VW ID.8 2023: priser och egenskaper

Fast vi har inte sett några bilder än, har Volkswagen bekräftar att en treradig SUV baserad på dess elfordonsarkitektur kommer att lanseras snart. Den familjevänliga suven kommer att heta VW ID.8 2023 och vi förväntar oss att den delar designen med den lite mindre ID.6 (se ovan) som presenteras för den kinesiska marknaden. ID.8:an kommer att vara betydligt större än ID.4:an och kommer därför att konkurrera med de medelstora SUV:arna. Den kommer att ha tre sätesrader och rymmer upp till sju personer.

VW ID.8 2023: priser och egenskaper

Bakhjulsdrift kommer sannolikt att vara standard, med dubbelmotorig fyrhjulsdrift troligen att erbjudas som tillval. Det är fortfarande oklart vilken batteristorlek Volkswagen kommer att erbjuda här. I Kina kan köpare av den mindre ID.6 välja mellan ett 58,0 och ett 77,0 kWh batteri, där det större batteriet erbjuder en räckvidd på upp till 365 miles. Med tanke på populariteten hos treradiga crossovers skulle det vara klokt av VW att lansera ID.8 snart och vi räknar med att den kommer att lanseras 2023.

Vad är nytt för 2023?

ID.8 är en helt ny utveckling och kommer att vara den största ID-modellen från Volkswagen vid försäljningsstart. Mer information kommer att finnas tillgänglig strax före SUV:s lansering.

Liksom ID.4 kommer ID.8 troligen att erbjudas i utrustningsvarianterna Basic, Pro och Pro S. Den kan också erbjudas som en begränsad 1st Edition-modell under det första årsmodellen. Om vi ​​uppskattar priserna ovan vet vi inte exakt hur mycket SUV:n kommer att kosta och vilka funktioner som kommer att vara standard eller tillval förrän strax före lanseringen.

✓ Du kan också kontrollera:

EV-motor, prestanda och körbarhet

Volkswagen har ännu inte lämnat någon information om drivningen av ID.8:an, men vi antar att suven kommer att finnas med både bak- och fyrhjulsdrift och att en och annan elmotor ska ge framdrivning. Så snart vi kan testköra ID.8 kommer vi att uppdatera denna rapport med körvisningar och testresultat.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

VW ID.8 2023: priser och egenskaper

Räckvidd, laddning och batteritid

I Kina kommer ID.6 att finnas tillgänglig med antingen ett 58,0 eller 77,0 kWh batteri, där det senare möjliggör en räckvidd på upp till 365 miles per laddning. ID.8, som kommer att lanseras i Amerika, kommer att vara något större än ID.6, men kan använda samma batterier. Snabbladdningsteknik kommer utan tvekan att vara standard, som med den mindre ID.4.

Interiör, komfort och lastning

Med tre sätesrader säljs ID.8:an som en familje-SUV med rent eldrift med den dyrare Tesla Model X och Rivian R1S tävlar. Alla modeller förväntas komma med ett panoramaglastak och en stor 12,0-tums infotainmentpekskärm, genom vilken mycket av bilens kontroller kommer att göras.