VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Själva tiden, Volkswagens elsatsning, tar ytterligare en vändning. VW ID.5 2022 kommer att ge honom ett avgörande vapen i kampen om ledarskap inom elektromobilitet, som blir så dyrt med Teslas allt starkare insatser.

Men den här nya modellen kan vända på steken. Eftersom ID.5 exakt uppfyller elbilsköparnas preferenser: SUV-kaross och coupé-siluett. Det är den första crossover-coupén i den tyska tillverkarens historia … och en bra motståndare för att känna den mycket aktuella Model Y.

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Volkswagen ID.5 … eller en ID.4 Coupé

Bli inte lurad. Den   ID.5 2022  inte gå längre än ID.4 förklädd till en coupé. Det är inte lite. För efter att ha sett den live  måste vi  säga att vi gillade den väldigt mycket … och att ID.4 redan var ganska framgångsrik.

Framtill är skillnaderna nyanserade, även om ID.5 har en specifik främre stötfångare (mer aerodynamisk) … även om den i sportversionen GTX återvänder till näsan på sin seriebror, mycket igenkännbar av de tre glödlamporna placerade vertikalt i hörnen. Men “nougaten” är i ryggen.

För det är bakdelen som ger hela personligheten. Takfallet är slätt och toppat med en ganska original integrerad bakspoiler. Dess mer dynamiska karaktär återspeglas också i att mindre plast byggs in i hjulhusen, den försvinner helt från sidobrädorna, taket är alltid svart och ljuslisten framtill som ansluter till strålkastarna är standard (med ID-alternativ).

Proportionerna visar tydligast att det är tvillingbilar, för till förmån för ID.5 (den mäter 4,59 meter) skiljer det bara några millimeter i längd. Vi satte oss i baksätena för att se om takhöjden hade minskat och hittade ett liknande gap som ID.4 (Volkswagen upptäcker 12mm mindre i huvudhöjd, vilket är acceptabelt, och detta genom en lite generösare bål på ID.5:an ) .

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Invändiga reparationer

Inuti förändras vissa saker, andra förblir desamma. Till exempel finns det några dekorativa detaljer som uppskattas, som sömmen på instrumentbrädan, som tillför ytterligare elegans till ett område som var lite intetsägande för vår smak på ID.3 och ID.4. Även om passagerarna kommer att uppskatta de ytterligare två tumsskärmarna är den nu 12 “standard.

Bland de som finns kvar måste vi nämna användningen av material med icke-animaliska komponenter … förutom på ratten, den enda plats i bilen där   lädret   “håller”.

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Tre motorer, ett batteri

Volkswagen   har planerat en startserie med tre energialternativ men ett enda batteri: det kraftfullaste av koncernens nuvarande generation. Dess 77 kWh kapacitet möjliggör en räckvidd på 480 kilometer för  ID.5 2022 GTX   (fler fördelar med en något lägre räckvidd) upp till 520 kilometer för ID.5 Pro.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

De tre stegen börjar med 174 HP starka ID.5 Pro för att därifrån komma till 204 Pro Performance-versionen (båda med 520 kilometer per laddning). Hittills versionerna med en enda motor (arrangerad på bakaxeln), eftersom GTX uppnår ytterligare kraft tack vare införandet av den andra drivningen fram (som också ger fyrhjulsdrift). Dess officiella maxeffekt är 299 PS … men med nyanser, eftersom det är ett toppvärde som bara kan leverera i max 30 sekunder och vissa villkor i batteriet är uppfyllda. Men där är de…

✓ Du kan också kontrollera:

Maxhastigheterna är begränsade till 160 km/h för ID.5 Pro och ID.5 Pro Performance och upp till 180 km/h för GTX, accelerationsvärdena varierar mellan 10,4 sekunder för åtkomst och 6,3 sekunder för sporten version.

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Ny mjukvara … med många förbättringar

Den   Volkswagen ID.5 2022   blir märkets första modell för att integrera den nya 3.0 programvaran. Ett program som lyckas öka den maximala laddeffekten på offentliga stationer från 125 till 135 kW (eftersom den inhemska hålls på max 11 kW).

Detta skulle omvandlas till tid, en förkortning   av att   låta de mest rekommenderade laddstationerna fasta i 9 minuter. Nu kan du byta från 5 % till 80 % kapacitet på knappt 30 minuter, en intressant förbättring jämfört med ID.4.

Den person som ansvarar för varumärket bekräftar att ID.4 kan uppdateras till den nya versionen, kort sagt,  kostnadsfritt   och på samma sätt som för mobiltelefoner, ladda ner den när meddelandet om tillgänglighet visas i bilen. Utan att gå via återförsäljaren.

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

ID.5 2022 “lär sig” din garageplats

Programvaran 3.0 möjliggör också en ny funktion: automatisk förvaringsparkering. Bilen kommer att kunna spara några små dagliga resor (upp till 50 meter), till exempel från ytterdörren till det gemensamma garaget till vårt ställe. ID.5 kan upprepas autonomt varje dag … inklusive parkering mellan pelarna.

Det förbättrar också effektiviteten hos Travel Assist-systemet (som möjliggör halvautomatisk körning i vissa situationer, till exempel i en trafikstockning), som nu matas med information från andra Volkswagen-fordon som finns i molnet. På så sätt skulle systemet till exempel kunna uppmärksamma oss på en incident på vår resa … några kilometer från vår position.

VW ID.5 2022: priser och egenskaper

Batterigaranti

Volkswagen garanterar batteriet i 8 år eller 160 000 kilometer och fastställer att om ett av dessa värden uppnås är nettokapaciteten minst 70%.