VW Passat 2023: Pris, inredning, tekniska data

Tyskarna presenterade i år information om nästa generations VW Passat och diskuterade den regionaliserade drivlinastrategin för Volkswagens långvariga namnskylt. Arbetet på nya VW Passat 2023 har redan startat och mellanbilen, kodnamnet VW B9, kommer att fortsätta på MQB och kommer som en laddhybrid och har en helelektrisk motsvarighet.

MQB-baserad VW Passat 2023 för Europa – utvecklad av Skoda, tillverkad i Bratislava

Enligt Auto Zeitung är Volkswagen-modellen 2023 tänkt att tilltala tjänstebilsförare och familjer med stort utrymmesbehov. Den framtida Passat kommer att dela löpande band i Bratislava med nästa generation av Skoda Superb, vars axelavstånd förväntas bli cirka fem centimeter (2 841 mm) längre. Bålvolymen kan också öka. Dagarna för fyrdörrars VW sedan i Europa är räknade; framtiden tillhör Passat Variant och kanske till och med en ny femdörrars halvkombi.

Till skillnad från coupén VW Arteon får Passat halvkombi inte ha ramlösa dörrar utan klassiska dörrkarmar. Passat erbjuder precis som tidigare ett omfattande sortiment av motorer bestående av turbobensinmotorer, turbodieslar med dubbla turbos, SCR-katalysatorteknologi och laddhybrider. Med laddhybrider som förväntas bli populära 2023 kommer VW att arbeta för att även erbjuda ett snabbladdningssystem, avslutas rapporten.

Enligt en rapport från Auto Express kan Volkswagen erbjuda två plug-in hybriddrivlinor för nästa generations Passat. Den första varianten skulle ge runt 200 hk och den andra med 242 hk. Basvarianten för plug-in skulle kunna kallas eHybrid och top-end plug-in hybridvarianten GTE. Passat eHybrid PHEV på 200 hk kan få batteripaketet på 13 kWh från nuvarande Passat GTE, med en räckvidd på cirka 35 miles (WLTP). 242hk Passat GTE kan ha ett större batteripaket, vilket möjliggör en betydligt längre EV-räckvidd (WLTP) på 80 miles.


Amerikanska VW Passat ‘NMS’ ska ersättas med helelektrisk modell

I februari 2020 var det nästan säkert att Volkswagen Passat, en av världens äldsta namnskyltar, skulle följas av en elektrisk modell i USA. Möjligheten bekräftades av Volkswagen America COO Johan de Nysschen till Roadshow, CNET på Chicago Auto Show 2020.

Passat är en bil som vi planerar att ha en begränsad livslängd. Det är förmodligen ett rimligt antagande att när denna Passat når slutet av sin livscykel, kommer dess efterträdare sannolikt inte att ha en förbränningsmotor.

Johan de Nysschen, Chief Operating Officer, VW Group of America, sa till CNET i februari 2020

Passats produktsortiment i USA och Europa har olika tidtabeller. Den senaste generationen av sedanen lanserades i USA 2019 (fordonet är gjort för den amerikanska marknaden med vissa skillnader), medan nuvarande Passat har varit till försäljning sedan 2015 i Europa. Båda är tekniskt olika, men deras Spiritula-efterträdare är redan baserad på VW ID. Familj.

Volkswagen meddelade i juli 2021 att man skulle avsluta produktionen av den amerikanska Passat vid sin fabrik i Chattanooga med 2022 års modell. Företaget har introducerat en begränsad upplaga av Passat för att fira sin viktiga roll i att forma varumärket i USA. Den kommer bara att producera 1973 enheter av Passat Limited Edition, till minne av året då den första Passat introducerades i Tyskland.

Den första generationens Passat kom till USA redan 1974, om än som en Dasher. Dess efterträdare bar också ett annat namn i USA – Quantum. Först i tredje generationen började Volkswagen sälja den under det ursprungliga namnet i landet. Företaget introducerade en annan Passat (NMS) baserad på PQ46-plattformen för USA i januari 2011. Andra generationens Passat NMS bröt skyddet för bara två år sedan i januari 2019 och kommer att avsluta sin resa ovanligt tidigt.

Det nya VW ID. Mellanstor sedan skulle vara produktionsversionen av Volkswagens ID Vizzion-koncept, som först visades på bilsalongen i Genève 2018. Med Vizzion Concept presenterade Volkswagen en avantgardistisk, nästa generations premiumklass sedan som körs autonomt, kan manövreras med röst- och geststyrning och har artificiell intelligens. Projektet har kodnamnet Aero B, och den elektriska modellen kommer att visas i amerikanska utställningslokaler 2023.


Den europeiska Passat Variant får ett EV-alternativ tack vare MEB

Enligt tyska Auto Bild är Vizzion-konceptet det viktigaste inflytandet vid utformningen av den elektriska motsvarigheten till Passat Variant (Passat Estate), som publikationen skulle kunna kalla VW ID.7. Rapporten noterar att de övergripande måtten skulle likna konceptet med mindre ändringar, så räkna med en längd på nästan 4,96 meter, en bredd på 1,9 meter och en höjd på 1,56 meter, vilket ger upp rykten om en större höjd motsvarar .

Inuti erbjuder det elektriska Passat-alternativet ett centralt 15,6-tums knapplöst infotainmentsystem utrustat med en förar-HUD och en liten skärm för att visa viktiga parametrar som hastighet och vägmätare. Ratten skulle vara knapplös eftersom den har en kapacitiv display för att bläddra genom de olika menyerna.

Sätena i Passat Variant EV är utrustade med AppleSkin, där 20 procent av konstlädret kommer från överblivna äpplen. I framtida årsuppdateringar kan detta material även ha en metallisk finish, rapporterar Auto Bild.

Slutligen, för basvarianter, får den elektriska kombibilen ett 82 kWh batteri med en 279 hk elmotor på bakaxeln, medan AWD-modeller även får en 102 hk motor på framaxeln. Detta bör låsa upp en räckvidd på 590 km i WLTP-cykeln.

När Volkswagen investerar miljarder dollar i MEB:s elektriska arkitektur och planerar att sälja en miljon elfordon över hela världen i slutet av 2023, är det inte förvånande att namnskyltar som polo , Golf och Passat har nu konkurrens från alla håll i showroomet. elektriska motsvarigheter.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar