VW ID.7 2024: Priser och funktioner

Det är vanligt att europeiska sedan/fastback-modeller har en kombiversion för att tillgodose kunder som behöver extra lastutrymme eller en längre taklinje, och VW ID.7 2024 kommer inte att vara något undantag. VW ID.7 kombi (kodnamn: VW Aero B) kommer att lanseras kort efter sedanen.

VW ID.7 2024: Priser och funktioner

Utformning

Spionbilder visar att exteriören på VW ID.7 Kombi kommer att vara nästan identisk med donatormodellen med undantag för mittpelaren. Taket kommer att vara betydligt längre och kommer inte att luta lika brant som kombimodellen, vilket resulterar i något högre sidofönster och större bakrutor.

D-stolpen på ID.7 Variant kommer att vara mycket tjockare jämfört med Passat Variant. Den vanliga modellen har ett fyrkantigt växthus och en enkel D-stolpe, vilket gör att den ser tråkig ut, men det kommer att vara annorlunda med den elektriska modellen, den kommer att se snygg och snabb ut från sidorna.

VW ID.7 2024: Priser och funktioner

D-stolpen på ID.7 Kombi kommer att ha en brantare vinkel och bakrutan kommer att luta längre framåt, vilket ger den ett sportigare utseende. Den (förlängda) spoilern förlänger taket och ger fordonet en mer dynamisk look. Det längre taket gör ID.7 Kombi mer lämplig för kunder som vill transportera långa föremål som surfbrädor, pulkor, tält, förvaringslådor etc.

Inomhus

Interiören i VW ID.7 Kombi sägs likna den i ID.7 sedan, den största skillnaden är ett större bagageutrymme bakom baksätet. Kunder som reser med sina husdjur kan dra nytta av de större fönstren på sidorna och bak i bilen för att frigöra eget utrymme och resa bekvämt samtidigt som de har en bra överblick över omgivningen. Dessutom kan det flackare taket till och med leda till mer takhöjd i den andra sätesraden.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Tekniska data

Mått

ID.7 Kombi skall ha samma längd, bredd och hjulbas som ID.7 Fastback. Höjden, om den skiljer sig, får vara högst 1-2 mm (0,04-0,08 in.) högre. Som jämförelse är donatormodellen 195,3 cm lång, 73,3 cm bred, 60,6 cm hög och har en hjulbas på 116,9 cm. Den uppenbara nackdelen med en sådan kaross skulle vara ett något högre luftmotstånd. Även om ID.7 har en luftmotståndskoefficient på 0,23 Cd, uppskattar vi att ID.7 estate kommer att ha en luftmotståndskoefficient på 0,24 Cd.

VW ID.7 2024: Priser och funktioner

Räckvidd och prestanda

Volkswagen förväntas erbjuda ID.7 Kombi i två till tre utrustningsnivåer. Batterialternativen inkluderar ett 77 kWh litiumjonpaket och ett 86 kWh litiumjonpaket med en räckvidd (WLTP) på 375 miles respektive minst 420 miles. Konfigurationer med det förstnämnda batteriet kan laddas med en maximal laddningseffekt på 170 kW, medan konfigurationer med det senare alternativet har stöd för en högre laddningseffekt på 200 kW. En 10-80% DC snabbladdning kan ta ungefär en halvtimme. Vi förväntar oss 2 till 3 drivlinealternativ, där toppmodellen har 210 kW (282 hk) och 402 lb-ft vridmoment.

VW ID.7 2024: Priser och funktioner

Datum för utfärdande

VW kommer att lansera ID.7 Kombi under våren 2024 (mars-maj 2024). Den kommer att tillverkas i Emden, Tyskland.

Volvogrupp-a.se säger

För dem som byter från Passat Variant och Arteon Shooting Brake bör VW ID.7 Kombi erbjuda betydande fördelar när det gäller prestanda, utrymme och driftskostnader jämfört med mellanstora kombibilar med bensin- och dieselmotorer. Konsumenternas intresse för kombibilar kan ge nytt liv åt denna fordonsklass, som under de senaste åren har tappat i popularitet till förmån för SUV:ar.

Foton och källa: Volkswagen AG.