VW ID.6 2022: priser och egenskaper

Volkswagen planerar att lansera ett komplett utbud av elbilar på marknaden under de kommande fem åren. Förutom kompakta, urbana och andra stadsjeepar kommer familjen att utökas med VW ID.6 2022 . En stor SUV som kommer att erbjuda ett mer känt alternativ och som redan rullar på gatorna i förserieversionen.

Denna enhet har förföljts av kinesisk media, och det är den sista iakttagelsen av denna modell som gör att vi kan se förslaget redan utan någon förklädnad, vilket indikerar hur nära det är till dess ankomst och att det först kommer att göras i Kina. varifrån den exporteras över hela världen.

VW ID.6 2022: priser och egenskaper

De publicerade bilderna visar element som de breda styrhusen, som blir ett av kännetecknen för detta förslag och framhäver SUV-utseendet.

Den kommer att presenteras 2021, med en lansering i Kina planerad till slutet av detta år, medan den kommer till Europa och USA under 2022.

VW ID.6 2022: priser och egenskaper

Hittills visste vi att VW ID.6 skulle sitta på MEB-plattformen, vilket gör att den kan använda den breda hjulbasen för att rymma batterier med stor kapacitet. Även om detta inte är officiellt bekräftat för tillfället, kommer det enligt kinesiska medier att finnas en 77 kWh-version med cirka 450 km WLTP som kommer att vara gatewayen, medan den kraftfullaste kommer att nå 111 kWh. Tillräckligt för att överskrida 600 kilometers WLTP-autonomi.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Det blir också en kraftfull modell, med konfigurationer som också ska bekräftas, mellan 225 kW (306 hk) och 300 kW (409 hk) i båda fallen med två motorer och fyrhjulsdrift.

VW ID.6 2022: priser och egenskaper

En av styrkorna med denna modell kommer att vara dess konkurrenskraftiga pris. Även om den kommer att placeras i segmentet Audi E-Tron och Tesla Model X , ger produktionen i Foshan (Kina) i en fabrik som drivs tillsammans med den kinesiska koncernen FAW tillgång till mer ekonomisk produktion, vilket kommer att påverka priset som det är   runt 55 000 eller 60 000 euro kommer att bli. Mycket mindre än sina huvudsegments konkurrenter.

En VW ID.6 som också kommer att ha ett stort innerutrymme där vi hittar konfigurationer på upp till sju sittplatser och en enorm bagageutrymme. Element som kompletteras med det effektiva Volkswagen snabbladdningssystemet, med vilket du kan komma åt effekter på upp till 150 kW.

VW ID.6 2022: priser och egenskaper

Ytterligare ett alternativ för en marknad som kommer att öka i variation de kommande två åren, vilket leder till fler alternativ för kunderna och därmed till mer försäljning.