VW ID BUZZ 2022: priser och egenskaper

Volkswagen planerar att ta ut en ny kommersiell skåpbil 2022. Den VW ID Buzz 2022 Cargo är en helt elektrisk van bygger på ID Buzz konceptet. Det är en tolkning av företagets legendariska Microbus. Den här modellen har ännu inte släppts, men den blev en omedelbar hit på många bilprogram. Volkswagen kommer att lansera denna modell 2022. Skåpbilen är avsedd för kommersiellt bruk.

Liksom sitt syskon är ID Buzz Cargo baserat på det modulära elektriska drivsatsen från Volkswagen. Det betyder att drivlina och batteri kan anpassas. Tack vare detta kan kunderna bestämma hur de vill använda den här skåpbilen. Enligt den tyska biltillverkaren kommer den här modellen att leverera mellan 200 och 340 miles.

ID BUZZ 2022 CARGO DESIGN

Den VW ID Buzz 2022 Cargo är mycket lik den personbil, men skiljer sig i några punkter. Först och främst är de bakre vingdörrarna med stor öppning den yttre höjdpunkten. Dessutom används denna elektriska skåpbil för att transportera last snarare än passagerare.

Stötfångare är helt nya och ser väldigt unika ut. Varje sida är utrustad med en skjutdörr som är utformad för att förbättra det inre utrymmet för hyllor. En takmonterad solpanel är tillgänglig och lägger till nio eller fler miles till fordonets räckvidd. Sammantaget ser designen boxig ut men har några moderna element.

PRAKTISK INVÄNDNING

Inuti ser den nya Volkswagen -skåpbilen konstig ut. Den kommande VW ID Buzz 2022 Cargo har inte två passagerarsäten. Istället erbjuder denna modell en förarstol och en dubbelsitsig passagerarsidesbänk. Du kan fälla upp den vänstra halvan av bänken och skapa ett arbetsområde för den inbyggda bärbara datorn. Det ser konstigt ut, men det är extremt praktiskt.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Volkswagen arbetar med ”Sortimo” -företaget om utformningen av ett nytt lastutrymme med ett hyllsystem. Detta system levereras med sensorer anslutna till en funktionell styrenhet. På så sätt kan data överföras till surfplattor i sittbrunnen via modernt WLAN. Nu kan du övervaka och hålla reda på föremålen på hyllorna. Slutligen erbjuder ID Buzz Cargo ett 230 volt eluttag som du kan ansluta verktyg till.

AUTONOMI NIVÅ 4

Den tyska tillverkaren kommer att installera autonoma körfunktioner i sin nya skåpbil. Den VW ID Buzz 2022 Cargo har en nivå 4 autonomt läge. Föraren kan svänga till höger och arbeta på den bärbara datorn medan fordonet gör i princip allt.

Det finns ett annat praktiskt system i denna modell. ID Buzz Cargo har dock en 3D augmented reality -skärm. Denna head-up-enhet placerar informationen i förarens siktlinje. Det blir inga speglar och Volkswagen kommer att erbjuda många kameror istället.

VW ID BUZZ 2022 CARGO POWERTRAIN AND DRIVING RANGE

Den helt nya VW ID Buzz 2022 Cargo erbjuder ett 48 kWh batteri som är integrerat under golvet. Dessutom kan du öka batteriets storlek till 111 kWh. Tack vare att axlarna flyttas utåt ger Buzz Cargo mer golvyta. En elmotor på 150 kW levererar 201 hk.

Dessutom är en enväxlad växellåda ansluten till bakaxeln med flera länkar. Topphastigheten är inställd på 99 mph och ett AWD -system finns också. Snabbladdningssystemet låter dig ladda 80 procent av batteriet på 15 minuter. Ett 111 kWh batteri tar ungefär 30 minuter att ladda samma kapacitet.

Volvo Grupp A