars stulen från den berömda Passat, som ligger till grund för CC-plattformen. Ramlösa dörrar, en låg sittställning och flera delar är också adopterade från Passat.

När det gäller interiören erbjuder VW Scirocco en mycket modern kabin med en del av den senaste tekniken. Utöver det förväntar vi oss dock ett minst 8-tums infotainmentsystem, ett instrumentbrädehölje av syntetiskt läder med präglade sömmar, en ny beröringskänslig ratt, luftmunstycken, Harman Kardon-ljudsystem och ambient interiörbelysning.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Motorrykten

Det finns för närvarande ingen information om motorn för den kommande Scirocco 2022 . Men många föreslog att man skulle använda några av de befintliga VW-motorerna. För det mesta kommer 2-dörrars coupén att använda samma motor som MK8-modellen. Som sagt, vi bör förvänta oss två turbomotorer som erbjuds. Basen är en 1,4-liters turbo in-line 4 med 147 hk och 184 lb-ft vridmoment. Denna motor är som standard utrustad med en 6-växlad manuell växellåda eller som tillval med en 8-växlad automat.

✓ Du kan också kontrollera:

Nästa motor är kraftfullare och driver GTI-modellen. Denna kraftenhet består av en 2,0 liters turbo inline-4 som utvecklar 228 hk och 258 lb-ft vridmoment. Standardväxellådan är också en 6-växlad manuell, medan den automatiska är en 7-växlad dubbelkopplingsautomat.

VW Scirocco 2022 releasedatum, pris

Nästa generation VW Scirocco 2022 kommer till Europa någon gång nästa år och har många uppgraderingar jämfört med föregående generation. VW kommer sannolikt aldrig att ta tillbaka Scirocco till USA baserat på den senaste informationen.

Vissa renderingar är tillgängliga, och det verkar som att den berömda europeiska halvkombin kommer att se inte mindre attraktiv ut än Arteon sedan. Den har samma främre och bakre förkläde samt många extradetaljer inuti. Prissättning är tidiga dagar, men fler nyheter väntar dig under de kommande månaderna.

Volvo Grupp A