VW ID. Buzz 2025: Motorer, priser, tekniska data

Den tyska biltillverkaren Volkswagen har officiellt presenterat den nordamerikanska versionen av sitt helelektriska ID. Buzz People Carrier introduceras. Retrotrenden lever i gott skick i det spirande elbilslandskapet och VW ID. Buzz 2025, en treradig minivan, kommer med en hälsosam dos retrovibbar. Amerikanska köpare får ett ID. Buzz, som är nästan fyra tum längre, har längre hjulbas än Euro-varianten och skär effektivt igenom vinden med en luftmotståndskoefficient på 0,29.

”Det utsläppsfria ID. Buzz är den andliga reinkarnationen av mikrobussen, omdesignad för framtiden, säger Pablo Di Si, VD och koncernchef för Volkswagen of America, med hänvisning till Type 2 (Microbus, Kombi, Transporter) som introducerades i 1960-talet gjort känd av motkulturen.

VW ID. Buzz 2025: Vad är nytt?

VW ID. Buzz 2025 är mer än bara en återuppstånden hippiebuss. Buzz 2025 kommer att ha mer kraft än sin föregångare. Enmotorsversionen har en elmotor bak och ett 91 kWh batteri i golvet som ger 282 hk. Det kommer även en tvåmotorig version med 330 hk. Inget är känt om räckvidden, men batteriet på 91 kWh är större än det europeiska ID:t. Buzz med ett 82kWh batteri så vi förväntar oss en EPA-räckvidd på över 260 miles.


Retro inifrån och ut

VW ID kan kännas igen vid första anblicken. The Buzz har ärvt retro-DNA från den ursprungliga Type 2. Boxig form och korta överhäng är par för banan, och det finns en rehash av klassiska typ 2-designsignaler som den överdimensionerade VW-logotypen (nu upplyst), dubbla skjutdörrar (nu elektriska) och stor vindruta (med mer lutning än tidigare). Och med den tvåfärgade finishen, ID. Buzz som återupplivar 60- och 70-talen.

Även om dess siluett påminner om det förflutna, finns det många moderna funktioner som förtjänar uppmärksamhet. Så här är ID. Surr till exempel om skjutrutor bak, som liksom vindrutan kan manövreras elektriskt. Ytterspeglarna är elektriskt fällbara och uppvärmda och bakluckan kan öppnas med en spark. Andra utrustningsfunktioner inkluderar en bekvämlighetsnyckel, upplysta dörrhandtag, 30-färgs omgivande belysning och ett valfritt stort taklucka med en elektrokrom funktion som går från transparent till ogenomskinlig.


Snyggt boende

VW ID. Buzz 2025 erbjuder sittplatser för vuxna i alla tre raderna, alla klädda i perforerat konstläder. De 12-vägs justerbara framstolarna har massage-, ventilations- och minnesfunktioner. Dessutom säkerställer den automatiska luftkonditioneringen Climatronic från VW rätt temperatur för alla passagerare.

Bakom ratten finns ett 5,3-tums digitalt instrumentkluster. Andra bekvämligheter inkluderar en 12,9-tums infotainmentskärm, trådlös smartphoneladdning, upp till åtta USB-C-portar och ett Harman Kardon-ljudsystem med 14 högtalare.

Den ursprungliga VW Bus Type 2 har glädjat många generationer med sin praktiska karaktär och senaste ID. Suset är också imponerande i detta avseende. Sätena på andra och tredje raden fälls platt och sätena på tredje raden kan enkelt tas bort för att skapa mer lastutrymme för längre resor.


VW ID. Buzz 2025 Priser och tillgänglighet

VW ID. Buzz 2025 kommer att vara tillgänglig från mitten av 2024. Volkswagen lovar att tillkännage prisinformation, trimnivåer och fler specifikationer närmare det officiella försäljningsdatumet, men vi förväntar oss ID. Buzz kommer att ha ett grundpris som börjar på cirka 42 000 euro.

Foton & källa: Volkswagen AG.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar